Web banking & Linux

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Re: Web banking & Linux

Δημοσίευσηαπό eliasps » 02 Σεπ 2012, 18:59

Holyshock έγραψε:Μου κάνει εντυπωση το γεγονός, κάνω και εγώ τις συναλαγές μου μέσω του συγκεκριμένου συστήματος με την τράπεζα, έχει αυτο το εκνευριστικο πιστοποιήτικο αλλά το έβγαλα μια φορά και κρατάει για ένα χρόνο μου φένεται. και για συναλαγές σε τρίτους λογαριασμούς αλλά και για άλλες εργασίες, αλλά και ανανέωση που έκανα πρ´οσφατα έκανα χωρίς πρόβλημα.

Έστω ας ήταν για ένα χρόνο το πιστοποιητικό, δεν είναι τίποτα η ανανέωσή του μία φορά το χρόνο. Αλλά κάθε φορά που θέλω να κάνω συναλλαγές με άλλες τράπεζες, να χρειάζομαι νέο πιστοποιητικό, παραπάει.

Μάλλον θα κάνω dual boot στον desktop, να γλιτώσω την διαδικασία. Πιστεύω να μην υπάρχει και εκεί πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 02 Σεπ 2012, 22:18

eliasps έγραψε:
Μάλλον θα κάνω dual boot στον desktop,

Αφού το θες μόνο για αυτό βάλτο σε virtualbox.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 03 Σεπ 2012, 01:13

the_eye έγραψε:
eliasps έγραψε:
Μάλλον θα κάνω dual boot στον desktop,

Αφού το θες μόνο για αυτό βάλτο σε virtualbox.

Α γίνεται αυτό; Άμα είμαι σε εικονικό λειτουργικό δεν το βλέπουν σαν linux στα συστήματά τους; Θα το δοκιμάσω!
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimitris.kw » 02 Απρ 2013, 23:44

Επειδή χρησιμοποιώ συχνά το winbank της πειραιως και δεν το έχω δουλέψει ποτε σε linux ειναι ασφαλές? χρησιμοποιείτε κάποια επιπλέον ασφάλεια internet security,firewall όπως στα windows η δεν χρειάζεται τίποτα και μπαίνουμε όπως είμαστε :?:
dimitris.kw
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 02 Απρ 2013, 23:55

Γενικότερα το Linux παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι το Windows.
Αν και οι περισσότεροι χρήστες δεν χρησιμοποιούν επιπλέον εφαρμογές για ενίσχυση της ασφάλειας (όπως firewall, antivirus κ.α.), παρόλα αυτά, έχεις την δυνατότητα να εγκαταστήσεις διάφορα πολύ καλά εργαλεία για αυτή τη δουλειά.

Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί το Web Banking, αλλά καλύτερα να συμβουλευτείς την τράπεζα στην οποία έχεις λογαριασμό, ώστε να σε ενημερώσουν για το αν υπάρχει κάποια ιδιεταιρότητα με τις συναλλαγές σε συστήματα Linux.
Διότι και εγώ, σε ένα desktop όπου κάνω συναλλαγές, εγκατέστησα Ubuntu για λόγους ασφάλειας, αλλά έτυχε να πέσω πάνω σε αυτό το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akounadis » 03 Απρ 2013, 12:01

dimitris.kw έγραψε:Επειδή χρησιμοποιώ συχνά το winbank της πειραιως και δεν το έχω δουλέψει ποτε σε linux ειναι ασφαλές? χρησιμοποιείτε κάποια επιπλέον ασφάλεια internet security,firewall όπως στα windows η δεν χρειάζεται τίποτα και μπαίνουμε όπως είμαστε :?:

Το χρησιμοποιώ ένα χρόνο. Αυτή την στιγμή θεωρείται το πιο αξιόπιστο στο τραπεζικό σύστημα της Χώρας. Για κάθε συναλλαγή που θέλεις να κάνεις λαμβάνεις στο κινητό σου όπου και έχεις δηλώσει αρχικά, το κωδικό certificate και τον πληκτρολογείς ώστε να μπορείς να προχωρήσεις στην συναλλαγή σου. Αρχικά θα βρίσκεσαι σε ιδιωτική περιήγηση "Εργαλεία/Έναρξη Ιδιωτικής Περιήγησης". Το τμήμα εξυπηρέτησης της τράπεζας αλλά και οι τεχνικοί εμένα προσωπικά με άφησαν άφωνο και δεν ήταν μόνο μια φορά. Java δεν χρειάζεσαι όπως στις περισσότερες τράπεζες. Ότι άλλο χρειάζεσαι ρώτα αν και μπορείς να συμβουλευτείς παράλληλα και την τράπεζα και θα καταλάβεις.

ΥΓ Έχω σχεδόν σε όλες τις Τράπεζες και σου ανέφερα με βάση ενός μέτρου σύγκρισης.
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akounadis » 03 Απρ 2013, 12:09

Την πιστοποίηση από την πχ Eurobank την λαμβάνεις μια φορά τον χρόνο, Alphabank & Εθνική σου δίνουν μηχανάκι αλγόριθμων. Η Eurobank εδώ και αρκετό διάστημα μου ζητάει java και μου ανέφεραν όχι καλή συμβατότητα με Linux. Αν θέλεις να το δεις περισσότερο μπορείς να ψάξεις για αναφορές fraud της κάθε τράπεζας ετησίως.
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Holyshock » 03 Απρ 2013, 14:04

Εγώ με το ebanking της eurobank και με ununtu αλλά και με Mint δεν αντιμετώπισα θέμα ασυμβατότητας και όποτε χρειάστηκε να ανανεώσω το πιστοποιητικό ή κάποια κάρτα ή άλλη εργασία στην τράπεζα δεν είχα θέματα ασυμβατότητας ακόμα και με τους τεχνικούς όποτε χρειάστηκε συνεννοήθηκα μια χαρά.

Και με το e banking της πειραιώς δεν είχα θέματα πότε πάλι και με ubuntu και με mint αλλά δεν έχω εμπειρία με το τεχνικό τμήμα καθώς δεν χρειάστηκε να επικοινωνήσω μαζί τους ως τώρα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint 13 Cinnamon 64bit σε INTEL i-3
Προδιαγραφές ⇛ acer aspire 5750 │ 4GB ram│ intel hd 3000 │
Άβαταρ μέλους
Holyshock
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 03 Απρ 2013, 15:43

Το πρόβλημα με το e-banking δεν ειναι στο Linux, το οποιο παρεχει πολυ μεγαλη ασφαλεια, αλλα στους χακερς τραπεζων. δες αυτο το βιντεο
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Y8#t=1596s
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 03 Απρ 2013, 19:16

akounadis έγραψε:Η Eurobank εδώ και αρκετό διάστημα μου ζητάει java και μου ανέφεραν όχι καλή συμβατότητα με Linux.

Για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες java για το ebanking της Eurobank χρειάστηκε να εγκαταστήσω της Oracle, γιατί με OpenJDK δεν λειτουργούσε.

Holyshock έγραψε:Εγώ με το ebanking της eurobank και με ununtu αλλά και με Mint δεν αντιμετώπισα θέμα ασυμβατότητας και όποτε χρειάστηκε να ανανεώσω το πιστοποιητικό ή κάποια κάρτα ή άλλη εργασία στην τράπεζα δεν είχα θέματα ασυμβατότητας ακόμα και με τους τεχνικούς όποτε χρειάστηκε συνεννοήθηκα μια χαρά.

Δηλαδή αυτό με το πιστοποιητικό μίας χρήσης μόνο σε εμένα έτυχε;
Θα πάρω ξανά τηλέφωνο να μάθω λεπτομέρειες.
@Holyshock εσύ μπορείς να κάνεις κανονικά συναλλαγές με λογαριασμούς άλλων τραπεζών χωρίς κάθε φορά να ζητάς νέο πιστοποιητικό;

lepidas έγραψε:
Το πρόβλημα με το e-banking δεν ειναι στο Linux, το οποιο παρεχει πολυ μεγαλη ασφαλεια, αλλα στους χακερς τραπεζων.

Δεν γνωρίζω από hacking / cracking, αλλά φαντάζομαι πως όταν κάνεις συναλλαγές μέσω internet, η ασφάλεια δεν είναι μόνο θέμα τράπεζας.
Ναι, από τη μία, η τράπεζα η οποία έχει τον λογαριασμό σου πρέπει να έχει ένα καλό σύστημα ασφαλείας (που έχει..) για να προστατέψει τα χρήματα σου.
Αυτό είναι δικό της θέμα, ο κάθε πελάτης δεν έχει λόγο πάνω σε αυτό.

Από την άλλη, το δεύτερο μέρος της ασφάλειας είναι ο δικός σου υπολογιστής, διότι αν τα χρήματα δεν κινδυνεύουν από επίθεση cracking στην τράπεζα, ίσως κινδυνεύουν από επίθεση στον δικό σου υπολογιστή και πρόσβαση σε κωδικούς ή στοιχεία του λογαριασμού σου.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ