Περί servers, εγκατάσταση λογισμικού, διαχείριση & εκμάθηση

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Re: Περί servers, εγκατάσταση λογισμικού, διαχείριση & εκμάθ

Δημοσίευσηαπό lepidas » 21 Ιαν 2014, 18:24

η εικονα που βλεπουμε δεν στεκει αρα ο υποπτος chrome παλι το παιζει γρηγορος,βαριεται να διαβασει και δειχνει οτι θυμαται απο το παρελθον

εκτος αν εσυ μετεφερες το αρχειο default μεσα στο φακελο joomla
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 21 Ιαν 2014, 18:31

lepidas έγραψε:εκτος αν εσυ μετεφερες το αρχειο default μεσα στο φακελο joomla

Κάτι τέτοιο είχε γίνει. Επειδή στον οδηγό γράφει:
έγραψε:Σημείωση αν μέσα στο var/www/ υπάρχουν αρχεία (και δεν τα έχετε βάλει εσείς) είναι άχρηστα διαγράψτε τα.

Κοίταξα τότε μέσα στο /var/www/ και είχε ένα αρχείο index.html και το διέγραψα. Μετά στην μεταφορά των αρχείων του joomla μπήκε και αυτό εκεί μέσα.
Έβαλα το index.html ξανά στο /var/www και τώρα που πάτησα localhost/joomla ο web installer ξεκίνησε κανονικά.
:thumbup:

Θα επανέλθω με νεότερα.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 21 Ιαν 2014, 18:36

το διεγραψες ή μετα την μεταφορα των αρχειων του joomla μπηκε και αυτο εκει μεσα?
το λεω γιατι η εγκατασταση του joomla δεν περιλαμβανει τετοιο αρχειο.
με καποιον τροπο βρεθηκε και αυτο εκει μεσα.γενικως ειναι ενα αρχειο αχρηστο.

καλη εγκατασταση, κανε την προσεκτικα και το νου σου στο database prefix
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 21 Ιαν 2014, 22:30

lepidas έγραψε:το διεγραψες ή μετα την μεταφορα των αρχειων του joomla μπηκε και αυτο εκει μεσα?

To διέγραψα πριν βάλω τον φάκελο joomla μέσα στο /var/www/.
Έκανα εκεί extract όλα τα αρχεία και τους φακέλους, μετά δημιούργησα τον φάκελο joomla και τα μετέφερα εκεί μέσα.
Παίζει να δημιουργείται αυτόματα αυτό το αρχείο και στη μεταφορά αφού τα επέλεξα όλα, να μπήκε και αυτό στον φάκελο joomla;
Τέλος πάντων.

lepidas έγραψε:καλη εγκατασταση, κανε την προσεκτικα και το νου σου στο database prefix

Σε πολλές εγκατάστασεις μου ζητάει να δημιουργήσω χρήστη και κωδικό. Τι είναι όλοι αυτοί οι χρήστες;
Μου ζητήθηκε να δημιουργήσω έναν για το mysql-server, ένα στην εγκατάσταση του joomla και στο phpmyadmin μπορώ να κάνω login με ένα "root" (όχι του συστήματος, φαντάζομαι του MySQL).
Ωραίο φαίνεται το phpmyadmin!

Έχεις να προτείνεις τίποτα οδηγούς για αρχάριους για αυτά τα θέματα;
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 21 Ιαν 2014, 23:03

οχι δεν δημιουργειται αυτοματα αυτο το αρχειο.

θα σημειωνεις ΠΑΝΤΑ σε ενα χαρτακι χρηση,χρηστη και κωδικο αλλιως αστα να πανε
ο χρηστης root του mysql δεν ειναι ο χρηστης root ή εσυ για το Linux, ειναι απλα ο υπερχρηστης της βασης δεδομενων(απο οτι εχω καταλαβει δεν μπορει να αλλαξει ονομα αλλα μπορεις να φτιαξεις χρηστες και να τους δωσεις δικαιωματα)
Τωρα εσυ πας σε επιπεδο apache κλπ. Φευγεις απο το Linux και θα βρεις μπροστα σου μια μεγαλη ενοτητα.

Εχω να προτεινω το εξης σημαντικο. Θέσε στόχους.
πχ ο στοχος σου ειναι να φτιαξεις ενα forum, ενα joomla site και ενα χρηστη που θα ανεβαζει φωτογραφιες στο φακελο /var/www/webcam ανα δεκα λεπτα οταν εχει συνδεθει μια webcamera στον υπολογιστη.
επισης ο χρηστης για την καμερα δεν θα μπορει να συνδεθει με ssh στο server και ουτε θα μπορει να διαβασει κατι εξω απο το /var/www/webcam
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 27 Ιαν 2014, 16:43

lepidas έγραψε:Εχω να προτεινω το εξης σημαντικο. Θέσε στόχους.
πχ ο στοχος σου ειναι να φτιαξεις ενα forum, ενα joomla site και ενα χρηστη που θα ανεβαζει φωτογραφιες στο φακελο /var/www/webcam ανα δεκα λεπτα οταν εχει συνδεθει μια webcamera στον υπολογιστη.

Για αρχή ο στόχος μου είναι να φτιάξω μία βάση δεδομένων MySQL και να μπορώ στο τοπικό δίκτυο να έχω πρόσβαση (read-only) στη βάση από το κινητό.
Όταν η βάση είναι στο localhost για να αποκτήσω πρόσβαση από το κινητό φαντάζομαι πως αντί για localhost χρησιμοποιώ την τοπική IP του υπολογιστή.

Στις βάσεις δεδομένων, τα πολλαπλά tables που χρησιμεύουν;
Για παράδειγμα, αν θέλω να φτιάξω μία βάση όπου θα περιέχει επαφές (σαν address book) υπάρχει κάποιο όφελος αν βάλω τα ονόματα μίας επαφής σε ένα πίνακα και τα τηλέφωνα σε άλλον; Ή να τα βάλω όλα σε έναν καλύτερα;
Επίσης, για κάθε καταχώρηση, είναι υποχρεωτικό το πρώτο value να είναι κάποιο ID;
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 28 Ιαν 2014, 17:51

eliasps έγραψε:Όταν η βάση είναι στο localhost για να αποκτήσω πρόσβαση από το κινητό φαντάζομαι πως αντί για localhost χρησιμοποιώ την τοπική IP του υπολογιστή.
ναι
eliasps έγραψε:Στις βάσεις δεδομένων, τα πολλαπλά tables που χρησιμεύουν;

κατηγοριοποιηση ειναι
table τηλεορασεις
samsung
lg
philips
sony
eliasps έγραψε:Για παράδειγμα, αν θέλω να φτιάξω μία βάση όπου θα περιέχει επαφές (σαν address book) υπάρχει κάποιο όφελος αν βάλω τα ονόματα μίας επαφής σε ένα πίνακα και τα τηλέφωνα σε άλλον; Ή να τα βάλω όλα σε έναν καλύτερα;
απανταει το παραπανω
eliasps έγραψε:Επίσης, για κάθε καταχώρηση, είναι υποχρεωτικό το πρώτο value να είναι κάποιο ID;
νομιζω ναι

το κοματι mysql το γνωριζω ισα ισα,επιφανειακα, νομιζω οτι τα ειπα σωστα αλλα παρε και αλλες γνωμες.
στησε ενα τοπικο site και forum και μπες να δεις πως εχει διαμορφωθει το phpmyadmin, θα καταλαβεις πολλα ;)
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 28 Ιαν 2014, 17:52

lepidas έγραψε:
eliasps έγραψε:Όταν η βάση είναι στο localhost για να αποκτήσω πρόσβαση από το κινητό φαντάζομαι πως αντί για localhost χρησιμοποιώ την τοπική IP του υπολογιστή.
ναι
eliasps έγραψε:Στις βάσεις δεδομένων, τα πολλαπλά tables που χρησιμεύουν;

κατηγοριοποιηση ειναι
table τηλεορασεις
samsung
lg
philips
sony
eliasps έγραψε:Για παράδειγμα, αν θέλω να φτιάξω μία βάση όπου θα περιέχει επαφές (σαν address book) υπάρχει κάποιο όφελος αν βάλω τα ονόματα μίας επαφής σε ένα πίνακα και τα τηλέφωνα σε άλλον; Ή να τα βάλω όλα σε έναν καλύτερα;
απανταει το παραπανω
eliasps έγραψε:Επίσης, για κάθε καταχώρηση, είναι υποχρεωτικό το πρώτο value να είναι κάποιο ID;
νομιζω ναι

το κοματι mysql το γνωριζω ισα ισα,επιφανειακα, νομιζω οτι τα ειπα σωστα αλλα παρε και αλλες γνωμες.
στησε ενα τοπικο site και forum,κανε μερικες καταχορησεις,φτιαξε μερικα αρθρα στο joomla και μπες να δεις πως εχει διαμορφωθει το phpmyadmin, θα καταλαβεις πολλα ;)
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 28 Ιαν 2014, 18:02

lepidas έγραψε:στησε ενα τοπικο site και forum,κανε μερικες καταχορησεις,φτιαξε μερικα αρθρα στο joomla και μπες να δεις πως εχει διαμορφωθει το phpmyadmin, θα καταλαβεις πολλα

Θα προσπαθήσω!
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

lepidas έγραψε:το κοματι mysql το γνωριζω ισα ισα,επιφανειακα, νομιζω οτι τα ειπα σωστα αλλα παρε και αλλες γνωμες.

Ναι, έτσι και αλλιώς όποιος θέλει, απαντάει. :P
Nομίζω έχω αρχίσει και καταλαβαίνω το όλο θέμα των βάσεων, στη θεωρία.
Το phpMyAdmin είναι αρκετά χρήσιμο ως περιβάλλον, αν και έχει και αυτό πολλές επιλογές που ως αρχάριος δεν ξέρω τι είναι.
Το 'χω ρίξει στο διάβασμα.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ