DNS servers για φιλοξενία ιστοσελίδων

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

DNS servers για φιλοξενία ιστοσελίδων

Δημοσίευσηαπό vasilias » 18 Μαρ 2011, 12:25

Έχω στήσει server 10.04 ο οποίος είναι πίσω από ένα router χωρίς static ip.
Ο server τοπικά ακούει στην 192.168.2.10

Έχω στήσει επίσης το ISPcongiq το οποίο δουλεύει μια χαρά.
Επίσης έχω δώσει και 2 No-IP dns τα οποία δουλεύουν μια χαρά κι αυτά.

Το πρόβλημα μου τώρα είναι η κατοχύρωση domains στον server.
Οι εταιρίες που πουλάνε domains ζητάνε 2 dns servers για να στείλουν το domain.
p.x.
ns1.example.com
ns2.example.com

Πως μπορώ να ορίσω dns server μου να ακούει σε 2 dns ns1.example.com - ns2.example.com...?
Ευχαριστώ...
vasilias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: DNS servers για φιλοξενία ιστοσελίδων

Δημοσίευσηαπό Μάριος Ζηντίλης » 25 Μαρ 2011, 16:54

Γειά χαρά,

Μπορείς να φτιάξεις έναν δωρεάν λογαριασμό στο http://free.editdns.net/, σου επιτρέπει να φτιάξεις ότι DNS Records θέλεις για τα domain σου, σε περιορίζει στο πλήθος των domains, νομίζω το μέγιστο σε αφήνει να ορίσεις 8 domains.

Όμως, πιστεύω ότι αυτό που θες να κάνεις δεν γίνεται με DNS Servers στους οποίους θα ρυθμίζεις μόνος σου τα records... δηλαδή δεν μπορείς να έχεις A record αφού η IP είναι δυναμική, και επίσης τα υπόλοιπα records, π.χ. CNAME νομίζω ότι δεν εξυπηρετούν το σκοπό που θέλεις. Από μια πρόχειρη ματιά βλέπω ότι η no-ip.com πουλάει και domains, άρα πιθανώς θα μπορεί να σε εξυπηρετήσει, αφού εκείνοι ξέρουν πρώτοι πότε αλλάζει η IP σου.

Από την άλλη, αν πραγματικά θέλεις να παίζεις με server στο σπίτι, μπορείς να αγοράσεις μια στατική IP από τον ISP σου. Το κόστος διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία, αλλά έχει δει τιμές κοντά στα 3-5 ευρώ το μήνα. Αυτό σε συνδυασμό με το http://free.editdns.net/ θα κάνει ό,τι γουστάρεις.
Άβαταρ μέλους
Μάριος Ζηντίλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές