Γενικες αποριες για το wine  Το θέμα επιλύθηκε

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Re: Γενικες αποριες για το wine

Δημοσίευσηαπό panligo » 13 Φεβ 2010, 23:51

panligo έγραψε:Ναι, υπάρχει κίνδυνος εκτέλεσης ιών στο σύστημα! Το ίδιο ισχύει και με τις εκάστοτε εικονικές μηχανές που μπορεί να χρησιμοποιούμε...

Ίσως με αυτή την φράση μου να σε τρόμαξα λιγάκι..
Η ποιο σωστή απάντηση στην ερώτησή σου είναι ότι θεωρητικά μπορεί να μολυνθείς μέσω του wine. Θεωρητικά, γιατί μέχρι στιγμής προσωπικά δεν το έχω επιβεβαιώσει από πουθενά(δεν έχω προσπαθήσει να βάλω ιο στο ίδιο μου το σύστημα κιόλας!!)... Όπως καταλαβαίνεις αν προσέχεις τι εκτελείς με την χρήση του wine δεν έχεις φόβο μολύνσεων..

Ζητώ συγνώμη αν σε τρόμαξα αλλά έγραφα βιαστικά και την πάτησα...
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Γενικες αποριες για το wine

Δημοσίευσηαπό 2010 » 16 Φεβ 2010, 19:45

Στο γραφειο (που δεν με πολυενδιαφερει τι θα παθει ο υπολογιστης) εβαλα το wine για δυο προγραμματα:

1) Το Origin 7.5 γιατι:
Το QtiPlot οπως εχω αναφερει σε αλλο τοπικ εχει προβλημα συμβατοτητας αρχειων με το Origin που εχουν ολοι οι αλλοι συναδελφοι.

2) Το Microsoft Developer Studio γιατι:
Θελω να τρεχω καποιους ετοιμους κωδικες Fortran και με το Geany μου εβγαζε ενα σωρο errors.
Δυστυχως δεν εχω σχεδον καμια γνωση Fortran, δηλαδη τρεχω τους ετοιμους κωδικες με μικροαλλαγες και κυριως δημιουργω τα input files.

Που θελω να καταληξω:
Ενδιαφερομαι να βαλω Origin 7.5 και Microsoft Developer Studio μεσω wine στο Laptop2 της υπογραφης μου.
Δηλαδη θα αναγκαστω να βαλω wine για να τρεξω τα μονα προγραμματα που χρειαζομαι και δεν μπορω να τα εκτελεσω μεσα στο Ubuntu.

Απλα (συγνωμη που ξαναρωταω):

Τα μονα .exe που θελω να ανοιγω θα ειναι αυτα των δυο προγραμματων που ανεφερα.
Που εστιαζεται ο (μικρος ή μεγαλος) κινδυνος για το συστημα μου;
Εντος του φακελου /home/username/.wine/dosdevices/c: ;
Σε ολο το λειτουργικο συστημα του Ubuntu;

Θα κινδυνευω απο οποιοδηποτε μολυσμενο αρχειο .exe που θα εισερχεται στον υπολογιστη, ασχετως αν το ανοιγω ή οχι;
Να την κανω τελικα την εγκατασταση του wine;
Εσεις τι θα κανατε;
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Άριστα
1. Dell Inspiron Q15R N5110: Intel Core i5-2450M (2.50 GHz) / 4 GB RAM / NVIDIA GT525M 1GB |Λειτουργικό: Ubuntu 16.04 LTS 64bit
2. HP Probook 4520s: Intel Core i3-370M (2.40 GHz) / 3 GB RAM / ATI Mobility Radeon HD 4500 | Λειτουργικό: Ubuntu 12.10 64bit
_____________________________________________________________________________________________________________
My Samos Blog
Άβαταρ μέλους
2010
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες