Δεν στέλνει php email μετά απο αναβάθμιση  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Δεν στέλνει php email μετά απο αναβάθμιση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 30 Νοέμ 2014, 11:34

Μετά απο αναβάθμιση Ubuntu server δε στέλνει emais μέσω php, μέσω sendemail στέλνει μια χαρά,
το πρόβλημα είναι οτι δεν λαμβάνουμε email όταν έχουμε λάβει ένα pm στο forum ή δεν λαμβάνω email όταν κάποιος χρησιμοποιεί την υπηρεσία "Επικοινωνήστε μαζί μας"

Αυτό το πρόβλημα είχε ξανασυμβεί αλλά δε θυμάμαι πως το έλυσα.

Τα logs τα διάβασα και ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα βρήκα οτι έχει γίνει blacklisted η ip μου στη google όμως η IP μου δεν είναι πουθενά blacklisted απο ότι εξέτασα σε online tools(καμιά δεκαριά τέτοια).
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν στέλνει php email μετά απο αναβάθμιση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 30 Νοέμ 2014, 22:23

Μήπως το κάνει block ένα spam filter πχ. spamhaus?
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 30 Νοέμ 2014, 22:27

το έγραψα στο πρώτο post οτι δεν είναι blacklisted πουθενά, άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να γίνει blacklisted
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tassos10 » 30 Νοέμ 2014, 22:29

Για δες αυτό εδώ.

Εγώ έχω ένα Joomla site και στην αρχή που είχα και ακόμη έχω ένα hotmail e-mail έστειλε μερικά e-mail και μετά μπλοκαρόταν και δεν έφταναν ποτέ.
Μετά πέτυχα αυτό το άρθρο και νομίζω χάρις αυτό επιλύθηκε το πρόβλημα μου ( να ναι καλά αυτός που το έβαλε ). Έκανα ένα gmail λογαριασμό και τον έβαλα στις ρυθμίσεις που λέει.
Έπειτα καθώς έστειλα το πρώτο e-mail από το site ( επειδή πλέον και ας έχω βάλει το hotmail στο joomla, μάλλον στέλνει κάπως από το gmail account ) μου ήρθε μια ειδοποίηση ασφαλείας από την google στο gmail account μου, εκεί μου είπε πως συνέβη κάτι ( δε θυμάμαι τώρα ) και πως δεν ήταν τόσο ασφαλές ( αν ήμουν εγώ και τα λοιπά... ), αν θέλω να το επιτρέπω να συμβαίνει αυτό ή όχι και πως μειώνει την ασφάλεια μου. Εγώ τους είπα οκ μάγκες είναι μια χαρά αφήστε το για πάντα έτσι και κουλάρετε και από τότε μέχρι και σήμερα ( ευτυχώς! και μακάρι να συνεχιστεί για πολύ ακόμη ) δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την αποστολή e-mail από την ιστοσελίδα μου. ;)

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο, πάντως πες μας τι κατάφερες και πως, διότι είναι ένα πάρα πολύ φλέγον ζήτημα για πολλούς νομίζω.

Ευχαριστώ.
Spoiler: show
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-50-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-49-generic
3 Intel Core2 Quad CPU Q9400 2.66GHz ‖ RAM 3954 MiB ‖ ASRock G31M-S
4 nVidia G92 [GeForce 9800 GT] [10de:0614] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
Tassos10
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν στέλνει php email μετά απο αναβάθμιση  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό lepidas » 10 Δεκ 2014, 13:17

Μετά απο πολλούς πονοκεφαλους βρήκα τη λύση.
Δεν αρέσουν τα email μου στη google και αυτό γιατί χρησιμοπιώ ipv6,
απενεργοποιόντας το ipv6 ξεκίνησε πάλι ο server να στέλνει και να λαμβάνει emails

στο αρχείο /etc/sysctl.conf
προσθέτουμε τα παρακάτω
Κώδικας: Επιλογή όλων
net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1

restart το μηχάνημα

Παλιά δεν υπήρχε πρόβλημα μέσω ipv6, μιλάμε πριν 1 μήνα ξεκίνησε αυτή η βλακεία
* και προφανώς δεν φταίει η αναβάθμιση, απλά συνέπεσε
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX