Πρόβλημα με εφαρμογή windows σε wine

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Πρόβλημα με εφαρμογή windows σε wine

Δημοσίευσηαπό EnterG » 18 Οκτ 2013, 03:25

Καινουργιος στο φορουμ και στο ubuntu-linux γενικότερα.
Έχω ένα ιντερνετ καφέ και θα ήθελα να βάλω linux στον κεντρικο μου υπολογιστή (σέρβερ) στον οποίο έχω το πρόγραμμα χρονοχρέωσης - μέλη κλπ .
Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ λέγεται : handycafe.
Δοκίμασα να το κάνω εγκατάσταση με wine , εγινε η εγκατάσταση κανονικά αλλά μόλις κάνω σύνδεση μου βγάζει error (screenshot).

Μήπως μπορώ να κάνω κάτι για να τρέξει σωστά ;

Σκέφτηκα ακόμα και να αλλάξω το πρόγραμμα αλλά δε βρήκα κάτι παρόμοιο για linux server και windows clients.

Ευχαριστώ !
Τελευταία επεξεργασία από eliasps και 18 Οκτ 2013, 03:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αντικατάσταση img με ThumbnailPop
προσωπική ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι | Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Processor Name:AMD Athlon 64 3500+│Total Memory Size:1536 MBytes│ Video Card:ATI/AMD Radeon X1250 (RS690) - Internal Graphics [Micro-Star International]
│Audio Adapter:ATI/AMD SB600 - High Definition Audio Controller
│17"
EnterG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με εφαρμογή windows σε wine

Δημοσίευσηαπό eliasps » 18 Οκτ 2013, 03:44

EnterG έγραψε:Καινουργιος στο φορουμ και στο ubuntu-linux γενικότερα.

Τι καινούριος: Εγγραφή: 23 Ιουν 2008, 01:41. :P
Καλώς ήρθες όπως και να 'χει.

Mε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο είδα διάφορες εφαρμογές για τη διαχείριση ενός Internet Cafe.
Ωστόσο δεν θα σου προτείνω καμία γιατί πρόκειται για την επιχείρησή σου και δεν χωράνε περιθώρια λάθους και δεν έχω προσωπική εμπειρία με καμία.
Ο λόγος που απαντάω, είναι ότι ακριβώς για το παραπάνω, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις την χρήση του wine, για να μην υπάρξουν σφάλματα και επιπλοκές που θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα.

Οπότε περίμενε περισσότερες απαντήσεις από κάποιον που γνωρίζει, για την ιδανική λύση να χρησιμοποιήσεις μία native εφαρμογή για Ubuntu.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό EnterG » 18 Οκτ 2013, 04:05

έγραψε:
eliasps έγραψε:
EnterG έγραψε:Καινουργιος στο φορουμ και στο ubuntu-linux γενικότερα.

Τι καινούριος: Εγγραφή: 23 Ιουν 2008, 01:41. :P
Καλώς ήρθες όπως και να 'χει.

Έκανα εγγραφή τότε αλλά δεν ασχολήθηκα.Ubuntu έβαλα για πρώτη φορά πριν μια βδομάδα.Και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ στο φορουμ.
Όσον αφορά το θέμα μου θα περιμένω μήπως απαντήσει και κάποιος άλλος.Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο software ευχαρίστως να το ερευνήσω αλλά όσα είδα δε με καλύψανε.

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο.Μήπως μπορείτε να μου πείτε το bbcode για το thumbnailpop ?

Ευχαριστώ και πάλι.
προσωπική ιστοσελίδα
Προδιαγραφές ⇛ Processor Name:AMD Athlon 64 3500+│Total Memory Size:1536 MBytes│ Video Card:ATI/AMD Radeon X1250 (RS690) - Internal Graphics [Micro-Star International]
│17"
EnterG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 18 Οκτ 2013, 04:13

Off topic:
EnterG έγραψε:Να ρωτήσω και κάτι άσχετο.Μήπως μπορείτε να μου πείτε το bbcode για το thumbnailpop ?

Βρίσκεται πρώτο μέσα στη λίστα που λέει «Άλλα BBCodes», τέρμα δεξιά:

Στο κείμενο είναι έτσι: [ThumbnailPop][/ThumbnailPop]
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό EnterG » 18 Οκτ 2013, 04:17

eliasps έγραψε:Off topic:
EnterG έγραψε:Να ρωτήσω και κάτι άσχετο.Μήπως μπορείτε να μου πείτε το bbcode για το thumbnailpop ?

Βρίσκεται πρώτο μέσα στη λίστα που λέει «Άλλα BBCodes», τέρμα δεξιά:

Στο κείμενο είναι έτσι: [ThumbnailPop][/ThumbnailPop]

Μάλλον δεν έγινα σαφής.Έχω δημιουργήσει ένα φόρουμ σε phpbb και θα ήθελα -αν μπορείτε και θέλετε φυσικά- να μου δώσετε τον κώδικα για το ThumbnailPop για να το βάλω και γω στο φορουμ μου.
προσωπική ιστοσελίδα
│17"
EnterG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 18 Οκτ 2013, 15:45

EnterG έγραψε:
Σκέφτηκα ακόμα και να αλλάξω το πρόγραμμα αλλά δε βρήκα κάτι παρόμοιο για linux server και windows clients.

Ρίξε μια ματιά στο http://alternativeto.net/software/handycafe/ όπου αναφέρει τα Cafe con leche και mkahawa (βασίζεται στο Cafe con leche).
Σε κάθε περίπτωση πες μας τις εντυπώσεις σου από τις δοκιμές.

EnterG έγραψε:Έχω δημιουργήσει ένα φόρουμ σε phpbb και θα ήθελα -αν μπορείτε και θέλετε φυσικά- να μου δώσετε τον κώδικα για το ThumbnailPop για να το βάλω και γω στο φορουμ μου.

Αυτό μπορεί να το απαντήσει ο διαχειριστής.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό EnterG » 19 Οκτ 2013, 00:46

έγραψε:
simosx έγραψε:
EnterG έγραψε:

Ρίξε μια ματιά στο http://alternativeto.net/software/handycafe/ όπου αναφέρει τα Cafe con leche και mkahawa (βασίζεται στο Cafe con leche).
Σε κάθε περίπτωση πες μας τις εντυπώσεις σου από τις δοκιμές.

Για το Cafe con leche τα downloads των αρχειων είναι εδώ : [url]ccl.sourceforge.net/?page=download[/url].Είμαι καινούργιος στα λινουξ αλλά οπως καταλαβαίνω τα παραπανω αρχεία δεν είναι για windows clients.

Όσον αφορά το Mkahawa επίσης δεν έχει αρχεία για windows clients : http://mkahawa.sourceforge.net/downloads.php

Τα είχα ρίξει ήδη μια ματια αυτά και μετά έκανα το post στο φορουμ .
προσωπική ιστοσελίδα
│17"
EnterG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 19 Οκτ 2013, 21:31

Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tassos10 » 20 Οκτ 2013, 20:54

Εγώ επειδή βλέπω πως έχεις την έκδοση 13.04 θα σου πρότεινα επειδή θέλεις ένα σύστημα για την δουλειά σου, να το ρυθμίσεις όπως το θες, σταθερό, με όσο γίνεται μεγαλύτερη μακροχρόνια υποστήριξη για ενημερώσεις κτλπ, να το έχεις και να κάνεις την δουλειά σου. Να δουλεύεις με τις LTS εκδώσεις. Εκδώσεις που είναι ποιο σταθερές και με μεγαλύτερο ( κυρίως ) χρόνο υποστήριξης.

(Σχετική εικόνα)
Spoiler: show
Εικόνα

Πράγμα που σημαίνει κάτι νομίζω.
Αυτό ήθελα να σε ενημερώσω σαν νέος στο ubuntu ( αν δε τα λέω καλά, παρακαλώ διορθώστε με, αλλά ψάξου και εσύ μεγάλε ). :)
Spoiler: show
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-50-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-49-generic
3 Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 3954 MiB ‖ ASRock G31M-S
4 nVidia G92 [GeForce 9800 GT] [10de:0614] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Tassos10
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό EnterG » 25 Οκτ 2013, 20:13

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@the_eye Όσον αφορά το πρόγραμμα όπως το είδα είναι για windows server-windows clients.Έχω ήδη τετοιο.
Εγώ σκεφτόμουν να βάλω λινουξ στον κεντρικό υπολογιστή και να χρησιμουποιήσω ένα προγραμμα απο εκεί.

Δηλαδή :
α)κεντρικός υπολογιστής στημενος με λινουξ με προγραμμα χρονοχρέωσης
β)windows clients
αλλά όπως το είδα δε θα μπλέξω.Έχω αρκετά μέλη στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα που έχω και θα μου είναι δύσκολο να μπλέξω με κάτι καινούργιο χωρίς να έχω μάλιστα τις απαραίτητες γνώσεις γύρω απο αυτό.

@Tassos10 Το ψάχνω αρκετά το θέμα ευχαριστώ ! Δεν είχα διευκρινήσει ότι στο όλο δίκτυο έχω και ένα Freenas Server ο οποίος λειτουργεί κυρίως σαν αποθηκευτικός χώρος (παιχνίδια κλπ).Κάτι σαν game server δηλαδή.

Σκεφτόμουν να βάλω Ubuntu server στη θεση του Freenas γιατι θέλω να χρησιμουποιήσω το Clonezilla αλλά το προβλημα μου ειναι ότι οι clients (windows) δεν εχουν ολοι το ιδιο hardware και δε ξερω κατα ποσο το clonezilla θα με εξυπηρετησει (αν μπορουσα δηλαδή να χρησιμοποιήσω ένα image για cloning θα ηταν ιδανικο.

Γενικά το ψάχνω.Πάντως στον υπολογιστή που κάθομαι στην ελεύθερη ώρα μου έχω βάλει ένα δίσκο με Ubuntu 13.10 . :)
προσωπική ιστοσελίδα
│17"
EnterG
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες