Savage 2

...παιχνίδια native ή μέσω wine ή σε virtual-box

Συντονιστής: the_eye

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε προβλήματα με κάποια εφαρμογή ή παιχνίδι που το τρέχετε με wine.
Συμβουλευτείτε πρώτα την σελίδα http://appdb.winehq.org

Re: Savage 2

Δημοσίευσηαπό spdrosin » 10 Φεβ 2010, 17:50

Apopas έγραψε:Off topic:
spdrosin έγραψε:Αν ήταν να σβήσω το δεύτερο post δε θα το έγραφα καν. Ήθελα και το έγραψα και στα δύο θέματα γιατί πολύ απλά κολλάει και στα δύο. Αυτά. Ας μην το αναλύσουμε άλλο όμως και χαλάμε και το θέμα και τους άλλους που ενδιαφέρονται γι' αυτό.

Κολλάει ή όχι δεν φτιάχνουμε διπλά θέματα. Είναι σαν να ψάχνω εγώ παρόμοια νήματα και να πηγαίνω και να κάνω copy/paste το ίδιο post δέκα διαφορετικές φορές ανοίγοντας δέκα διαφορετικά μέτωπα για την ίδια συζήτηση και δυσκολεύοντας, έτσι, τους συνομιλητές μου. Εάν πιστεύουμε ότι κάτι πρέπει να αναφερθεί σε όλα, είτε επειδή δεν είμαστε σίγουροι που να πρωτοκάνουμε τη συζήτηση ή επειδή είναι σημαντικό και θέλουμε να το δουν όλοι, απλά απαντάμε σε ένα και κάνουμε σύνδεσμο των υπολοίπων σε αυτό, ούτως ώστε να συνεχιστεί η κουβέντα μόνο σε ένα, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην οργάνωση του forum μας.
Και συμφωνώ ότι για πράγματα τόσο ξεκάθαρα είναι κρίμα να χρειάζεται να κάνουμε ανάλυση.

Off topic:
Πρώτον, το θέμα των διπλών θεμάτων είναι άκυρο να το θίξεις (σε μένα), αφού δεν είμαι εγώ ο δημιουργός τους. Οπότε δεν κολλάει αυτό που είπες. Και δεύτερον δεν υπάρχει καν διπλό θέμα έτσι κι αλλιώς. Έλεος. Άλλο είναι το ένα - άλλο το άλλο. Δεν το βλέπεις; Στο είπα και πιο πάνω, αλλά αφού δε λες να το κατανοήσεις θα το ξαναπώ. Εδώ μας ενδιαφέρει μόνο το Savage2. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Στο άλλο το θέμα μιλάμε για Linux Native Free Rpg παιχνίδια. Μπορεί το Savage2 να είναι Linux Native Free Rpg παιχνίδι, αλλά εκεί μιλάμε γενικά - και για άλλα πολλά. Εδώ είναι συγκεκριμένο το θέμα. Είναι πασιφανές. :x
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 21.04 64bit, Windows 10
3 Intel Core2 CPU 6700 2.66GHz ‖ RAM 3000 MiB ‖ ASUS INC. Commando
4 nVidia G92 [GeForce GTS 250]
Άβαταρ μέλους
spdrosin
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 10 Φεβ 2010, 21:03

Off topic:
spdrosin έγραψε:Πρώτον, το θέμα των διπλών θεμάτων είναι άκυρο να το θίξεις (σε μένα), αφού δεν είμαι εγώ ο δημιουργός τους. Οπότε δεν κολλάει αυτό που είπες. Και δεύτερον δεν υπάρχει καν διπλό θέμα έτσι κι αλλιώς. Έλεος. Άλλο είναι το ένα - άλλο το άλλο. Δεν το βλέπεις; Στο είπα και πιο πάνω, αλλά αφού δε λες να το κατανοήσεις θα το ξαναπώ. Εδώ μας ενδιαφέρει μόνο το Savage2. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Στο άλλο το θέμα μιλάμε για Linux Native Free Rpg παιχνίδια. Μπορεί το Savage2 να είναι Linux Native Free Rpg παιχνίδι, αλλά εκεί μιλάμε γενικά - και για άλλα πολλά. Εδώ είναι συγκεκριμένο το θέμα. Είναι πασιφανές. :x

Τώρα μιλάμε ή βήχουμε; Εγώ δεν παραπονέθηκα ότι το νήμα είναι διπλό, ούτε το τι αναφέρεται στο καθένα. Αδιάφορο αν εδώ λέμε για το Savage2 ενώ στο άλλο γενικά για παιχνίδια. Το θέμα είναι ότι έκανες το ίδιο ακριβώς post (copy/paste)σε δύο διαφορετικά νήματα! Δεν είσαι ο δημιουργός δύο διαφορετικών νημάτων, αλλά ο δημιουργός ενός πανομοιότυπου post σε δύο διαφορετικά νήματα.
Πας στο πρώτο νήμα βλέπεις Savage2 και κάνεις ένα post. Λογικό και καλά έκανες.
Πας στο άλλο νήμα και βλέπεις μια αναφορά για το Savage2 και κάνεις αντιγραφή του προηγούμενου post και σ' αυτό.
Οπότε τί έχουμε τελικά; Δύο διαφορετικά νήματα με διαφορετικά θέματα και ένα post αντιγραφή και στα δύο.
Οπότε κι εγώ σου λέω ότι εφόσον έχεις να πεις το ίδιο ακριβώς πράγμα, κάνε το σε ένα εκ των δύο και κάνε link του ενός στο άλλο, αντί να φτιάχνεις τα post διπλά δημιουργώντας την ίδια συζήτηση σε δύο μέτωπα!
Κουκιά μετρημένα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spdrosin » 10 Φεβ 2010, 23:16

Apopas έγραψε:Off topic:
spdrosin έγραψε:Πρώτον, το θέμα των διπλών θεμάτων είναι άκυρο να το θίξεις (σε μένα), αφού δεν είμαι εγώ ο δημιουργός τους. Οπότε δεν κολλάει αυτό που είπες. Και δεύτερον δεν υπάρχει καν διπλό θέμα έτσι κι αλλιώς. Έλεος. Άλλο είναι το ένα - άλλο το άλλο. Δεν το βλέπεις; Στο είπα και πιο πάνω, αλλά αφού δε λες να το κατανοήσεις θα το ξαναπώ. Εδώ μας ενδιαφέρει μόνο το Savage2. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Στο άλλο το θέμα μιλάμε για Linux Native Free Rpg παιχνίδια. Μπορεί το Savage2 να είναι Linux Native Free Rpg παιχνίδι, αλλά εκεί μιλάμε γενικά - και για άλλα πολλά. Εδώ είναι συγκεκριμένο το θέμα. Είναι πασιφανές. :x

Τώρα μιλάμε ή βήχουμε; Εγώ δεν παραπονέθηκα ότι το νήμα είναι διπλό, ούτε το τι αναφέρεται στο καθένα. Αδιάφορο αν εδώ λέμε για το Savage2 ενώ στο άλλο γενικά για παιχνίδια. Το θέμα είναι ότι έκανες το ίδιο ακριβώς post (copy/paste)σε δύο διαφορετικά νήματα! Δεν είσαι ο δημιουργός δύο διαφορετικών νημάτων, αλλά ο δημιουργός ενός πανομοιότυπου post σε δύο διαφορετικά νήματα.
Πας στο πρώτο νήμα βλέπεις Savage2 και κάνεις ένα post. Λογικό και καλά έκανες.
Πας στο άλλο νήμα και βλέπεις μια αναφορά για το Savage2 και κάνεις αντιγραφή του προηγούμενου post και σ' αυτό.
Οπότε τί έχουμε τελικά; Δύο διαφορετικά νήματα με διαφορετικά θέματα και ένα post αντιγραφή και στα δύο.
Οπότε κι εγώ σου λέω ότι εφόσον έχεις να πεις το ίδιο ακριβώς πράγμα, κάνε το σε ένα εκ των δύο και κάνε link του ενός στο άλλο, αντί να φτιάχνεις τα post διπλά δημιουργώντας την ίδια συζήτηση σε δύο μέτωπα!
Κουκιά μετρημένα.

Off topic:
Είναι δύο θέματα που τόσο καιρό είναι το ένα πάνω απ' το άλλο. Προφανώς όποιος ψάχνει σχετικές πληροφορίες θα έχει μπει και στα δύο, οπότε δε νομίζω να περιμένει το δικό μου post για να τον παραπέμπψω. Απάντησα ακριβώς το ίδιο, γιατί αυτό ήθελα. Τέλος. Τι πρέπει και τι θα πρεπε. Έλεος πια. Πολύ το κουράσαμε. Εσύ κάνε αυτό που νομίζεις για σένα κι εγώ αντίστοιχα για μένα. Ούτε κανόνα παρέβλεψα του Forum μας ούτε τίποτα άλλο. Αυτά.
Άβαταρ μέλους
spdrosin
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 10 Φεβ 2010, 23:17

Off topic:
Κρατήστε το θέμα καθαρό, μπορείτε να τα πείτε και μέσω πμ :)

Φιλικά
-Γιάννης
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 11 Φεβ 2010, 00:58

Off topic:
c7p έγραψε:Κρατήστε το θέμα καθαρό, μπορείτε να τα πείτε και μέσω πμ :)

Δεν έχεις άδικο γιατί, όντως, τελικά βήχουμε...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gkaran » 11 Φεβ 2010, 01:24

Παιδιά να ρωτήσω εγώ κάτι. Έχω ένα πρόβλημα με το παιχνίδι. Όταν το ανοίγω σπάει ο ήχος. Λογικά πιστεύω θα έχει να κάνει με τους drivers της κάρτας ήχου. Σε οτιδήποτε άλλο δουλεύει κανονικά πάντως ο ήχος χωρίς προβλήματα.
Laptop: Toshiba Satellite A200-14D - ubuntu 9.10 Karmic Koala
Desktop: Παρατημένο εδώ και καιρό, θέλω κάποια στιγμή να το μετατρέψω σε server αλλά αθόρυβο :P
Άβαταρ μέλους
gkaran
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spdrosin » 11 Φεβ 2010, 01:27

gkaran έγραψε:Παιδιά να ρωτήσω εγώ κάτι. Έχω ένα πρόβλημα με το παιχνίδι. Όταν το ανοίγω σπάει ο ήχος. Λογικά πιστεύω θα έχει να κάνει με τους drivers της κάρτας ήχου. Σε οτιδήποτε άλλο δουλεύει κανονικά πάντως ο ήχος χωρίς προβλήματα.

Tο ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ στο Regnum Online. Στην αρχή δεν είχα καθόλου ήχο. Βρήκα πως έπρεπε να εγκαταστήσω αυτό:http://packages.ubuntu.com/search?keywords=libopenal1. Το πρόβλημα διορθώθηκε αρχικά (δηλαδή από μηδενικό ήχο μετά ακούγονταν όλα κανονικά) αλλά όταν ξανάμπαινα από εκεί και πέρα στο παιχνίδι σε κάποια φάση ακουγόταν κάτι σαν "σύρσιμο", σαν να πείραζα το βύσμα των ηχείων στην κάρτα ήχου, μέχρι που χανόταν τελείως ο ήχος. Δοκίμασα να ξαναεγκαταστήσω το πακέτο, αλλά το ίδιο απότέλεσμα είχα. Έτσι είναι και σένα; Έλενξε και το επίσημο forum του παιχνιδιού παράλληλα. ;)
Άβαταρ μέλους
spdrosin
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 11 Φεβ 2010, 01:42

gkaran έγραψε:Παιδιά να ρωτήσω εγώ κάτι. Έχω ένα πρόβλημα με το παιχνίδι. Όταν το ανοίγω σπάει ο ήχος. Λογικά πιστεύω θα έχει να κάνει με τους drivers της κάρτας ήχου. Σε οτιδήποτε άλλο δουλεύει κανονικά πάντως ο ήχος χωρίς προβλήματα.

Πήγαινε στις επιλογές του παιχνιδιού εκεί που λέει sound και άλλαξε το default σε alsa.
Σώσε. Κλείσε και ξανάνοιξε το παιχνίδι.
Αν δεν διορθωθεί, δοκίμασε και με τις υπόλοιπες επιλογές εκτός από το alsa.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mparmpathomas » 11 Φεβ 2010, 02:34

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα στην αρχή και εγώ, και κολλούσε όταν πήγαινα να αλλάξω την συσκευή ήχου, και γενικά μια κατρακύλα από εκεί που επανέρχονταν μόνο με kill του x server. Τελικά το διόρθωσα αλλάζοντας τρεις τιμές στο
Κώδικας: Επιλογή όλων
/home/username/.savage2/game/startup.cfg

Άλλαξα από 0 σε 1 τα
SetSave sound_recording_driver "1"
SetSave sound_driver "1"

και από 256 σε 32 το
SetSave sound_numChannels "32"

Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξουν στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού τα playback driver, recording driver και sound channels και φυσικά να τρέχει απροβλημάτιστα το παιχνίδι.
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 64bit σε Laptop: HP Pavilion DV3560ev
P8400 @ 2.26GHz │ 3 GB (DDR2 SDRAM) │ GeForce 9300M GS │ PRO/Wireless 5100 AGN by Intel │ 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller by Intel │ 13,3 LED Screen @ 1280x800
Άβαταρ μέλους
mparmpathomas
dudeTUX
dudeTUX

IRC: mparmpathomas
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Διασκέδαση / Παιχνίδια