Web banking & Linux

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Re: Web banking & Linux

Δημοσίευσηαπό medigeek » 09 Φεβ 2012, 19:08

Off topic:
c7p έγραψε:Ξέρει κανείς αν μπορώ κάπως, χωρίς αυτή τη κάρτα, να κάνω μεταφορά χρημάτων στο pay pal account μου ;

Ναι, αλλά δυστυχώς όχι στο paypal, νομίζω δέχονται μόνο από λογαριασμό τράπεζας στις ΗΠΑ. (Στο http://www.moneybookers.com δέχονται bank transfers.) Εν πάση περιπτώσει, θα χρειαζόταν 6-7 μέρες για να γίνει η συναλλαγή. :)

Ξέρω ότι υπάρχουν προπληρωμένες κάρτες για διαδίκτυο π.χ. από την τράπεζα πειραιώς ή από την marfin bank. Δεν ξέρω όμως πόσες μέρες χρειάζονται να δημιουργηθούν (ή αν δημιουργούνται αμέσως).

Ο the_eye έχει δίκιο, ρωτησε στην τράπεζα σου. Ζήτησε να σου στείλουν την κάρτα επειγόντως. Δεν θα πρέπει να τους πάρει πάνω από 2-3 μέρες. :)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 09 Φεβ 2012, 19:15

Off topic:
Οκ, θα περιμένω την καρτούλα, δεν έχουν περάσει 4 μέρες από τότε που έκανα το λογαριασμό, αν δεν μου την φέρουν μέχρι δευτέρα τρίτη θα τους επισκεφτώ... Θέλω να κάνω μια παραγγελία και δεν κρατιέμαι :P
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 11 Φεβ 2012, 00:31

Η Αγροτική Τράπεζα σου ετοιμάζει την κάρτα (προπληρωμένη) σε 10-15 λεπτά. Την παραλαμβάνεις και φαντάζομαι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αμέσως.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 18 Μαρ 2012, 00:15

Learner έγραψε:Με την Εθνική Τράπεζα έχω κι εγώ πρόβλημα. Με τον Firefox μόνο. Ίσως φταίνε τα πρόσθετα που έχει. Με τον Chromium πάει "σφεντόνα" .
Η Alpha δουλεύει και με τους δύο το ίδιο γρήγορα.

Κάτι πρέπει να παίζει με τα javascripts τους.... Από chrome μπορώ να το λειτουργήσω κι εγώ, αλλά 8 στις 10 δεν μου δείχνει το πλαίσιο με τις πληροφορίες λογαριασμού, κινήσεων κλπ. Με μια κλεφτή ματι'απου έριξα, όλο το πλαίσιο αυτό δημιουργείται με κάποια scripts..... :?
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Holyshock » 22 Μαρ 2012, 19:59

Εγώ ώς τώρα χρησημοποιώ 2 e-banking της Eurobank και την Πείρεως και στις δύο δεν έχω κανενα θέμα τρέχουν ομαλα σε ότι συναλαγές μεταφορές έχω κάνει ειδικά της Eurobank να έχει βελτιωθεί αρκετα τελευτεα και στα 2 χρησημοποιώ chrome.

Ακόμα οι m-banking εφαρμογές για κινητά android λειτουργούν το ίδιο κάλα απλά έχει πιο περιορισμένες επιλογές.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 13 Cinnamon 64bit σε INTEL i-3
Προδιαγραφές ⇛ acer aspire 5750 │ 4GB ram│ intel hd 3000 │
Άβαταρ μέλους
Holyshock
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 22 Μαρ 2012, 21:28

Holyshock έγραψε:e-banking της Eurobank

@Holyshock: Ευχαριστώ, θα ανανεώσω τη σελίδα στο wiki: http://wiki.ubuntu-gr.org/Web%20banking
Φαίνεται πως υποστηρίζουν linux: https://ebanking.eurobank.gr/ebanking/c ... ings.faces
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 30 Αύγ 2012, 20:50

Ήμουν έτοιμος να ανοίξω νέο θέμα, αλλά πάλι καλά που βρήκα αυτό.

BEGINER001 έγραψε:3) EUROBANK

Ενα συτημα που οικοδομήθηκε για τα windows και για τον Internet explorer, πολύ αργό. Μπορείς να μπεις μεσω Linux και απλά να δεις τους λογαριασμούς σου αλλά δεν μπορείς να κανεις συναλλαγές. Ειναι εκνευριστικά αργό τοσο στα windows οσο και στο linux.

s.dalas έγραψε:επανέρχομαι για τη eurobank:
δουλεύουν όλες οι διαδικασίες στον ff αρκεί να έχεις java ΚΑΙ κάθε φορά πριν μπεις στο λογαριασμό να σβήνεις ΟΛΑ τα cookies... άραγε μπορώ αυτό να το κάνω αυτόματα?? :?:

medigeek έγραψε:@Holyshock: Ευχαριστώ, θα ανανεώσω τη σελίδα στο wiki: http://wiki.ubuntu-gr.org/Web%20banking
Φαίνεται πως υποστηρίζουν linux: https://ebanking.eurobank.gr/ebanking/c ... ings.faces

Με το Linux και την υπηρεσία e-banking της Euroback αντιμετώπισα εκνευριστικό πρόβλημα, μόλις σήμερα.
Έβαλα πριν λίγους μήνες Ubuntu 12.04 στο desktop του σπιτιού, τον οποίο και σπάνια χρησιμοποιώ.

Μπορούσα με Windows να κάνω συναλλαγές χωρίς πιστοποιητικό από την τράπεζα, εφόσον το χρηματικό ποσό που έστελνα, είχε ως αποδέκτη λογαριασμό που ανήκει και αυτός στην Eurobank.
Για να κάνω συναλλαγές με λογαριασμούς από άλλες τράπεζες, πήρα ένα τηλέφωνο στην υπηρεσία της τράπεζας για πιστοποίηση και όλα μιά χαρά, μπορούσα ανά πάσα στιγμή να στείλω χρήματα σε οποιονδήποτε λογαριασμό.

Αφού έβαλα Ubuntu, μπορούσα πάλι χωρίς πρόβλημα να κάνω συναλλαγές χωρίς πιστοποιητικό, πάλι εφόσον το χρηματικό ποσό που έστελνα, είχε ως αποδέκτη λογαριασμό που ανήκει στην Eurobank
Όπως είναι λογικό, θέλω να μπορώ να στέλνω χρήματα σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών και έτσι, πήρα πάλι τηλέφωνο στην υπηρεσία της Eurobank για την έκδοση πιστοποιητικού και μου είπαν ότι "τα πιστοποιητικά για Linux είναι μόνο μίας χρήσης".
Αν είναι δυνατόν... Κάθε φορά που θα θέλω να στείλω χρήματα σε λογαριαμό εκτός της Eurobank, θα πρέπει να παίρνω τηλέφωνο για έκδοση πιστοποιητικού εκ νέου; Και να πεις ότι δεν έβγαζαν πιστοποιητικό για Linux λειτουργικά γενικότερα, να το καταλάβω. Αλλά να δίνουν μόνο "μίας χρήσης" και όχι "μόνιμα" μου φαίνεται αρκετά παράλογο. Υπάρχει κάποιος λόγος να δικαιολογεί κάτι τέτοιο;
Έχω εκνευριστεί απίστευτα.
Τελευταία επεξεργασία από eliasps και 31 Αύγ 2012, 00:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 30 Αύγ 2012, 23:36

eliasps έγραψε:
Για να κάνω συναλλαγές με λογαριασμούς από άλλες τράπεζες, πήρα ένα τηλέφωνο στην υπηρεσία της τράπεζας για πιστοποίηση και όλα μιά χαρά, μπορούσα ανά πάσα στιγμή να στείλω χρήματα σε οποιονδήποτε λογαριασμό.

Σου έδωσαν κάποιο αρχείο με «πιστοποιητικό» για να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου; Ή απλά έκαναν μια ρύθμιση στους υπολογιστές τους;
Το πιο πιθανό να έκαναν κάποια ρύθμιση στο λογαριασμό που έχεις στο online banking όπως π.χ. «Να επιτρέπονται συναλλαγές με άλλες τράπεζες» και αυτό ήταν.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 31 Αύγ 2012, 00:02

simosx έγραψε:Σου έδωσαν κάποιο αρχείο με «πιστοποιητικό» για να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου; Ή απλά έκαναν μια ρύθμιση στους υπολογιστές τους;
Το πιο πιθανό να έκαναν κάποια ρύθμιση στο λογαριασμό που έχεις στο online banking όπως π.χ. «Να επιτρέπονται συναλλαγές με άλλες τράπεζες» και αυτό ήταν.

Ακριβώς αυτό που λες έκαναν. Έκαναν κάποια ρύθμιση στον λογαριασμό από τους υπολογιστές τους και μπορούσα μετά να κάνω συναλλαγές με άλλες τράπεζες, ό,τι ώρα και μέρα ήθελα. Είναι μόνιμο δηλαδή.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με το Linux. Με το Linux, αυτή η διαδικασία της πιστοποίησης, είναι μίας χρήσης και κάθε φορά που θα θέλω να κάνω συναλλαγή με άλλη τράπεζα, πρέπει να παίρνω τηλέφωνο για να ξανακάνουν αυτή τη ρύθμιση!
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Holyshock » 31 Αύγ 2012, 01:05

Μου κάνει εντυπωση το γεγονός, κάνω και εγώ τις συναλαγές μου μέσω του συγκεκριμένου συστήματος με την τράπεζα, έχει αυτο το εκνευριστικο πιστοποιήτικο αλλά το έβγαλα μια φορά και κρατάει για ένα χρόνο μου φένεται. και για συναλαγές σε τρίτους λογαριασμούς αλλά και για άλλες εργασίες, αλλά και ανανέωση που έκανα πρ´οσφατα έκανα χωρίς πρόβλημα.

Κάποτε θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια είχε πρόβλημα με τον firefox δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα σχεδόν δεν ξέρω αν έχει και τώρα το ίδιο θέμα αλλά με chrome δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα

Και τις πειρεώς το web banking λειτουργεί πολύ καλά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 13 Cinnamon 64bit σε INTEL i-3
Προδιαγραφές ⇛ acer aspire 5750 │ 4GB ram│ intel hd 3000 │
Άβαταρ μέλους
Holyshock
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες