Πρόβλημα με Western Digital My Book!  Το θέμα επιλύθηκε

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Πρόβλημα με Western Digital My Book!  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό kotsen » 31 Οκτ 2010, 06:20

Καλημέρα παιδιά!Έχω ένα πρόβλημα με τον εξωτερικό τον σκληρό!Και τι εννοώ?Ότι επειδή αυτός ο δίσκος δεν λειτουργεί χωρίς να εκτελεσθεί το πρόγραμμα της western digital,πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν εκτελείται στο ubuntu!Οπότε ζητώ μια λύση γιατί εκεί μέσα έχω σημαντικά αρχεία μπορώ να πω και δεν μπορώ να τα χρησιμοιήσω με το linux!Έχω προσπαθήσει να το ανοίξω με wine αλλά τίποτα!Καμιά λύση?
Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει ακόμα πιο δυνατό...

προσωπική ιστοσελίδαάλλη ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 32bit σε Laptop TurboX Uranus Duo II
Προδιαγραφές ⇛ Core2Duo 2.00 GHz E4400 │ 3GB RAM │ Ati Mobility Radeon │ X1600 │ Intel Pro Wireless │ HD Audio │ TFT 17"
Netbook: Sony Vaio Wseries Black |Λειτουργικό ⇛ Ubuntu netbook Edition 10.10|10.1" X-Black 1366x768|Προδιαγραφές ⇛ Intel Atom N280 1.66 GHz
kotsen
babeTUX
babeTUX

IRC: Kotsen
Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με Western Digital My Book!

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 01 Νοέμ 2010, 00:07

Μισό λεπτό. Τα προγράμματα της western digital εγκαθίστωνται στο λειτουργικό σύστημα και όχι στον εξωτερικό δίσκο. Επομένως γιατί δεν μπορείς να τον ανοίξεις? Τί σφάλμα σου δίνει? Σύνδεσε τον και δώσε ένα lsusb.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kotsen » 01 Νοέμ 2010, 01:03

Χαίρω πολύ ότι εγκαθίστανται στο λειτουργικό και όχι στον δίσκο!Για να περάσω όμως το πρόγραμμα θα πρέπει να το κάνω με wine αλλά μου βρίσκει λάθος και σταματάει!H λύση η οποία βρήκα είναι ότι έβγαλα τον locker που του είχα και το password που του είχα βάλει και λειτουργεί κανονικά στο ubuntu!Απλά το θέμα μου ήταν,για ποιο λόγο να μην λειτουργεί με τον locker μαζί!Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα μαίνει ξεκλείδωτος πλέον!

Στο lsusb μου το αναγνώριζε κανινικά και πρίν από αυτό το μικροπροβληματάκι!

Προδιαγραφές ⇛ Core2Duo 2.00 GHz E4400 │ 3GB RAM │ Ati Mobility Radeon │ X1600 │ Intel Pro Wireless │ HD Audio │ TFT 17"
Netbook: Sony Vaio Wseries Black |Λειτουργικό ⇛ Ubuntu netbook Edition 10.10|10.1" X-Black 1366x768|Προδιαγραφές ⇛ Intel Atom N280 1.66 GHz
kotsen
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 01 Νοέμ 2010, 01:25

Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kotsen » 01 Νοέμ 2010, 01:47

Όχι ακριβώς ίδιο μπορώ να πω!Έδωσα και εδώ μια λύση!Ότι αν ξεκλειδώσεις τον σκληρό μέσω windows και δεν του βάλεις κωδικό θα λειτουργεί μια χαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα!Οπότε everything is ok και δεν χρειάζεται ούτε φορμάτ ούτε τίποτα!

kotsen
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 01 Νοέμ 2010, 02:56

kotsen έγραψε:Χαίρω πολύ ότι εγκαθίστανται στο λειτουργικό και όχι στον δίσκο!Για να περάσω όμως το πρόγραμμα θα πρέπει να το κάνω με wine αλλά μου βρίσκει λάθος και σταματάει!H λύση η οποία βρήκα είναι ότι έβγαλα τον locker που του είχα και το password που του είχα βάλει και λειτουργεί κανονικά στο ubuntu!Απλά το θέμα μου ήταν,για ποιο λόγο να μην λειτουργεί με τον locker μαζί!Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα μαίνει ξεκλείδωτος πλέον!

Στο lsusb μου το αναγνώριζε κανινικά και πρίν από αυτό το μικροπροβληματάκι!

Νομίζω οτι δε σου μίλησα με αυτόν τον τρόπο.
Αφού λοιπόν είσαι τόσο έξυπνος θα ξέρεις πιο είναι και το bug που ξεπερνά το πρόβλημα σου. Θα έχεις κωδικό για τα παράθυρα αλλά στο λινουξάκι θα περνάει απαρατήρητο. Δε χρειάζεται να βγάλεις τον locker. Αν και προσωπικά το θεωρώ μεγάλη παπάτζα, πέρνω εξωτερικό για να τον πάω όπου θέλω, τι θα λέω όπου πάω, <<Μισό λεπτό, να περάσω κάτι προγράμματα και μετά θα τα ξαναβγάλω>>!!!!
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kotsen » 01 Νοέμ 2010, 03:16

Δεν νομίζω ότι σου μίλησα κάπως όπως επίσης και ούτε το έπαιξα έξυπνος!Απλά το θεωρώ κάτι το αυτονόητο αυτό που είπες και για αυτό το έγραψα έτσι!Συγνώμη τότε αν τόσο πολύ σε έθιξε θεωρώντας πως ήταν μη σωστός ο τρόπος που το είπα!
1)Δε χρειάζεται να βγάλεις τον locker.Διευκρίνηση:Δεν έβγαλα τον locker απλά έβγαλα τον κωδικό για να τρέχει και στο ubuntu.Λάθος δικό μου έτσι όπως το έγραψα.
2)Αν και προσωπικά το θεωρώ μεγάλη παπάτζα, πέρνω εξωτερικό για να τον πάω όπου θέλω, τι θα λέω όπου πάω, <<Μισό λεπτό, να περάσω κάτι προγράμματα και μετά θα τα ξαναβγάλω>>!!!!

Ερώτηση:Τι ακριβώς εννοείς με αυτό που λες?Δεν σε καταλαβαίνω!

Εν κατακλειδι,αυτό που θέλω να πω είναι το ότι βγάζοντας τον κωδικό από τον σκληρό του δίνεις ένα άνοιγμα ώστε να δουλεψει και στο Ubuntu.Απλά δεν θα έχεις κωδικό στον δίσκο σου(τον εξωτερικό πάντα),όπως άλλωστε δεν έχουν και οι περισσότεροι δίσκοι(από μόνοι τους τουλάχιστον,γιατί αυτός είχε τον locker από το εργοστάσιο).

Και πάλι συγγνώμη από εμένα!

kotsen
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 01 Νοέμ 2010, 11:05

Off topic:
Όπως έχω πει και σε άλλα ποστς με παρόμοια προβληματάκια, οι φράσεις κατά τη γραφή είναι πιο αυστηρές από οτι στον προφορικό λόγο. Και αυτό γιατί λείπει το ύφος έκφρασης απο τον πομπό. Έτσι ο δέκτης λαμβάνει και μεταφράζει το μήνυμα όπως θέλει. Άρα αντι να φταίει ο δέκτης που παρεξηγεί τις φράσεις του πομπού, φροντίζει ο πομπός να μην τις γράψει καθόλου ή να τις γράψει με τρόπο μη παρεξηγήσιμο.
kotsen έγραψε:Ερώτηση:Τι ακριβώς εννοείς με αυτό που λες?Δεν σε καταλαβαίνω!

Αν αφήνες τον κωδικό και τον έβαζες στον υπολογιστή ενός φίλου σου ή σε εναν υπολογιστή προκειμένου να κάνεις μια παρουσίαση, ή σε ένα ιντερνετ καφέ για να τον ξεκλειδώσεις δε θα έπρεπε να περάσεις και σε αυτούς τους υπολογιστές τα προγράμματα?
kotsen έγραψε:γιατί αυτός είχε τον locker από το εργοστάσιο).
Πλέον η wd έτσι τους βγάζει όλους.
kotsen έγραψε:Και πάλι συγγνώμη από εμένα!

Νομίζω οτι σου απάντησα με τις πρώτες προτάσεις αυτού του ποστ μου. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες