Λοιπόν, η ερώτησή μου είναι η εξής: Πως μπορώ να έχω ένα domain όνομα για το server που έχω στο σπίτι (τρέχει ubuntu server 11.04 32 bit), της μορφής name_server.το_όνομα_που_επιλέγω.com ή org κλπ. χωρίς να διαθέτω από τον πάροχο μου στατική wan ip έτσι ώστε να κατευθύνει το ρούτερ τισ εισερχόμενες συνδέσεις στο σέρβερ (εφόσον η ip αλλάζει)? Ξέρω ότι γίνεται με domain name από υπηρεσίες όπως dyndns που παρέχουν υπηρεσίες dynamic dns όμως το πρόβλημα μου είναι ότι τα domain είναι της μορφής dyndns-κάτι.com,org... Αυτό που θέλω λοιπόν για να μην κουράζω με τις πολλές λεπτομέρειες είναι ένα δωρεάν domain στη μορφή που το θέλω.Υπάρχει κάποια υπηρεσία που να το δίνει αυτό?Υπάρχει μια υπηρεσία που λέγεται namecheap.com που δίνει dynamic dns με custom domain που από ότι καταλαβαίνω χρειάζεται ένα υπάρχον domain εγγεγραμμένο σε κάποια υπηρεσία. Αν δεν υπάρχουν αυτά που ζητάω θέλω να με συμβουλέυσετε αν μπορεί να με βοηθήσει η εγκατάσταση ενός dynamic dns server ώστε να βλέπει τις αλλαγές στην wan ip (που άλλωστε είναι όχι και τόσο συχνες) και να γίνεται update.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Με συγχωρείτε εάν σας κούρασα.
! |
Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την gabriel.gabiki Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.Αυτόματο script υπογραφής |