Χρειαζομαι βοηθεια στη δημιουργια web !  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Χρειαζομαι βοηθεια στη δημιουργια web !

Δημοσίευσηαπό hegamt2 » 06 Δεκ 2010, 02:36

Καλησπέρα!
Εδω και πολυ καιρο και εχόντας διαβάσει πολλά how to κλπ προσπαθοντας να φτιαξω μια σελιδα στο ιντερνετ με τη βοηθεια του Xampp καταφερνω κανονικα να βλεπω τη σελιδα στον υπολογιστη μου αλλα απο αλλον υπολογιστη τιποτα! εχω ρυθμισει και τις πορτες και τα παντα οπως λενε ολα τα how tο, εχω και domain απο την dyndns. Καμια ιδεα στο τι δεν κανω σωστα??? :problem: :problem: :problem: :?:
Γνώσεις ⇛ Linux: Σχεδόν καθόλου ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.40GHz: 2400,00MHz, Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.40GHz : 3400,00MHz│ Μνήμη: 2GB │ Κάρτα Γραφικών : δεν ξέρω....│ Κάρτα Ασύρματη: δεν ξέρω.... │Χωρίς Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου: HDA-Intel
hegamt2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Χρειαζομαι βοηθεια στη δημιουργια web !

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 06 Δεκ 2010, 13:07

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την hegamt2

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 06 Δεκ 2010, 13:24

Καλώς ήρθες στον κόσμο του ubuntu και του linux. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν ο άλλος υπολογιστής είναι σε τοπικό δίκτυο ή όχι. Αν ναι, τότε ποιά είναι η τοπική IP του web server σου; Στο web server βλέπεις την ιστοσελίδα ως http://localhost/ ή http://localhost:8080 ή κάτι άλλο? Όπως και να είναι θα πρέπει να δώσεις από τον άλλον υπολογιστή http://your-web-server-ip:port-number Αυτά για τοπικό δίκτυο. Μέχρι στιγμής δε χρειάζεσαι ούτε domain ούτε dyndns. Αν έχεις πρόσβαση στο web server αντι για IP και ώς όνομα, πχ myserver, τότε μπορείς να δώσεις http://myserver:port-number (To port-number συνηθως είναι 80 οπότε παραλείπεται.)

Τώρα αν λειτουργήσει σε τοπικό δίκτυο, περνάμε στο διαδίκτυο. Εκεί πρέπει να ξέρεις αν έχεις static ή dynamic IP προς το εξωτερικό δίκτυο όχι το εσωτερικό. Αν static τότε απλά τα πράγματα. Αν dynamic τότε αυτό θα αλλάζει κάθε φορά που συνδέεσαι στον provider σου, πρακτικά όταν κάνεις επανεκκίνηση το router σου. Το port forwarding είπες το έκανες με τη σωστή θύρα προς το σωστό υπολογιστή, να υποθέσω. Αυτό που χρειάζεται είναι να ορίσεις στο dyndns τη διευθυνση IP ώστε να βλέπει το server soy. Αν έχεις δυναμική διεύθυνση χρειάζεσαι να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα, οδηγίες υπάρχουν στο dyndns, το οποίο ενημερωνει το dyndns κάθε φορά που αλλάζει η διευθυνση IP σου.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Χρειαζομαι βοηθεια στη δημιουργια web !  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό hegamt2 » 06 Δεκ 2010, 15:43

MakisM1 έγραψε:

!

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.

δεν καταλαβα πως να το βαλω αυτο με εντολες και τετοια διοτι δεν γραφω απο τον ubuntu πο προσπαθω να κανω σερβερ συν ουτε τα αλλα χαρακτηριστικα ξερω περαν του οτι εχω τη τελευταια εκδοση ubuntu μιας και εχτες εκανα ενα ωραιοτατο φορματ!
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.40GHz: 2400,00MHz, Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.40GHz : 3400,00MHz│ Μνήμη: 2GB │ Κάρτα Γραφικών : δεν ξέρω....│ Κάρτα Ασύρματη: δεν ξέρω.... │Χωρίς Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου: HDA-Intel
hegamt2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hegamt2 » 06 Δεκ 2010, 15:52

Dimitris έγραψε:Καλώς ήρθες στον κόσμο του ubuntu και του linux. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν ο άλλος υπολογιστής είναι σε τοπικό δίκτυο ή όχι. Αν ναι, τότε ποιά είναι η τοπική IP του web server σου; Στο web server βλέπεις την ιστοσελίδα ως http://localhost/ ή http://localhost:8080 ή κάτι άλλο? Όπως και να είναι θα πρέπει να δώσεις από τον άλλον υπολογιστή http://your-web-server-ip:port-number Αυτά για τοπικό δίκτυο. Μέχρι στιγμής δε χρειάζεσαι ούτε domain ούτε dyndns. Αν έχεις πρόσβαση στο web server αντι για IP και ώς όνομα, πχ myserver, τότε μπορείς να δώσεις http://myserver:port-number (To port-number συνηθως είναι 80 οπότε παραλείπεται.)

Τώρα αν λειτουργήσει σε τοπικό δίκτυο, περνάμε στο διαδίκτυο. Εκεί πρέπει να ξέρεις αν έχεις static ή dynamic IP προς το εξωτερικό δίκτυο όχι το εσωτερικό. Αν static τότε απλά τα πράγματα. Αν dynamic τότε αυτό θα αλλάζει κάθε φορά που συνδέεσαι στον provider σου, πρακτικά όταν κάνεις επανεκκίνηση το router σου. Το port forwarding είπες το έκανες με τη σωστή θύρα προς το σωστό υπολογιστή, να υποθέσω. Αυτό που χρειάζεται είναι να ορίσεις στο dyndns τη διευθυνση IP ώστε να βλέπει το server soy. Αν έχεις δυναμική διεύθυνση χρειάζεσαι να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα, οδηγίες υπάρχουν στο dyndns, το οποίο ενημερωνει το dyndns κάθε φορά που αλλάζει η διευθυνση IP σου.

Ναι αυτος που προαπαθω απο τοπικο δικτυο να μπω μπαινει στη σελιδα με την ip που εχει ο αλλος υπολογιστης δηλαδη 192.168.1.66 αλλα οχι απο το ονομα που εχ δωσει να εχει η σελιδα στο ιντερνετ δηλαδη την h2.dyndns.tv . ως πορτ εχω την 80, ξερω πως εχω dynamic ip. πορτες εχω ανοιξει τις εξης 80, 21, 443 και τις εχω σιγουρα σωστα γιατι εχω αλλη φορα ανεβασει game server οποτε ξερω τον τροπο σωστα. το router μου εχει προγραμμα μεσα που συγχρονιζει την ip μου με το ονομα που εχω στην dyndns και παντα το ελενχω αν εχει κανει update οποτε και αυτο ειναι οκ αλλα η σελιδα μου δεν βγαινει....
hegamt2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 06 Δεκ 2010, 15:54

Δοκίμασε από εξωτερικό δίκτυο. Πολύ routers δεν υποστηρίζουν loopbacks. Δωσε τη σελίδα να σου πούμε αν λειτουργεί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hegamt2 » 06 Δεκ 2010, 18:57

ειναι http://h2.dyndns.tv
τι εννοεις με αυτο που γραφεις για τα ρουτερ εχω το thomson του οτε
hegamt2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 07 Δεκ 2010, 02:13

hegamt2 έγραψε:
MakisM1 έγραψε:

!

δεν καταλαβα πως να το βαλω αυτο με εντολες και τετοια διοτι δεν γραφω απο τον ubuntu πο προσπαθω να κανω σερβερ συν ουτε τα αλλα χαρακτηριστικα ξερω περαν του οτι εχω τη τελευταια εκδοση ubuntu μιας και εχτες εκανα ενα ωραιοτατο φορματ!

Δεν είναι πυρηνική επιστήμη. Εγκαθιστάς την εφαρμογή hardinfo από το Κέντρο Λογισμικού. Μετά την εγκατάσταση θα το βρεις στο Εφαρμογές -> Εργαλεία συστήματος -> System profiler and benchmark. Το τρέχεις κι αντιγράφεις από εκεί τα στοιχεία που χρειάζεσαι. ;)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μάριος Ζηντίλης » 07 Δεκ 2010, 18:30

Εξάσκηση για troubleshooting :D

To dyndns σου δουλεύει. Αυτό μπορείς να το εξακριβώσεις δίνοντας σε γραμμή εντολών:
Κώδικας: Επιλογή όλων
dig h2.dyndns.tv

οπότε και θα σου δώσει το αποτέλεσμα:
;; ANSWER SECTION:
h2.dyndns.tv. 11 IN A 85.74.7.147

Μετά δίνοντας:
whois 85.74.7.147

θα δεις το:
inetnum: 85.74.0.0 - 85.74.255.255
netname: OTENET

το οποίο υποδεικνύει ότι έχει γίνει η αντιστοιχία σωστά. Αυτό το επιβεβαιώνεις με nslookup και από άλλους DNS, όπως ο 8.8.8.8.

Αν όμως δώσεις:
ping 85.74.7.147

θα δεις ότι δεν απαντάει ο server (αυτό δε μπορείς εσύ ο ίδιος να το δεις, γιατί είσαι «πίσω» από το 85.74.7.147, μπορείς όμως να το δεις χρησιμοποιώντας κάποιο διαδικτυακό ping ή traceroute). Άρα, εκ πρώτης όψεως, για τον έξω κόσμο, δεν υπάρχεις.

Επίσης αν δώσεις
nmap 85.74.7.147

θα δεις ότι:
All 1000 scanned ports on athedsl-176117.home.otenet.gr (85.74.7.147) are filtered

Άρα είτε δεν είσαι συνδεδεμένος τη στιγμή που κάνω εγώ τους ελέγχους, είτε σε κόβει η Otenet.
Άβαταρ μέλους
Μάριος Ζηντίλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hegamt2 » 07 Δεκ 2010, 23:53

ευχαριστω για τις πληροφοριες θα τις πατησω και εγω τις εντολες να δω, αν εκανες τον ελενχο την ωρα περιπου που εστειλες δεν ημουν συνδεδεμενη.
ελπιζω να μπεις αυριο και να εχω ανοιξει να το ξαναελενξεις
hegamt2
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές