από Makis78 » 15 Μάιος 2013, 10:39
Παιδιά δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει να ρυθμίσετε την ανάλυση της εικόνας του background σε 32bit (φυσικά χρώματα), αλλά σε μένα δουλεύει μια χαρά (μέσω grub-customizer εννοώ). Η ακριβής αναλυση που χρησιμοποιω είναι 1680x1050x32 (την ...χ32 επιλογή δεν την έχει στις επιλογές του, την εγραψα με το χέρι), όσο και η αναλυση της οθόνης μου. Μου έχει τύχει το background να δουλέψει και με εικόνα μεγαλύτερης ανάλυσης, αλλά ποτέ σε μικρότερης! Ο τύπος της εικόνας ήταν πάντα .jpeg (δεν έχω δοκιμάσει σε άλλη μορφή). Και νομίζω ότι για να σου εμφανιστει η εικόνα, πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο διαμέρισμα ή φακελο ή τελος πάντων θέση, την οποία την βλέπει πάντα η διανομή κατά την εκκίνηση της! Μια τέτοια σιγουρη θέση ειναι και ο προσωπικός φακελος. (/home/makis/Εικόνες)
Ένα πρόβλημα που δεν μπορεσα ποτέ να καταλάβω τι του φταίει (στον grub-customizer), είναι ότι στην περίπτωση που επιλέξεις bold στην γραμμαοσειρά, εκεί γινεται ο κακός χαμός στους χαρακτήρες! Ίσως να μην είναι εγκατεστημένες οι γραμματοσειρές αυτές στην διανομή... δεν ειμαι όμως σιγουρος αν φταίει αυτο!
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 LinuxMint 13 maya 3.2.0-23-generic 32bit (en_US.UTF-8, default.desktop)
3 Intel Pentium M processor 1.60GHz ‖ RAM 992 MiB ‖
4 Intel 82852/855GM Integrated Graphics Device [8086:3582] {i915}
5