Posftix σε Ubuntu Server για ανακατεύθυνση e-mail.

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Posftix σε Ubuntu Server για ανακατεύθυνση e-mail.

Δημοσίευσηαπό Tassos10 » 03 Αύγ 2014, 00:37

Καλησπέρα. Έχω έναν Ubuntu Server 14.04 LTS στον υπολογιστή μου και σε αυτόν φιλοξενώ μια ιστοσελίδα μου. Επειδή έχω αγοράσει και ένα domain πλέον και όλα λειτουργούν άψογα, μπήκα στην σκέψη να έχω και ένα ωραίο e-mail το τύπου onomamou@domain.mou ( όπου domain.mou , το domain που φυσικά έχω το site μου ).

Για να κάνω κάτι τέτοιο όμως ένα ολοκληρωμένο e-mail server όπου να δέχεται, να αποθηκεύει, να μπορώ να βλέπω και να στέλνω e-mails μου και η όλη διαδικασία να κυλάει ομαλά νομίζω για το επίπεδο γνώσεων που βρίσκομαι αυτή την στιγμή θα ήταν αρκετά δύσκολο. Από ότι έψαξα είδα ( και εδώ νομίζω κάπου είδα μια παρόμοια αναφορά ), πως θέλει πολύ δουλειά και υπάρχουν πιθανότητες λόγο τον φίλτρων spam που υπάρχουν από τους άλλους παρόχους να μην παίζει καθόλου ( αν κάνω λάθος παρακαλώ πολύ διορθώστε με ).

Οπότε πρώτα είπα να κάνω έστω απλά μια "απλή" ανακατεύθυνση των e-mails ( forward - redirect που το λέτε.. - αν και ίσος υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους, αν ναι, θα χαιρόμουν να με διαφωτίζατε - ). Να έχω δηλαδή είναι κοινό e-mail μου π.χ. onoma@hotmail.com και ένα onomamou@domain.mou και να μπορώ να δίνω στον κόσμο το onomamou@domain.mou να μου στέλνει e-mails και να μου έρχονται στο onoma@hotmail.com και θα ήμουν ακόμη πιο ευχαριστημένος, αν μπορούσα να στέλνω και από το onoma@hotmail.com ή από το onomamou@domain.mou και να πηγαίνει το e-mail εμφανίζοντας στον παραλήπτη τη διεύθυνση onomamou@domain.mou. Αυτό από ότι έψαξα σε σύγκριση με την πρώτη μου σκέψη "γενικά" φαίνεται να γίνεται πιο εύκολα. Βλέποντας όμως κάποιους οδηγούς του τύπου "Postfix Forward Email To Another Email Account" , "Setup mail forwarding in postfix on Ubuntu or Debian", και διάφορους άλλους παρόμοιους δε κατάφερα κάτι τέτοιο σε εμένα. Λοιπόν μπορείτε μήπως να με διαφωτίσετε - βοηθήσετε περί του θέματος ;
Τι πρέπει να κάνω ώστε να γίνεται αυτή η "τράμπα" ( ας μου επιτραπεί η έκφραση ) από το onomamou@domain.mou στο onoma@hotmail.com ; Ότι πηγαίνει δηλαδή στο onomamou@domain.mou να μεταφέρετε - φαίνεται στο onoma@hotmail.com ;

Ευχαριστώ πολύ! :)
Spoiler: show
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-50-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-49-generic
3 Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 3954 MiB ‖ ASRock G31M-S
4 nVidia G92 [GeForce 9800 GT] [10de:0614] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Tassos10
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές