Hosting, ftp χωρίς password  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Hosting, ftp χωρίς password

Δημοσίευσηαπό eleftherios » 12 Νοέμ 2010, 14:37

Λίγο μπερδεμένος ο τίτλος αλλά δεν ξέρω και πως αλλιώς να το εκφράσω. Το λοιπόν, βρήκα κάποια ιστοσελίδα που δίνει δωρεάν χώρο για φιλοξενία ιστοσελίδων κτλ κτλ. http://www.host1free.com. Αυτοί λοιπόν μου δίνουν ένα χώρο 10 γίγα και φυσικά έκανα λογαριασμό και έγιναν όλα καλά. Μου λέει ότι μπορώ να έχω μόνο μια πρόσβαση ftp. Εκεί κάπου το έχασα. Δηλαδή θέλω να πω, για να δει κάποιος το ftp πρέπει να έχει τον κωδικό μου? Δεν μπορεί να είναι δημόσιο με κάποιον τρόπο? Δεν κατάλαβα και πολλά από αυτά που λέει μέσα το site.
Τελοσπάντων, σας λέω τι ακριβώς θέλω να κάνω για να μου πείτε ιδέες ή και να μου προτείνετε άλλες λύσεις ή και άλλους servers που να προσφέρουν δωρεάν hosting. Γιοα διευκόλυνση σας λέω ότι δε νομίζω ότι θα χρειαστώ πάνω από 1 γίγα.
Θέλω, λοιπόν, να έχω ένα χώρο κάπου σε κάποιον σερβερ στον οποίο να βάζω κάποια αρχεία, περισσότερο μιλάμε για pdf,foto,παρουσιάσεις και κανένα opensource(για να μην το ψάχνω αν το χρειαστώ ενώ είμαι κάπου αλλού. Μιλάμε για προσωπική δουλειά οπότε τίποτε το παράνομο. Θέλω να τα βάλω σε εναν εξωτερικό σερβερ και για να μπορώ να έχω πρόσβαση από οπουδήποτε στον κόσμο άμεσα χωρίς να χρειάζεται να τα κουβαλάω μαζί μου και για ασφάλεια με την έννοια του να ξέρω ότι κάπου υπάρχουν αλλά και για να μπορεί όποιος θέλει να δει ή να κάνει download. Αυτό που συμβαίνει με το συγκεκριμένο σέρβερ είναι ότι για να δει κάποιος τα αρχεία, πρέπει να βάλει το όνομα και το password, πράγμα που δε θα με απασχολούσε και τόσο αλλά φανταστείτε τώρα να πρέπει να δίνω κωδικό σε 100 άτομα και να πρέπει να μπουν ένας ένας. Για να συννενοούμαστε μπορείτε να δείτε το τι εννοώ στο ftp.lefteris.oliwy.net Κάτι τέτοιο θέλω αλλά να έχουν πρόσβαση όλοι. Για να μπορέσετε να το δείτε θα σας χρειαστεί όνομα και κωδικός που σας τα δίνω δημοσίως και άνετα γιατί δε με νοιάζει και πολύ. lefter 290180.
TOSHIBA satellite L450-18K. CPU: Pentium Dual-Core T4400 RAM:2 GB
Ubuntu 11.04
eleftherios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Hosting, ftp χωρίς password

Δημοσίευσηαπό headless » 12 Νοέμ 2010, 14:44

Γιατί μπλέκεσαι και κάνεις την ζωή σου δύσκολη;
Δοκίμασε το DropBox ή αφού έχεις και ubuntu,το ubuntu one.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eleftherios » 12 Νοέμ 2010, 15:03

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα καθόλου το ubuntu one αλλά χρησιμοποιώ και παραθύρια από ανάγκη για κάποια software. Τελοσπάντων, αν κατάλαβα καλά και το ένα και το άλλο είναι εξυπηρετητές που προυποθέτουν ότι κάπου υπάρχει ένας χώρος και προυποθέτουν ότι για να έχει κανείς πρόσβαση πρέπει το δικό μου pc να είναι αναμμένο συνεχώς. Λέω κάτι λάθος?
Ubuntu 11.04
eleftherios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 12 Νοέμ 2010, 15:16

Και τα 2 προσφέρουν online storage,και προφανώς δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτό το pc σου συνεχώς.
Στο web interface του ubuntu one μπορείς εννοείται να μπείς από οποιονδήποτε browser,ανεξαρτήτως windows ή ubuntu.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eleftherios » 12 Νοέμ 2010, 15:25

Σωστός. Βιάστηκα να μιλήσω πριν. Έκατσα σπούδασα και κατάλαβα τι παίζει. Ευχαριστώ πολύ.
Ubuntu 11.04
eleftherios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eleftherios » 12 Νοέμ 2010, 17:48

Πάλι βιάστηκα να μιλήσω. Για να μπει κάποιος άλλος όμως πρέπει να έχει password και username.Θέλω να πω από ότι πρόσεξα, μέχρι να βγει η beta έκδοση για τα windows κάποιος τρίτος που χρησιμοποιεί παραθύρια δε θα μπορεί να το επισκεφθεί. Ή πάλι κάνω λάθος?
Ubuntu 11.04
eleftherios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Νοέμ 2010, 20:57

eleftherios έγραψε:Πάλι βιάστηκα να μιλήσω. Για να μπει κάποιος άλλος όμως πρέπει να έχει password και username.Θέλω να πω από ότι πρόσεξα, μέχρι να βγει η beta έκδοση για τα windows κάποιος τρίτος που χρησιμοποιεί παραθύρια δε θα μπορεί να το επισκεφθεί. Ή πάλι κάνω λάθος?

Όχι, δεν κάνεις λάθος...
Αν χρειάζεσαι τώρα την δυνατότητα κοινής χρήσης καταλόγου με χρήστες win, η εναλλακτική είναι το Dropbox
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μάριος Ζηντίλης » 13 Νοέμ 2010, 11:45

Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για free anonymous ftp hosting, αλλά τα αποτελέσματα στην πρώτη σελίδα δεν ήταν αυτό που έψαχνα, και κανείς δε βλέπει τη δεύτερη :D

Βάλε το Dropbox, δουλεύει σε Linux και σε Windows, σου δίνει 2GB χώρο δωρεάν. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος φάκελος στο Dropbox που λέγεται Public, ό,τι βάλεις εκεί μέσα μπορείς να το μοιραστείς με άλλους στέλνοντάς τους το URL του συγκεκριμένα. Δεν μπορείς να τους δώσεις το URL του φακέλου όμως για να περιηγούνται στα αρχεία. Ακόμα, αν τα άτομα με τα οποία μοιράζεσαι αρχεία είναι συγκεκριμένα, μπορείτε να φτιάξετε ένα κοινά διαμοιραζόμενο φάκελο στο Dropbox και να έχετε όλοι πάντα τα ίδια αρχεία.

Επίσης, αυτό που λες γίνεται και με το Host1Free που γράφτηκες, αλλά δε δίνει ανώνυμη πρόσβαση FTP, μπορείς όμως να ανεβάσεις τα αρχεία και να συνδέσεις από μια σελίδα html (περισσότερος κόπος όμως). Τέλος, ίσως σου κάνει και το Εικόνα, μπορείς να ανεβάζεις αρχεία και να τα μοιράζεσαι μέσω ενός interface όπως αυτό, όμως είναι λίγο χρονοβόρο αν θέλει κάποιος να κατεβάσει πολλά αρχεία μαζί.
Άβαταρ μέλους
Μάριος Ζηντίλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Hosting, ftp χωρίς password  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό eleftherios » 16 Νοέμ 2010, 19:18

Λοιπόν παλικάρια. Σπούδασα για ένα διήμερο και σας λέω ποιά είναι τα αποτελέσματα. Το καλύτερο προς στιγμήν είναι το dropbox. Καλύτερο με την έννοια του file sharing φτάνει όσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο φάκελό σου είτε είναι public είτε όχι να κάνουν λογαριασμό κι αυτοί και είναι εντάξει. Και φυσικά αν τους ενδιαφέρει θα κάνουν λογαριασμό. Το καλό είναι επίσης ότι κάθε φορά που κάποιος που προσκάλεσες μέσω του dropbox κάνει εγγραφή σου δίνουν και bonus 250mb μέχρι ένα max όριο των 8gb που σημαίνει 2+8gb που είναι και τρελλός χώρος για οποιοδήποτε νόμιμο αρχείο. Το καλό είναι όπως έλεγε ο φίλος παραπάνω ότι έχει πλατφόρμα για όλα τα λειτουργικά και αν κάποιος συνδεθεί από ubuntu δίνει τη δυνατότητα να το συγχρονίσει κανείς με το ubuntu one. Βέβαια, να τονίσω εδώ ότι περιμένω πως και πως να βγει η πλατφόρμα του ubuntu one για windows αλλά μέχρι τότε ικανοποιούμαι απόλυτα και με αυτό.
Όσον αφορά αυτά τα άλλα που λέμε για ftp και ιστορίες, είναι καλά αλλά είναι μόνο για storage. Και το μεγαλύτερο χώρο τον δίνει ένα άλλο που λέγεται αν δεν κάνω λάθος ADIVA. Δίνει 50gb αλλά δεν κάνει για sharing. Είναι σίγουρα μια σούπερ λύση για όποιον δουλεύει με φορητό Η/Υ και δεν έχει τον απαραίτητο χώρο για να έχει μεγάλο αρχείο αλλά θέλει προσοχή στην επιλογή γιατί κάποια από αυτά δίνουν περιορισμένες δυνατότητες στο ανέβασμα. Για παράδειγμα δεν επιτρέπουν αρχεία μεγαλύτερα από ενα συγκεκριμένο μέγεθος και αν καταλάθος σβήσεις κάποιο αρχείο από τη λίστα το έχασες ενώ το dropbox και φαντάζομαι και το one κρατάνε μνήμη σε δευτερεύοντες servers.
Ξέρει κανείς τίποτε από ημερομηνίες για την κυκλοφορία του ubuntu one windows?
Κάνω και τικ την συζήτησ μιας και στο θέμα απαντήσαμε και το λύσαμε αλλά αν κάποιος ξέρει κάτι ας απαντήσει.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον,λεβέντες.
Ubuntu 11.04
eleftherios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό demosthenesk » 16 Νοέμ 2010, 22:09

μια λύση είναι το http://www.mediafire.com/

είναι σαν το rapidshare, ανεβάζεις ότι αρχείο θέλεις, δεν υπάρχουν προτεραιότητες και τέτοια. είναι πολύ καλό για file sharing.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και για να βάζεις εικόνες σε φόρουμ σαν το imageshack, αλλά χωρίς καθυστερήσεις.

Μπορείς να κάνεις και φακέλους και να τους μοιράζεις και έτσι να κατεβάζεις όλο τον φάκελο.

Είναι καλύτερη λύση από ftp νομίζω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 LTS σε Fujitsu Siemens Amilo M6450
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Pentium(R) M processor 1.70GHz │ 1,268 Gb │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express │ Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] │ - │ Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express 1280X768
Άβαταρ μέλους
demosthenesk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές