luckyBackup για backup / synchronization

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Re: luckyBackup για backup / synchronization

Δημοσίευσηαπό makis » 12 Φεβ 2009, 01:25

@ Ilpara καλά τα λέει το μάνουαλ,εγώ τι θα καταλάβω,στα ρωσικα είναι ή στα γαλλικά? :P :lol:

@ luckyb
Συγχώρα με αν κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά :oops:
Απ' ότι κατάλαβα υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει και δεύτερο αποθηκευτικό μέσο σωστά?
Ποιός ο λόγος τότε να χρησιμοποιήσω το Χ πρόγραμμα και να μην τα κάνω όλα κόπια απευθείας στον δεύτερο σκληρό/cd/dvd/memory stick κλπ?
Λειτουργικό:Ubuntu 10.04
Η/Υ:Επεξεργαστής 64bit AMD64 2GHz +3800 | RAM 2X2GB-800Mhz | Κάρτα γραφικών MSI-nVidia GeForce NX8500GT 256mb/128bit
makis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό luckyb » 12 Φεβ 2009, 16:34

makis έγραψε:
Συγχώρα με αν κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά :oops:
Απ' ότι κατάλαβα υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει και δεύτερο αποθηκευτικό μέσο σωστά?
Ποιός ο λόγος τότε να χρησιμοποιήσω το Χ πρόγραμμα και να μην τα κάνω όλα κόπια απευθείας στον δεύτερο σκληρό/cd/dvd/memory stick κλπ?

συγχωρεμένος
:roll:

Δεν πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει δεύτερο αποθηκευτικό μέσο.
Μπορείς να τοποθετήσεις το backup σου σε οποιοδήποτε directory οποιουδήποτε partition οποιουδήποτε σκληρού οποιουδήποτε ΗΥ (ναι, έχουμε και σύνδεση remote με υποστήριξη ssh ή rsync module !! :geek: ), αρκεί να έχεις τα κατάλληλα δικαιώματα βέβαια σ' αυτόν τον κατάλογο.

Πάντως έτσι όπως έχει πέσει η τιμή των εξωτερικών σκληρών δεν φαίνεται καθόλου κακή επένδυση η αγορά ενός μόνο και μόνο για χρήση backup

Οι λόγοι για να μην κάνεις απ' ευθείας copy και να χρησιμοποιήσεις την X εφαρμογή είναι :
1. Γιατί μεταφέρονται μόνο οι αλλαγές που έχεις κάνει είτε είναι επεξεργασία, είτε δημιουργία νέου, είτε διαγραφή κάποιου/ων αρχείου/ων και τίποτα' άλλο.
2. Γιατί μπορείς να επιλέξεις να μη μεταφερθεί κάτι που δεν θέλεις (πχ όλα τα αρχεία *~ ή όλοι οι φάκελοι trash ή ότι θέλεις)
3. Γιατί μπορείς να επιλέξεις να μεταφέρονται μόνο συγκεκριμένα πράγματα !!
4. Γιατί αν έχεις ξεχάσει να κάνεις mount κάποιον σκληρό σου θα ειδοποιηθείς (πίστεψέ με αυτό μπορεί να σε σώσει από πολλά)
5. Γιατί διατηρούνται όλα (ή όσα θέλεις) τα δικαιώματα των αρχείων (φαντάσου να έχεις backup του home σου χωρίς τα ίδια δικαιώματα. Δεν έχει νόημα)
6. Γιατί μπορείς να έχεις όλες τις εργασίες σου συγκεντρωμένες και με το πάτημα ενός κουμπιού να εκτελούνται η μια μετά την άλλη
7. Γιατί μπορείς να κάνεις και το ανωτέρω (6) να εκτελείται μόνο του ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω cron
8. Γιατί εκτός από backup, μπορείς να συγχρονίσεις 2 υποκαταλόγους κρατώντας τα πιο τελευταία ενημερωμένα αρχεία και στους δυο.
9. Γιατί έχεις τη δυνατότητα να κάνεις simulation ώστε να τσεκάρεις το τι επιλογές έχεις βάλει και να βεβαιωθείς ότι θα δουλέψει όπως το θέλεις πριν γίνει καμιά πατάτα
10. Γιατί αν ξεμείνεις ή δεν έχεις γραφικό περιβάλλον, μπορείς με μια εντολή μόνο να εκτελέσεις όλο το (6)

ουφ, πιάστηκε το χέρι μου
Σαν τις 10 εντολές μου φαίνονται !! :P

makis,
αν όντως ψάχνεις να βρεις μια εφαρμογή για backup, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις και να παίξεις λίγο μαζί του.
Μετά αποφασίζεις αν σου κάνει
:)

Εγώ είμαι εδώ για οποιαδήποτε απορία, οποιουδήποτε χρήστη.
Και κομμένα αυτά τα "συγγνώμη" ή οι ντροπές
Ρωτήστε - σχολιάστε - προτείνετε - ζητήστε ότι σας κατέβει στο μυαλό
8-)
luckybackupkde-apps.org
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Aptosid σε Dell M1530
Άβαταρ μέλους
luckyb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gourgi » 12 Φεβ 2009, 18:24

luckyb έγραψε:
Σημείωση ότι τα προφίλ και τα cronjobs που έχετε δημιουργήσει ήδη, δεν είναι συμβατά με αυτή την έκδοση.

αυτό καλό θα ήταν να το γράψεις και στην αρχική σελίδα του προγράμματος πχ
έγραψε:Current version

Version 0.2.1 (warning : incompatibility with older versions)

επίσης υπάρχει περίπτωση να στηθεί κάποιο PPA στο launchpad για εμάς τους χρήστες ubuntu ;
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό luckyb » 12 Φεβ 2009, 20:55

χμμμ, πρέπει να βρω "λίγο" ακόμα χρόνο
(μετάφραση: ήδη είμαι στα πρόθυρα να με παρατήσει η γυναίκα -> "όλα μα τα λίνουξ ασχολείσαι, εμένα δεν μου δίνεις καμία σημασία" κι άλλα τέτοια)
(άσχετη σκέψη: Έρχεται Αγ.Βαλεντίνου και το περιμένω πως και πως για να γίνει ξε-freeze το debian και να κάνω επιτέλους ένα σοβαρό upgrade. Μάλλον δεν θα την χαροποιήσει ιδιαίτερα αυτή η σκέψη :roll: )

Συμπέρασμα: Αν υπάρχει κάποιος που θα ήθελε ν'αναλάβει, ευχαρίστως :)
Εννοείται ότι θα έχει την πλήρη υποστήριξη μου (και όχι email του στυλ "το tarball είναι εκεί, το deb το κατεβάζεις από εδώ, βγάλτα πέρα μόνος σου")
luckybackupkde-apps.org
Άβαταρ μέλους
luckyb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό luckyb » 12 Φεβ 2009, 21:10

gourgi έγραψε:αυτό καλό θα ήταν να το γράψεις και στην αρχική σελίδα του προγράμματος πχ
έγραψε:Current version

Version 0.2.1 (warning : incompatibility with older versions)

Σωστός
Έγινε κι αυτό :)
luckybackupkde-apps.org
Άβαταρ μέλους
luckyb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό makis » 15 Φεβ 2009, 11:46

luckyb έγραψε:

Δεν πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει δεύτερο αποθηκευτικό μέσο.
Μπορείς να τοποθετήσεις το backup σου σε οποιοδήποτε directory οποιουδήποτε partition οποιουδήποτε σκληρού οποιουδήποτε ΗΥ (ναι, έχουμε και σύνδεση remote με υποστήριξη ssh ή rsync module !! :geek: ), αρκεί να έχεις τα κατάλληλα δικαιώματα βέβαια σ' αυτόν τον κατάλογο.

Mισό μισό μισό :lol:
Ας πούμε ότι κάνω backup με τον σκληρό του pc,χωρίς άλλο μέσο (δεύτερο σκληρό κλπ).
Σε ποιό μέρος του σκληρού θα αποθηκευτούν?

έγραψε:@makis,
αν όντως ψάχνεις να βρεις μια εφαρμογή για backup, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις και να παίξεις λίγο μαζί του.
Μετά αποφασίζεις αν σου κάνει
:)

Δεν έχω δουλέψει ποτέ ανάλογη εφαρμογή οπότε δε βλέπω το λόγο να μην χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη :)
Απ τη στιγμή που κάνει δουλειά ποιός ο λόγος να πειραματίζομαι?
Σαφώς και θα το δοκιμάσω απλά ρωτάω κάποια πράγματα μην κάνω καμιά πατατιά και τα χάσω όλα :oops:
Λειτουργικό:Ubuntu 10.04
Η/Υ:Επεξεργαστής 64bit AMD64 2GHz +3800 | RAM 2X2GB-800Mhz | Κάρτα γραφικών MSI-nVidia GeForce NX8500GT 256mb/128bit
makis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό luckyb » 15 Φεβ 2009, 13:29

makis έγραψε:
Mισό μισό μισό :lol:
Ας πούμε ότι κάνω backup με τον σκληρό του pc,χωρίς άλλο μέσο (δεύτερο σκληρό κλπ).
Σε ποιό μέρος του σκληρού θα αποθηκευτούν?

...και ολόκληρο αν θέλεις :D
Φαντάσου την εφαρμογή σαν ένα δημιουργό κλώνων.
Μπορείς να δημιουργήσεις έναν κλώνο κάποιου υποκαταλόγου σου, κάπου άλλού ακόμα και στον ίδιο σκληρό δίσκο.
Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα είναι και πολύ χρήσιμο. αν πάθει κάτι ο σκληρός σου τότε θα χάσεις και την πηγή και τον κλώνο.
Αν έχεις βέβαια έναν μεγάλο σκληρό και είναι χωρισμένος σε κατατμήσεις, μπορείς να χρησιμοποιείς μια κατάτμηση για να βάζεις το backup.
Έτσι, αν πάθει κάτι το ένα μόνο partition θα έχεις το άλλο. Αν πάθει κάτι όμως όλος ο σκληρός, πάλι είναι άχρηστο !!

Η καλύτερη λύση είναι βέβαια να έχεις ένα δέυτερο σκληρό για να βάζεις τα backup σου. Οι πιθανότητα να πάθουν κάτι και οι 2 σκληροί την ίδια χρονική στιγμή είναι αρκετά μικρή

πχ:
Μπορείς να κάνεις backup το /home σου στον υποκατάλογο /backups/UbuntuHomeBackup της δεύτερης κατάτμησης ενός δεύτερου σκληρού δίσκου. Μετά τη διαδικασία οι υποκατάλογοι /home και /media/sdb2/backups/UbuntuHomeBackup θα είναι ίδιοι !!
ΔΕΝ μπορείς να κάνεις backup πχ όλο το root (/) υποκατάλογο στο /home και γενικά κάθε κατάλογο σε έναν άλλο ο οποίος περιέχεται σ'αυτόν (όταν πατήσεις το κουμπί "validate" - "επικύρωσε" θα στο πει το πρόγραμμα ότι κάτι δεν πάει καλά)

Ελπίζω να μη σε μπερδεύω περισσότερο :roll:
luckybackupkde-apps.org
Άβαταρ μέλους
luckyb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ARXONTAS » 19 Μαρ 2009, 19:02

Πολυ βολικό και σχετικά ευχρηστο το προγραμμα.. Προσπάθησα να πάρω backup σε usb Stick 1G kai se Usb 4g χωρις αποτέλεσμα...Μόνο στον 80G τον Usb εξωτερικο γίνεται..Για ποιο λογο δεν μπορω να παρω το backup σε ποιο μικρα USb Stick ??? Η ταχυτητα εγραφης στο δισκο εχει καμια σημασια με το format (ntfs η ext3 , ext4) που θα εχει ο εξωτερικος η εσωτερικος δισκος ?

Υ.Γ. Μια φιλική παρατήρηση , το manual γιατι ειναι μονο στα Αγγλικα ??? Έλληνες είμαστε ... :D :D :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Desktop 1: Ubuntu 9.10 32bit┃Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz┃2GB RAM ┃ GeForce 8800 GTS 320MB ┃ MONITOR TV LG 20``1440x900
Desktop 2: Ubuntu 9.10 32bit┃Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6700 @ 2.66GHz ┃ 4GB RAM ┃ ATI HD3870 512MB ┃ MONITOR TV LG 20``1680x1050
ARXONTAS
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό luckyb » 19 Μαρ 2009, 22:34

Αυτό μου φαίνεται λίγο περίεργο.
Κανονικά μπορείς να πάρεις backup από/σε οποιονδήποτε δίσκο έχεις κατάλληλα δικαιώματα !!
Σου βγάζει σφάλμα κατά την εκτέλεση ??
Μήπως δεν δηλώνεις σωστά το path του usb (λογικά πρέπει να είναι /media/...) ??

Όσο για το manual, πραγματικά αν είχα περισσότερο χρόνο θα το μετέφραζα.
Τι να πρωτοκάνω ?? μόνος μου είμαι :cry:
Πάντως στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο έχω ρίξει αρκετή δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που είναι.
Αν υπάρχουν εθελοντές για μετάφραση, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις :roll:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Επίσης να ενημερώσω ότι από χθες, έκανα build πακέτα για ubuntu (i386 & amd64). Σε παρθένο 8.10, δεν χρειάζεται καμιά προσθήκη extra αποθετηρίων :)
http://www.kde-apps.org/content/show.ph ... tent=94391
http://luckybackup.sourceforge.net/download.html

Τέλος, κάποιος είχε την ιδέα να προτείνει το luckybackup στο ubuntu brainstorm
Idea #18605: Ubuntu needs easy-to-use, effective backup software
Αν σας αρέσει η εφαρμογή και θέλετε να τη δείτε ως βασικό εργαλείο του ubuntu, Μπορείτε να ρίξετε μια ψήφο
luckybackupkde-apps.org
Άβαταρ μέλους
luckyb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 19 Μαρ 2009, 23:37

άμα θες στείλε μου τα .po αρχεία και θα ξεκινήσω εγώ σιγά σιγά την μετάφραση και ότι κάνω...
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες