από zatrikion » 26 Ιαν 2013, 13:21
Να είσαι καλά φίλε simosx. Είσαι πάντα πρόθυμος και εύστοχος στις παραινέσεις σου. Αν μαζευόταν 300 σαν και σένα από όλα τα εύρυθμα ελληνικά φόρουμ θα την "τρέχανε" καλύτερα την βουλή των Ελλήνων !!!
Έκανα ότι μου είπες και τέλος πάντων έχω πρόσβαση ίντερνετ στο virtualbox που ήθελα για να κατεβάσω το google earth pro ....
Το ρημάδι όμως δεν λέει να ανοίξει γιατί θέλει λέει directX9....Κάνω όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να κατεβάσω την έκδοση που ζητάει (9) ακόμη ψάχνω και για την πιο πρόσφατη directX (11) από το ιντερνετ-απο το windows update, από παντού. Από όπου και αν προσπαθήσω να το περάσω στο pc, το google earth pro εξακολουθεί κατά την έναρξη του να μου λέει οτι δεν υπάρχει το κατάλληλο directX 9
Απο το run έτρεξα και μια εντολή που μου δείχνει την λίστα με τα εγκατεστημένα directX και όντως βλέπω μια σειρά από αριθμούς, οι πιο πολλοί απο αυτούς αρχίζουν με 5.χχχχχ και κάποιοι άλλοι λιγότεροι με 6.χχχχχ (αν είναι αυτό ο σωστός τρόπος να δει κανείς την έκδοση)....
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, και η αλήθεια είναι δεν ξέρω και αν αξίζει τον κόπο μια τέτοια ταλαιπωρία....Βασικά αυτό που θα ήθελα χρησιμοποιώντας το google earth pro σε linux ήταν μόνο και μόνο για την ασφάλεια που μου παρέχει το λειτουργικό...Δεν ξέρω για παράδειγμα αν τρέχοντας τα windows XP στο virtual box με host το ubuntu 12.10 αν εξακολουθώ να είμαι εξίσου ασφαλής η αν θα δω την εργασία μου να την δημοσιεύσει άλλος!!!
Υπάρχει λύση άραγε ή τζάμπα ο κόπος?
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.7.0-7-generic 32bit
wubi (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-22-generic
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 4036 MiB ‖ MSI P35 Platinum(MS-7345)
4 AMD nee ATI RV710 [Radeon HD 4550] [1002:9540] {radeon}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 01)