gruslo έγραψε:Εγώ ρε παιδιά έχω άλλο πρόβλημα με τον file roller: όταν ανοίγω αρχεία zip που περιέχουν ελληνικούς χαρακτήρες, μου τους εμφανίζει με μια περίεργη γραμματοσειρά, ίσως ρωσική. Αυτό είναι σπαστικό, γιατί μου στέλνουν ένα zip με 20 ελληνικά αρχεία και δεν ξέρω τι είναι το καθένα... Έχω εγκαταστήσει όλες τις γραμματοσειρές των windows στο σύστημα. Έχετε καμια ιδέα; Μήπως πρέπει στον file roller να ορίσω από κάπου ελληνικό encoding; Δεν βλέπω όμως να έχει "Προτιμήσεις" ο file roller... Δοκίμασα να εγκαταστήσω το peazip, αλλά και μ' αυτό τα ελληνικά αρχεία μού εμφανίζονται ως ερωτηματικά (ακόμα χειρότερα δηλαδή). Μετά πήγα να βάζω το 7-zip. Βρήκα στο synaptic κάτι πακέτα p7zip. Τα εγκατέστησα, αλλά δεν μου εμφανίζεται κάτι στο δεξί κλικ, ούτε αν κάνω δεξί κλικ=> Άνοιγμα με φαίνεται κάπου το 7-zip, ούτε αν πάω χειροκίνητα στο bin, που είναι όλα τα προγράμματα, και επιλέξω ένα αρχείο 7za που έχει, κάνει τίποτα.
Το πρόβλημα αυτό έχει αναφερθεί ήδη, και έχει να κάνει με το προβληματικό zip κατά τη δημιουργία των αρχείων, σε Windows.
Συγκεκριμένα, σε ελληνικά Σινδοςσ, η κωδικοποίηση των ονομάτων αρχείων είναι windows-1253, που σημαίνει ότι πρόκειται για κωδικοποίηση που δεν είναι Unicode. Έχεις το ίδιο πρόβλημα αν κάποιος με ξένα Windows λάβει το συγκεκριμένο ZIP.
Το σωστό είναι στην πηγή οι χρήστες να μην χρησιμοποιούν το zip αλλά τουλάχιστον να βάλουν το 7zip.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει δυνατότητα στο Linux να δουλέψει με το παραπάνω πρόβλημα αν θέσεις κάποιες μεταβλητές περιβάλλοντος στο Ubuntu σου. Κάνε αναζήτηση για unzip στο φόρουμ αυτό για περισσότερες οδηγίες.