Virtual Volumes View και MuCommander

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Virtual Volumes View και MuCommander

Δημοσίευσηαπό xXx » 12 Νοέμ 2013, 20:34

Χρησιμοποιώ δύο προγράμματα καθημερινά εδώ και πάρα πολύ καιρό, και οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά τους.
Τα προγράμματα αυτά είναι:
1) (Καταλογοποίηση των περιεχομένων αφαιρούμενων δίσκων και όχο μόνο, για γρήγορη αναζήτηση σε αυτά, χωρίς να πρέπει να προσαρτήσουμε τον δίσκο στο μηχάνημά μας.)
2) (Διαχειριστής αρχείων με δικτυακές ικανότητες sftp smb nfs ftp και πολλά άλλα.)
Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται δυστυχώς κάποια Java εγκατεστημένη. Οποιαδήποτε κάνει ( Official ή Ubuntu repo ).
Το καλό με τα προγράμματα αυτά είναι ότι υπάρχουν για Linux Windows και Mac OS X, και καθώς ασχολούμαι και με τα τρία αυτά λειτουργικά καθημερινά, με βολεύει αφάνταστα το ότι έχω να κάνω με το ίδιο πρόγραμμα σε κάθε περίπτωση. Ειδικά στην περίπτωση του Virtual Volumes View, αυτό είναι απαραίτητο, γιατί μπορώ να ανοίγω τους καταλόγους από όποιο λειτουργικό κι αν βρίσκομαι. Και τα τρία προγράμματα είναι φοβερά αξιόπιστα.
Tα προγράμματα αυτά σε Windows και Mac OS X εγκαθίστανται και βάζουν τις ανάλογες συντομεύσεις τους χωρίς πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι με το unity (dash και launcher): Τα προγράμματα μπορούν να εγκατασταθούν, αλλά δεν είναι ανιχνεύσιμα από το dash, και είναι αρκετά χρονοβόρο το να δημιουργήσει κανείς συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας ή και στο launcher. Τα προγράμματα δεν βάζουν αυτόματα συντομεύσεις για κανένα Linux περιβάλλον εργασίας, αλλά είναι σχετικά εύκολο να τις φτιάξει κανείς σε άλλα περιβάλλοντα εκτός unity.
Μιας λοιπόν και πρόσφατα ξαναγύρισα σε ubuntu (13.10 όπου όλως αιφνιδίως δεν αντιμετωπίζω ξαφνικά κρασαρίσματα) είπα να φτιάξω εγκαταστάτες για τα δύο αυτά προγράμματα ώστε να κάνω την ζωή μου ευκολότερη στο μέλλον.
Οι εγκαταστάτες είναι μορφής κειμένου (text mode installers) και δεν έχω αλλάξει τίποτα από τα αυθεντικά προγράμματα. Απλά έχω προσθέσει από ένα πρόγραμμα φλοιού στο καθένα (που είναι ο εγκαταστάτης) και από ένα εικονίδιο (μιας και τα προγράμματα δεν είχαν από μόνα τους) και τα έχω πακετάρει σε αυτο-αποσυμπιεζόμενο αρχείο εγκατάστασης (κάτι σαν τους Nvidia και VirtualBox installers).
Οι εγκαταστάτες βρίσκονται εδώ:

Όποιο μέλος θέλει, μπορεί να τα δοκιμάσει και να με ενημερώσει για τυχόν σφάλματα που αντιμετώπισε ή τρόπους βελτίωσης.
Τα προγράμματα είναι διαδραστικά και θέλω να πιστεύω πως δεν αφήνουν περιθώρια λάθους.
Ο χρήστης απαντά σε ερωτήσεις και επιλέγει σημείο εγκατάστασης.
Τα προγράμματα βάζουν συντομεύσεις ανιχνεύσιμες από το dash, και είναι εύκολο να γίνουν pin στο launcher.
Ένας απεγκταταστάτης φροντίζει να αφαιρέσει ότι έχει προστεθεί στο σύστημα αν αυτό χρειαστεί.
Για να τα τρέξετε πρέπει να κάνετε τα εξής:
Κώδικας: Επιλογή όλων
chmod +x ~/Downloads vvv.run mucommander.run
sudo sh ~/Downloads/vvv.run
sudo sh ~/Downloads/mucommander.run

Το sudo χρειάζεται επειδή το πρόγραμμα πρέπει να γράψει (κατ' ελάχιστον ή ανάλογα με το που επιλέξετε) στο σημείο /usr/share/applications όπου μόνο ο διαχειριστής (root) μπορεί να γράψει εκεί, ώστε οι συντομεύσεις να είναι ανιχνεύσιμες από το dash (δυστυχώς).
Αν υπάρχει άλλο σημείο ανιχνεύσιμο από το dash, παρακαλώ ενημερώστε με.
Το σημείο ~/.local/share/applications δεν ήταν ανιχνεύσιμο από το dash στην δική μου περίπτωση ( Ubuntu 13.10 i386 γεύση βανίλια ).
Να είστε όλοι/ες πάντα καλά, και να περνάτε ακόμη καλύτερα.
Κυρίως Desktop: MoBo: GA-MA78GM-S2H | CPU: AMD Phenom(tm) II X4 920 2.80 GHz | VGA: NVIDIA Corporation GF119 [GeForce GT 610] | RAM: 3GB DDR2 800 | Audio: Realtek ALC889A (ATI SB) | Audio: NVIDIA Corporation GF119 HDMI | OS: Debian jessie 64bit
Άβαταρ μέλους
xXx
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες