Πρόγραμμα για να ελέξω την μητρική

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Re: Πρόγραμμα για να ελέξω την μητρική

Δημοσίευσηαπό malos » 28 Φεβ 2011, 23:38

kosmos890 έγραψε:Τον τελευταιο καιρό ο υπολογιστής μου κάνει συχνά reboot απο μόνος του.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για να ελέξω την μητρική ή να κάνει γενικά έλεγχο όλου του συστήματος?
Με το memtest έλεξα την μνήμη.
Έχω την εντύπωση ότι φταίει το τροφοδοτικό μου.

Να σε ρωτήσω .. Έχεις παρατηρήσει μήπως ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται περισσότερο στην αρχή όταν ανοιγεις τπν υπολογιστή ( 2, 4 ή και 5 φορές ) μέχρι που κάποια στιγμή ( σαν να λέγαμε "να ζεσταθεί" ) παύει να υπάρχει και ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά ;

Αν έχεις και αυτό - αυτό ακριβώς είχα μέχρι πριν μια βδομάδα - τότε πολύ πιθανό να θες και συ άλλο τροφοδοτικό ! :shifty: Είχα πρόβλημα ένα μήνα και βάλε. Με το καιρό οξυνόταν και έσπαγε πλέον τα νεύρα 'οποιου καθόταν εδώ.
Μόλις έβαλα ένα άλλο τροφοδοτικό που βρήκα λύθήκαν όλα με την μία.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kosmos890 » 01 Μαρ 2011, 23:30

Παιδιά ευχαριστώ.
Το μηχάνημα είναι παλιό και νόμισα οτι τα πάιξε, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιδιόρθωσης.
Ακούγοντας τόσο κόσμο να προτείνει αλλαγή τροφοδοτικού, τελικά αποφάσισα να αγοράσω νέο τροφοδοτικό και όλα εντάξει!
Γνώσεις ⇛ Linux: Xαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04.1 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 2.66Hz│512 MB│GeForce FX 5200 │ ZTE MF636 │ TFT 19"
kosmos890
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kosmos890 » 03 Μαρ 2011, 13:41

Αντικατεστησα το τροφοδοτικό και το πρόβλημα με reboot λύθηκε.
Όμως έχω ένα άλλο πρόβλημα.
Μόλις εμφανιστεί το menu για την επιλογή ΛΣ (έχω dual boot) EAN δεν πατήσω enter δεν φορτώνεται το προεπιλεγμένο ΛΣ (Ububtu).
O κέρσορας αναβοσβήνει στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης και πρέπει να κάνω reboot.
Διαφορετικά εαν στο menu, επιλέξω ΛΣ με τα βελάκια και πατήσω enter το σύστημα δουλεύει κανονικά.
Πως μπορω να διορθώσω αυτό το πρόβλημα?

Μία άλλη πληροφορία που ίσως είναι σημαντική.
Στο PC έχω 2 DVD ROM (αντιγραφικό και απλό) και έναν ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του κουτιού.
Οι παροχές IDE (τα βύσματα) δεν επαρκούν για τροφοδοτήσω σκληρό, τα 2 DVD ROM και τον ανεμιστήρα. Τα υπόλοιπα βύσματα είναι SATA.
Έτσι το ένα DVD ROM το έχω εκτός.
kosmos890
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ShadowDeath » 03 Μαρ 2011, 13:51

Άσχετο αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι πρόβλημα... όταν λες το ένα DVD-ROM είναι εκτός: Έχεις βγαλμένο μόνο το καλώδιο τροφοδοσίας του ή και το IDE/SATA καλώδιο του? Αν θυμάμαι καλά μια φορά εγώ είχα βγάλει σε μια συσκευή μόνο την τροφοδοσία και είχα προβλήματα (όχι μόνο σε Λίνουξ αλλά και στα Παράθυρα).
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: 'Αριστα ┃ Ιταλικά: Αρχάριος
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 x64
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo E2180 2GHz (o/c) ~2,66GHz | 2GB DDR2 Ram | nVidia GeForce GT 220 | 3,8Mbps Internet Connection
Άβαταρ μέλους
ShadowDeath
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kosmos890 » 03 Μαρ 2011, 14:56

Το ένα DVD είναι εκτός δηλαδή έχω βγάλει μόνο το καλώδιο τροφοδοσίας. Η "ταινία" IDE είναι συνδεδεμένη.
Μία άλλη παρατήρηση πού έκανα σε σχέση με πριν (δηλαδή με τροφοδοσία και στα δύο DVD ROM) είναι ότι στην φάση της εκκίνησης,
ύστερα απο την καταμέτρηση της μνήμης υπάρχει μία καθυστέρηση για την αναγνώριση του δίσκου και τών άλλων περιφεριακών μονάδων.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά διορθώνονται με ρυθμίσεις στο BIOS για master και slave (δεν έχω ξανασχοληθεί και φοβάμαι να πειραματιστώ).
ShadowDeath θα δοκιμάσω να βγάλω και την ταινία IDE. Αυτή η κατάσταση δεν είναι πρόβλημα αλλά έχω συνηθίσει να πατάω το power on και να μπαίνω στο LInux.
Mε αυτό που βλέπω τώρα νομίζω ότι δεν θα δουλεύει και το HIBERNATE (αφήνω ανοιχτά pdf, firefox, Office) αλλά αυτό είναι πράγματι λεπτομέρεια.
kosmos890
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες