luckyBackup για backup / synchronization

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

luckyBackup για backup / synchronization

Δημοσίευσηαπό ilpara » 31 Δεκ 2008, 12:01

Κάντε ΤΑΚΤΙΚΑ backup ή ακόμη καλύτερα synchronization των σημαντικών σας αρχείων σε έναν εξωτερικό σκληρό, έναν δεύτερο σκληρό, ή ένα usb memory stick! Κάντε το από τώρα γιατί ούτως ή άλλως κάποτε θα αρχίσετε να το κάνετε, οπότε καλύτερα να το πάρετε απόφαση προτού πάθετε ζημιά, παρά αφού χάσετε αρχεία και κλαίτε με μαύρο δάκρυ ;)

Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.2 του luckyBackup.
Η εφαρμογή luckyBackup αφορά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (backup) ή συγχρονισμού (sync) και είναι απλούστατη στην χρήση.
Δημιουργός της ο Λουκάς Αυγερίου και σύμφωνα με τον ίδιο η έκδοση 0.2 έχει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις!
Την χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος (παλαιότερα χρησιμοποιούσα το unison).
Για πλήρη πληροφόρηση στα αγγλικά δειτε στο http://luckybackup.sourceforge.net/
Για ενημέρωση στα ελληνικά δείτε τις ακόλουθες δημοσιεύσεις, κυρίως την τρίτη που αφορά την νέα έκδοση 0.2:
1. http://www.linuxformat.gr/?q=forum/back ... E%A1%CE%91
2. http://www.linuxformat.gr/?q=forum/back ... E%B9%CE%B1
3. http://www.linuxformat.gr/?q=forum/%CE% ... E%B5%CE%B9

Αν έχετε να προτείνετε βελτιώσεις, αλλαγές, οτιδήποτε, επικοινωνήστε στα ελληνικά με τον δημιουργό της Λουκά ... (αφού έχετε διαβάσει προσεχτικά το manual!!!) και που ξέρετε μπορεί να φτιάξει ακριβώς αυτό που θέλετε. :)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: luckyBackup για backup / synchronization

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 31 Δεκ 2008, 23:33

Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Το πρόγραμμα είναι Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Ο (ειδικά αν είστε σαν και εμένα και βαριέστε να διαβάσετε τις manpages του rsync :D )!!!
Μήνες τώρα έψαχνα για κάτι αντίστοιχο (είχα δοκιμάσει το timevault -πολύ ασταθές προς το παρόν- και το sbackup -καθόλου βολικό κατά την άποψή μου) και το luckyBackup είναι ακριβώς αυτό που ήθελα!

Καλή χρονιά σε όλους!
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 02 Ιαν 2009, 00:55

cyberpython έγραψε:Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Το πρόγραμμα είναι Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Ο (ειδικά αν είστε σαν και εμένα και βαριέστε να διαβάσετε τις manpages του rsync :D )!!!
Μήνες τώρα έψαχνα για κάτι αντίστοιχο (είχα δοκιμάσει το timevault -πολύ ασταθές προς το παρόν- και το sbackup -καθόλου βολικό κατά την άποψή μου) και το luckyBackup είναι ακριβώς αυτό που ήθελα!

Καλή χρονιά σε όλους!

+1 κι από εμένα! Εγώ έψαχνα για κάτι απλό και λειτουργικό ώστε να κάνω back-up το φωτογραφικό μου αρχείο και πιο κοντά στις ανάγκες μου από όλα τα άλλα που βρήκα ήταν το luckybackup! Με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι στην 0.2 προστέθηκαν σημαντικότατες βελτιώσεις που μου έλειπαν από την αρχική, με σημαντικότερη για εμένα την δυνατότητα χρονικού προγραμματισμού αυτόματου back-up! Αναλυτικότερα οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν:

* Επανασχεδιασμός του gui από την αρχή
* Υποστήριξη για άπειρες εργασίες σε κάθε προφίλ και όχι μόνο 10
* Υποστήριξη για έλλειψη γραφικού περιβάλλοντος (command line mode)
* Υποστήριξη για προγραμματισμό εργασιών μέσω cron (θέλω να κάνεις backup το home μου κάθε Κυριακή στις 07:00)
* Υποστήριξη για απομακρυσμένες (remote) συνδέσεις
* Υποστήριξη password για σύνδεση σε rsync module και ssh συνδέσεις
* Δυνατότητα για δημιουργία εργασίας RESTORE (αχρείαστο να'ναι)
* Δυνατότητα να εξαιρούνται αρχεία, φάκελοι, patterns (πψ όλα τα *.odt, τα αρχεία*~, οι υποκατάλογοι συστήματος /media & /mnt κλπ) από συγκεκριμένες εργσίες
* Δυνατότητα να παίρνουμε αντίγραφα ασφαλείας συγκεκριμένων αρχείων, φακέλων ή patterns από έναν υποκατάλογο (δεν τον θέλω ολόκληρο. Θέλω μόνο το xorg.conf μου από' κει μέσα)
* Δυνατότητα να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε οποιοδήποτε option της εντολής rsync θέλουμε (πχ δεν θέλω να σβήνονται τα αρχεία του backup όταν τα σβήνω στην πηγή)
* Βελτιώθηκαν οι έλεγχοι που γίνονται στους υποκαταλόγους πριν αρχίσουν οι αντιγραφές των δεδομένων

Μπράβο στον δημιουργό! :!:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό luckyb » 05 Ιαν 2009, 22:13

Καταρχήν να ευχηθώ σε όλους να έχουν μια πολύ όμορφη χρονιά
...γεμάτη με ελεύθερο λογισμικό
:D

Ευχαριστώ πολύ για το άνοιγμα αυτού του thread (εν αγνοία μου) και για τα καλά σας λόγια.

Αν και δεν χρησιμοποιώ ubuntu ως κύρια διανομή (υπάρχει όμως εγκατεστημένο το 8.04 ;) ) το λιγότερο που μπορούσα να κάνω είναι ν'ανοίξω έναν λογαρισμό στο φόρουμ του ubuntu-gr και να (προσπαθήσω) να λύσω οποιαδήποτε απορία προκύψει για την εφαρμογούλα μου (και όχι μόνο ;) )

καλώς σας βρήκα φίλοι ubuntάδες
luckybackupkde-apps.org
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Aptosid σε Dell M1530
Άβαταρ μέλους
luckyb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 05 Ιαν 2009, 22:20

Μιας και σε διαβάζουμε κι από "κοντά" δεν έχουμε παρά να σε ευχαριστήσουμε ξανά!
Εγώ στην εφαρμογή σου βρήκα αυτό πυο δεν έβρισκά ούτε όταν ήμουν σε windows: λιτό, απλό κι έυκολο περιβάλλον και δυνατό αποτέλεσμα :!:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό luckyb » 11 Φεβ 2009, 21:06

Μετά από μια μικρή καθυστέρηση βγήκε στο σφυρί νέα ριλίζ (0.2.1)

Εικόνα
Ναι, καλά διαβάζετε. Ελληνικά είναι !! :)

Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι από τον Οκτώβριο που έβγαλα την πρώτη έκδοση το κοντέρ έχει ξεπεράσει τα 2600 downloads, γεγονός που σημαίνει ότι το χρησιμοποιεί ο κόσμος

Μια γρήγορη ματιά στο changelog :
* Οι remote συνδέσεις δουλεύουν επιτέλους κανονικά. Επίσης υπάρχει υποστήριξη για επιλογή συγκεκριμένου port.
* Το scheduling δουλεύει πλέον για όλους τους χρήστες - και για τον root.
* Φτιάχτηκε το bug που ζητούσε γραφικό περιβάλλον για να τρέξει σε command-line mode (τι το' θελε, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω !!)
* Προστέθηκε υποστήριξη για μετάφραση σε άλλες γλώσσες. Έχει γίνει ήδη μετάφραση στα Ελληνικά και στα Τσέχικα και εκκρεμούν Ρώσικα, Γερμανικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Δανέζικα, Σουηδικά και Φιλανδικά (από Σκανδιναβία καλά τα πάμε :) ).
* Προστέθηκε το manual (ξεπατώθηκα στο γράψιμο).
* Κάτι άλλες (μικρο)αλλαγές που δεν φαίνονται, αλλά βελτιώθηκαν πολλοί έλεγχοι.

Σημείωση ότι τα προφίλ και τα cronjobs που έχετε δημιουργήσει ήδη, δεν είναι συμβατά με αυτή την έκδοση.
Έχω βελτιώσει τον κώδικα ώστε αυτό να μη ξανασυμβεί (...οι μικροαλλαγές που λέγαμε).

Να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τους δικούς μας:
slackware
edhunter
thanos
και όλους αυτούς που βοήθησαν ώστε να γίνει αυτή η εφαρμογή καλύτερη
συμπεριλαμβανομένου του ilpara που άνοιξε αυτό το thread

Ελπίζω να κάνετε τακτικά backup κι ας μην χρησιμοποιείτε το luckybackup :)

Το παρόν δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ
luckybackupkde-apps.org
Άβαταρ μέλους
luckyb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 11 Φεβ 2009, 22:27

Πολύ μεγάλο μπράβο , για ρωσικά θα κοιτάξω να δω αν μπορώ να το κάνω εγώ .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό makis » 11 Φεβ 2009, 23:43

Συγχαρητήρια στον έλληνα δημιουργό του προγράμματος.
Δεν το έχω κατεβάσει ακόμα το πρόγραμμα(θα κρατάω backup από δω και πέρα δεν την ξαναπατάω :P ) κι έτυχα στην περίπτωση που αναζητούσα μια τέτοια εφαρμογή,μια δυό ερωτήσεις.
Τα αρχεία αποθηκεύονται σε μορφή zip?
Αν για κάποιο λόγο κρασάρει το λειτουργικό και δεν μπορούμε με τπτ να μπούμε στο γραφικό περιβάλλον υπάρχει τρόπος να ανακτήσουμε τα backup ή θα πρέπει να τα κάνουμε κόπια όλα μαζί συμπιεσμένα? σε ένα dvd?
Λειτουργικό:Ubuntu 10.04
Η/Υ:Επεξεργαστής 64bit AMD64 2GHz +3800 | RAM 2X2GB-800Mhz | Κάρτα γραφικών MSI-nVidia GeForce NX8500GT 256mb/128bit
makis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 12 Φεβ 2009, 00:43

... όλα τα λέει το manual http://luckybackup.sourceforge.net/manual.html#overview
... τα αρχεία αποθηκεύονται σε εξωτερικό σκληρό ή σε δεύτερο εσωτερικό σκληρό ή σε memory stick ακριβώς στην μορφή που είναι (clone)
η διαφορά είναι ότι κάθε φορά περνάει στο backup directory μόνο τα αρχεία που έχουν αλλάξει ή τα νέα που έχουν δημιουργηθεί και όχι όλα, με συνέπεια σημαντική εξοικονόμηση χρόνου!
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ BACKUP!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΥΚΑ :D
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό luckyb » 12 Φεβ 2009, 01:04

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χίλια μπράβο για το φιλικό και φιλόξενο αυτό φόρουμ
:)

Με χαρά και τιμή σας ανέφερα στα thank u's τόσο της homepage όσο και του διαλόγου about της εφαρμογής

@linuxman
Ρε θηρίο, ξέρεις ρώσικα !!
Σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, αλλά το έχει αναλάβει ήδη κάποιος.
Εδώ υπάρχει μια λίστα με τις μεταφράσεις, τελειωμένες ή σε εξέλιξη.

@makis
Η εφαρμογή δεν υποστηρίζει τη δημιουργία backup σε συμπιεσμένη μορφή.
Στην ουσία χρησιμοποιεί το rsync για να δημιουργήσει "κλώνους" των δεδομένων.
Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι όλα γίνονται πολύ γρήγορα και δεν υπάρχει πια αυτό το "βαριέμαι να κάνω πάλι backup. Παίρνει 2 ώρες μέχρι να αντιγράψει όλα μου τα αρχεία".
Την πρώτη φορά που θα εκτελεστεί, θα πάρει τόσο (εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος των δεδομένων). Από 'κει και πέρα όμως αντιγράφει ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ που έχουν γίνει. Δηλαδή αν έχεις ήδη πάρει backup από την 300GB συλλογή σου με μουσική και μετά προσθέσεις ένα δίσκο ακόμα, θα μεταφέρει μόνο τα καινούργια αρχεία (μιλάμε για δευτερόλεπτα).

Όσο για την έλλειψη γραφικού περιβάλλοντος, υπάρχει και η δυνατότητα να τρέξει σε command-line mode, χωρίς gui. Απλά θα πρέπει να έχεις προνοήσει και να έχεις δημιουργήσει από πριν (σε γραφικό περιβάλλον) ένα προφίλ που θα κάνει restore ότι χρειάζεσαι

***edit***
ilpara, με πρόλαβες :)
luckybackupkde-apps.org
Άβαταρ μέλους
luckyb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες