alexxtasi έγραψε:
1. δεν έχω πουθενά στο δίκτυό μου windows server
Ναι - Όσων αφορά το τμήμα file server.
alexxtasi έγραψε:
2. ρυθμίζω το samba με workgroup = "something"
Βάση αυτών που γράφει στο Tutorial.
alexxtasi έγραψε:
3. ρυθμίζω στα workstations (που έχουν windows από 2000 μέχρι 7) πως ανήκουν στο domain ... "something" (εδώ ακολουθώ
Δεν είμαι σίγουρος τα Vista και 7άρια αν λειτουργούν ακόμη με domain Windows NT. Δοκιμή.
alexxtasi έγραψε:
5. ρυθμίζω users στον ubuntu server (κεντρική διαχείριση χρηστών)
6. έχω home directory για όλους τους users (στον ubuntu server)
7. και αποθηκευμένο προφίλ στον ubuntu server (των users που συνδέονται από τα windows) το οποίο μάλλον είναι προσβάσιμο μόνο από συγκεκριμένο μηχάνημα? (θα κοιτάξω τον link που έστειλες και ότι καταλάβω)
Ναι αλλά. Η λογική των Roaming Profiles είναι για να τα χρησιμοποιείς απο οποιοδήποτε μηχάνημα του δικτύου, άρα αν είναι προσβάσιμα μόνο απο συγκεκριμένο δεν υπάρχει λόγος χρήσης τους. Αν το "home" των Windows το μεταφέρεις στον File Server (απο τις επιλογές αποθήκευσης του φακέλου) ό,τι γράφεις θα είναι και στον Server και στο μηχάνημά σου και θα συγχρονίζονται (λογικά πάντα γιατί δεν το έχω κάνει ακόμη με linux samba stand-alone).
alexxtasi έγραψε:
ξεφορτώνομαι δηλαδή τον windows server 2000 ή οτιδήποτε μεταγενέστερο?
κρέμομαι απ'τα χείλη σου........
Βάστα αδελφέ, μη βιάζεσαι. Δε γνωρίζω τις γνώσεις σου πάνω στα Λ/Σ της Microsoft και όπως δηλώνεις δε γνωρίζεις και πολλά απο Linux. Η διαχείριση ενός οποιουδήποτε διακομιστή είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένες και προχωρημένες γνώσεις. Δε μιλάμε μόνο για στήσιμο αλλά και για Troubleshooting και το βασικότερο Disaster Recovery.
Το να ξεφορτωθείς οτιδήποτε, είναι εφικτό. Πλην όμως, πρώτα θα πρέπει να το δοκιμάσεις σε όλα και με όλα, κάθε μικρή παράμετρος και επιλογή.
Αν τώρα συζητάμε για μηχάνημα παραγωγής μέσα σε εργασιακό χώρο... έχουμε πρόβλημα. Άλλο οι δοκιμές στο VirtualBox και άλλο στον φυσικό Server. Το κρέμομαι απο τα χείλη σου με αγχώνει λίγο. Αν στηριχθείς στη δική μου απάντηση και π.χ. πεις στον εργοδότη σου - τα σουτάρουμε όλα και περνάμε σε μια νέα εποχή, χωρίς να είσαι σίγουρος που βαδίζεις, εγώ δυστυχώς δεν είμαι μια φυσική παρουσία που θα βοηθήσει αν κάτι πάει στραβά.
Μη με παρεξηγήσεις. Δε γνωρίζω ούτε τις γνώσεις σου (μπορεί και να είσαι γκουρού των Windows Server) ούτε τι σκοπό θα εξυπηρετήσεις. Εξήγησε μου πρώτα πιο αναλυτικά και θα το δούμε.
Να έχεις υπόψιν σου πως ο Windows Server για τα Windows μηχανάκια κάνει πράγματα που δεν είναι αυτοσκοπός για το Linux. π.χ. απομακρυσμένη διαχείριση, εγκατάσταση, παραμετροποίηση Λ/Σ. Εφαρμογή πολιτικής χρηστών κλπ Αν δεν τα χρειάζεσαι αυτά, περνάς πιο εύκολα. Αν τα χρειάζεσαι... χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο και σίγουρα, ξέχνα το Webmin, ξεκίνα το διάβασμα.
Δε σε κόβω. Γουστάρω πολύ τα δίκτυα και την διαλειτουργικότητα (interoperability - collaboration) μεταξύ διαφορετικών συστημάτων και θέλω πολύ να βοηθήσω. Δώσε όμως περισσότερες πληροφορίες για να γίνει πιο εύκολο.