Ερώτηση για wine

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Ερώτηση για wine

Δημοσίευσηαπό malos » 26 Ιαν 2014, 00:27

Καλησπέρα.
Σ' ένα φίλο που έχει unity πήγα σήμερα ένα παιχνίδι που με το wine παίζει άψογα (δοκισμένο). Αλλά δεν ξέρω από unity και αντιμετωπίσαμε το εξής.
Με κλικ πάνω στο εκτελέσιμο .exe αρχείο δεν παίζει παρα βγάζει κάποιο error ότι δεν μπορεί να διαχειριστί το συμπιεσμένο αρχείο. Με δεξί κλικ και "Άνοιγμα με"
έχει πράγματι ως πρώτη επιλογή το διαχειριστή συμπιεσμένων αρχείων και ως τρίτη το wine windows program loader κάπως έτσι το λέει! Αν το επιλέξουμε μια χαρά όλα.
Όμως για να μην πηγαίνουμε με δεξί κλικ και να κάνουμε απλά αριστερό κλικ και να τρέχει, πήγα στις ιδιότητες και στην γνωστή μας καρτέλα "Άνοιγμα με".
Εκεί δεν μοπυ έχει το wine ως επιλογή σε κάποια λίστα (το gnome και το kde σε βοηθάνε πιο πολύ με αυτο το θέμα). Πρέπει λοιπόν να ορίσω εγώ την εντολή.
Όμως δεν την ξέρω. Και νομίζω δε λέγεται απλά ... wine. Ξέρετε πως λέγεται;
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Ερώτηση για wine

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 27 Ιαν 2014, 03:34

Δεν μπορείς από την καρτέλα open with να κάνεις προσθήκη του wine στην λίστα;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 27 Ιαν 2014, 04:35

wine λέγεται η εντολή...
Αλλά έλεος με το open with. nautilus χρησιμοποιείς; Όταν τον χρησιμοποιούσα αντιμετώπιζα κι εγώ κάτι τέτοια παλαβά προβλήματα και μόνο σ' αυτόν.
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 27 Ιαν 2014, 04:55

M.Jackson έγραψε:Δεν μπορείς από την καρτέλα open with να κάνεις προσθήκη του wine στην λίστα;

Μιλάμε για καρτέλα στο παραθυράκι ιδιοτήτων; Όχι. Δεν εχει εκει το wine. Έχει μια λίστα γνωστά προγράμματα ( libre office ) και τέτοια αλλά όχι το wine.

Το έχει μόνο αν κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο του .exe και εκεί "Άνοιγμα με".

Στο παραθυράκι ιδιοτήτων είναι το θέμα μας όμως. Εκεί πρέπει να την ορίσω χειροκίνητα................ και

@Ilias95 όχι δεν είναι το wine η εντολή. Κάπως αλλιώς λέγεται. winesever ? wine-κάτι. Δεν το θυμάμαι.

Τ^ο κακό είναι ότι έχει και περίεργο μενού το unity. Στο παλιό gnome αλλά και στον σύχρονο kde υπάρχει το wine στα μενού τους. Βγαίνει μία υπολίστα με επιλογές και εκεί μέσα θα βρεις τα προγράμματα που έχει εγκαταστήσει το wine. Κάνεις κλικ και παίζεις δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 27 Ιαν 2014, 05:02

Αυτό που εννοούσα είναι στην καρτέλα εκεί στις ιδιότητες, αν υπάρχει επιλογή (κάποιο κουμπί προσθήκης) για να προσθέσεις το wine.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 27 Ιαν 2014, 05:19

malos έγραψε:@Ilias95 όχι δεν είναι το wine η εντολή. Κάπως αλλιώς λέγεται. winesever ? wine-κάτι. Δεν το θυμάμαι.

Το "wine whatever.exe" κανονικά πρέπει να δουλεύει. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές και το λέει και στο manual. Τι σου επιστρέφει όταν το τρέχεις από κονσόλα;

Κώδικας: Επιλογή όλων
ilias@archpc ~ ➜ wine --help
Usage: wine PROGRAM [ARGUMENTS...] Run the specified program
wine --help Display this help and exit
wine --version Output version information and exit
ilias@archpc ~ ➜
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 27 Ιαν 2014, 16:17

M.Jackson έγραψε:Αυτό που εννοούσα είναι στην καρτέλα εκεί στις ιδιότητες, αν υπάρχει επιλογή (κάποιο κουμπί προσθήκης) για να προσθέσεις το wine.

Υπάρχει αλλά δεν ξέρω την εντολή. Αυτό λέω.

Ilias95 έγραψε:
malos έγραψε:@Ilias95 όχι δεν είναι το wine η εντολή. Κάπως αλλιώς λέγεται. winesever ? wine-κάτι. Δεν το θυμάμαι.

Το "wine whatever.exe" κανονικά πρέπει να δουλεύει. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές και το λέει και στο manual. Τι σου επιστρέφει όταν το τρέχεις από κονσόλα;

Could not initialize program. Age of Empires II not dedected
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 27 Ιαν 2014, 16:29

Αν ανοίξεις το wine κανονικά και μετά ανοίξεις το system-monitor, μπορει να πας στις διεργασίες και θα δεις τη διεργασία του wine.
Ρύθμισε να σου γράφει την πλήρη γραμμή εντολής της διεργασίας και θα βρεις με ποια εντολή το τρέχει, οπότε το προσθέτεις μετά από τις «Ιδιότητες».
Αν και νομίζω πιο εύκολο είναι να ρυθμίσεις από το Ubuntu Tweak έναν νέο κανόνα για MIME type (Από την επιλογή «Διαχείριση τύπων αρχείων») ώστε τα .exe να ανοίγουν με το wine.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 27 Ιαν 2014, 17:17

Αν δεν δουλέψει αυτό που σου είπε ο @fkol k4 μάλλον θα αναγκαστείς να γράψεις ένα δικό σου bash script για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, και να το προσθέσεις στο openwith.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες