makis έγραψε:Συγχώρα με αν κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά
Απ' ότι κατάλαβα υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει και δεύτερο αποθηκευτικό μέσο σωστά?
Ποιός ο λόγος τότε να χρησιμοποιήσω το Χ πρόγραμμα και να μην τα κάνω όλα κόπια απευθείας στον δεύτερο σκληρό/cd/dvd/memory stick κλπ?
συγχωρεμένος
Δεν πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει δεύτερο αποθηκευτικό μέσο.
Μπορείς να τοποθετήσεις το backup σου σε οποιοδήποτε directory οποιουδήποτε partition οποιουδήποτε σκληρού οποιουδήποτε ΗΥ (ναι, έχουμε και σύνδεση remote με υποστήριξη ssh ή rsync module !!

), αρκεί να έχεις τα κατάλληλα δικαιώματα βέβαια σ' αυτόν τον κατάλογο.
Πάντως έτσι όπως έχει πέσει η τιμή των εξωτερικών σκληρών δεν φαίνεται καθόλου κακή επένδυση η αγορά ενός μόνο και μόνο για χρήση backup
Οι λόγοι για να μην κάνεις απ' ευθείας copy και να χρησιμοποιήσεις την X εφαρμογή είναι :
1. Γιατί μεταφέρονται μόνο οι αλλαγές που έχεις κάνει είτε είναι επεξεργασία, είτε δημιουργία νέου, είτε διαγραφή κάποιου/ων αρχείου/ων και τίποτα' άλλο.
2. Γιατί μπορείς να επιλέξεις να μη μεταφερθεί κάτι που δεν θέλεις (πχ όλα τα αρχεία *~ ή όλοι οι φάκελοι trash ή ότι θέλεις)
3. Γιατί μπορείς να επιλέξεις να μεταφέρονται μόνο συγκεκριμένα πράγματα !!
4. Γιατί αν έχεις ξεχάσει να κάνεις mount κάποιον σκληρό σου θα ειδοποιηθείς (πίστεψέ με αυτό μπορεί να σε σώσει από πολλά)
5. Γιατί διατηρούνται όλα (ή όσα θέλεις) τα δικαιώματα των αρχείων (φαντάσου να έχεις backup του home σου χωρίς τα ίδια δικαιώματα. Δεν έχει νόημα)
6. Γιατί μπορείς να έχεις όλες τις εργασίες σου συγκεντρωμένες και με το πάτημα ενός κουμπιού να εκτελούνται η μια μετά την άλλη
7. Γιατί μπορείς να κάνεις και το ανωτέρω (6) να εκτελείται μόνο του ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω cron
8. Γιατί εκτός από backup, μπορείς να συγχρονίσεις 2 υποκαταλόγους κρατώντας τα πιο τελευταία ενημερωμένα αρχεία και στους δυο.
9. Γιατί έχεις τη δυνατότητα να κάνεις simulation ώστε να τσεκάρεις το τι επιλογές έχεις βάλει και να βεβαιωθείς ότι θα δουλέψει όπως το θέλεις πριν γίνει καμιά πατάτα
10. Γιατί αν ξεμείνεις ή δεν έχεις γραφικό περιβάλλον, μπορείς με μια εντολή μόνο να εκτελέσεις όλο το (6)
ουφ, πιάστηκε το χέρι μου
Σαν τις 10 εντολές μου φαίνονται !!
makis,
αν όντως ψάχνεις να βρεις μια εφαρμογή για backup, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις και να παίξεις λίγο μαζί του.
Μετά αποφασίζεις αν σου κάνει

Εγώ είμαι εδώ για οποιαδήποτε απορία, οποιουδήποτε χρήστη.
Και κομμένα αυτά τα "συγγνώμη" ή οι ντροπές
Ρωτήστε - σχολιάστε - προτείνετε - ζητήστε ότι σας κατέβει στο μυαλό