Ερωτήσεις για παιχνίδια(ήταν: Help! :S)

...παιχνίδια native ή μέσω wine ή σε virtual-box

Συντονιστής: the_eye

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε προβλήματα με κάποια εφαρμογή ή παιχνίδι που το τρέχετε με wine.
Συμβουλευτείτε πρώτα την σελίδα http://appdb.winehq.org

Ερωτήσεις για παιχνίδια(ήταν: Help! :S)

Δημοσίευσηαπό ponaei » 27 Νοέμ 2008, 02:05

Προχθές έβαλα τα πρώτα μου Ubuntu αλλα επειδή δεν εφιέρωσα ποτέ περισσότερο χρόνο στο PC όσο στα παιχνίδια του, είναι το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω. Κι έτσι ανακάλιψα οτί τα παιχνίδια για Ubuntu είναι άθλια :P , αλλά βρίκα συναρπαστικούς τους emulators. Μπορεί κάποιος να με βοηθίσει να κάνω cd-rom image ώστε να κατεβάζω ένα παιχνίδι και να το παίζω σαν να είναι μεσα στο dvd-Rom???(κυρίως για παιχνίδια PS2-3) δεκτή η οποιαδίποτε συμβουλή, σελίδα, πρόγραμμα και λύση γενικότερα...
Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από ponaei και 28 Νοέμ 2008, 03:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλές εως ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10 64bit
│ Επεξεργαστής Pentium D 3.2 ghz │ RAM 512GB(Δεν θέλω σχόλια) │ Geforce LE 6600│ Hd 200 gb│ οθόνη TFT 17"

linuxman's fan.:)
ponaei
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Help! :S

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Νοέμ 2008, 03:52

Κάνε επεξεργασία το μήνυμα σου και γράψε κανονικά στα ελληνικά , και να διάβασε λίγο αυτά
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux

Και κάνω μεταφορά στα παιχνίδια .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 27 Νοέμ 2008, 04:28

Καλώς ήρθες.

Καταρχήν, διόρθωσε το μήνυμά σου και γράψε με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Δεύτερον, το μήνυμά σου μεταφέρθηκε. Το σημείο που πόσταρες ήταν τελείως λάθος.
(βασικά με δυσκόλεψε πολύ να βρω και εγώ κατηγορία για να το μεταφέρω λόγο του ότι αυτό που ζητάς μου φαίνεται παράλογο, ίσως κάνω και λάθος )

Μετά δες οπωσδήποτε τα παρακάτω:
viewtopic.php?f=2&t=279
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272993

Τώρα στο θέμα μας...
Όταν λες να κατεβάζεις ένα παιχνίδι τι εννοείς? Τι παιχνίδι , για που και απο πού? Linux,Windows?
Αν θέλεις κάτι σαν το daemon tools...υπάρχει το acetoneiso, αλλά είναι άχρηστο για τον σκοπό που το θέλεις.

Τα παιχνίδια στο linux συνήθως (κατα 99%) τα κατεβάζεις, τα εγκαθιστάς και τα παίζεις...
Παιχνίδια για windows δύσκολα παίζουν σε linux (Δες το cedega και αγόρασε το αν σε βολεύει. Προσοχή όμως δεν θα παίξουν όλα τα παιχνίδια των windows)

Υπάρχουν παιχνίδια που παίζουν native και σε windows και σε linux...
συνήθως μη εμπορικά, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως το Unreal Tournament κ.α.

Τέλος για τα "άθλια" παιχνίδια του linux...
1)Σίγουρα δεν υπάρχουν παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα είδη, υπάρχουν όμως αρκετά και αξιόλογα.
Τα περισσότερα, αυτών των αξιόλογων προγραμματίζονται επί χρόνια, κάνοντάς τα Κορυφή στο είδος τους.
2)Η πολιτική των εταιριών που βγάζουν εμπορικά games είναι: βγάζω νέο παιχνίδι με σκοπό να αγοραστεί και να παιχτεί μέχρι να ετοιμάσω το επόμενο...
Άρα μικρή διάρκεια και αντοχή στον χρόνο (τερματίζετε σε 1-2 μέρες)
Σκοπός, μόνο το χρήμα.
Άρα για εμένα τα περισσότερα είναι άθλια (δεν τα βάζω όλα σε ένα τσουβάλι)
Στο linux τα παιχνίδια γράφονται με σκοπό την διασκέδαση, δημιουργών και παιχτών και τίποτε άλλο...

Αυτά :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ponaei » 27 Νοέμ 2008, 21:30

Ευχαριστώ πολύ παίδες. Χρησιμοποίησα όλα τα παραπάνω. Απλά ήταν μια καλή αρχή για να αρχίσω να το ψάχνω περισσότερο το λειτουργικό. :)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλές εως ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10 64bit
│ Επεξεργαστής Pentium D 3.2 ghz │ RAM 512GB(Δεν θέλω σχόλια) │ Geforce LE 6600│ Hd 200 gb│ οθόνη TFT 17"

linuxman's fan.:)
ponaei
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Νοέμ 2008, 23:42

ponaei έγραψε:Ευχαριστώ πολύ παίδες. Χρησιμοποίησα όλα τα παραπάνω. Απλά ήταν μια καλή αρχή για να αρχίσω να το ψάχνω περισσότερο το λειτουργικό. :)

Κάνε και την επεξεργασία το πρώτο σου μήνυμα και γράψε σωστά .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Ερωτήσεις για παιχνίδια(ήταν: Help! :S)

Δημοσίευσηαπό Giorgos19 » 08 Οκτ 2010, 04:07

έγραψε:Τέλος για τα "άθλια" παιχνίδια του linux...
1)Σίγουρα δεν υπάρχουν παιχνίδια που καλύπτουν όλα τα είδη, υπάρχουν όμως αρκετά και αξιόλογα.
Τα περισσότερα, αυτών των αξιόλογων προγραμματίζονται επί χρόνια, κάνοντάς τα Κορυφή στο είδος τους.
2)Η πολιτική των εταιριών που βγάζουν εμπορικά games είναι: βγάζω νέο παιχνίδι με σκοπό να αγοραστεί και να παιχτεί μέχρι να ετοιμάσω το επόμενο...
Άρα μικρή διάρκεια και αντοχή στον χρόνο (τερματίζετε σε 1-2 μέρες)
Σκοπός, μόνο το χρήμα.
Άρα για εμένα τα περισσότερα είναι άθλια (δεν τα βάζω όλα σε ένα τσουβάλι)
Στο linux τα παιχνίδια γράφονται με σκοπό την διασκέδαση, δημιουργών και παιχτών και τίποτε άλλο...

Αυτά :)

πολυ σωστα ftso καλα τα ειπες....
An den patheis.....den tha matheis!!!!

Γνώσεις ⇛ Linux: μαθαινω πειραματιζοντας ┃ Προγραμματισμός: μαθαίνω ┃ Αγγλικά: οτι αρπαξω
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel pentium 4 2.8...│ram 1.2GB │ Nvidia Gforce 5700gt 256 │ Audigy 2 zs pltinum pro │LG L204WS 20''
Giorgos19
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 08 Οκτ 2010, 04:33

emulators γενικώς θέλει ... ξέρω 'γω, ας μας πει ο ίδιος με ποιο σαφή τρόπο τι θέλει ... κι όχι emulators σε ubuntu καθόλου παράλογο δεν είναι, αν και δεν έχω ασχοληθεί εκτενώς ... συγκεκριμένα πράγματα ζητάει ο φίλος ...
ponaei έγραψε:Προχθές έβαλα τα πρώτα μου Ubuntu αλλά επειδή δεν αφιέρωσα ποτέ περισσότερο χρόνο στο PC όσο στα παιχνίδια του, είναι το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω. Κι έτσι ανακάλυψα ότι τα παιχνίδια για Ubuntu είναι άθλια :P , αλλά βρήκα συναρπαστικούς τους emulators. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να κάνω cd-rom image ώστε να κατεβάζω ένα παιχνίδι και να το παίζω σαν να είναι μεσα στο dvd-Rom???(κυρίως για παιχνίδια PS2-3) δεκτή η οποιαδήποτε συμβουλή, σελίδα, πρόγραμμα και λύση γενικότερα...
Ευχαριστώ.

Καταλάβατε; :?: :? Υ.Γ.: Υπογραμμίσεις δικές μου! ;) ή κάνα παιχνίδι να παίζει απροβλημάτιστα και να έχει μοντέρνα γραφικά, γιατί καλά και τα ρετρό αλλά ... μπαίνουμε στο 2011 όπου να 'ναι! Λοιπόν, Neverwinter Nights το αρχικό έχει γίνει linux port και παίζει τέλεια αν εξαιρέσεις τα απαρχαιωμένα γραφικά ... Κάποια παιχνίδια είναι όντως άθλια στο ubuntu ... αλλά μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα!Off topic:
Έχω στα σκαριά και μια δοκιμή έναν οδηγό για Neverwinter Nights 2 μέσω wine και/ή playonlinux που έφτιαξε ένας φίλος!
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 08 Οκτ 2010, 16:52

Υπάρχουν Native παιχνίδια για το Linux που είναι πολύ αξιόλογα και με μικρό κόστος απόκτησης.
Βλέπε παράδειγμα το World of Goo.
Αν ψάξεις βρίσκεις αρκετά αλλά όχι στον αριθμό που κυκλοφορούν για τα παράθυρα.

Μπες εδώ ή κάνε αναζήτηση για Linux native games...
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Διασκέδαση / Παιχνίδια