ΒΟΗΘΕΙΑ: xampp+joomla

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

ΒΟΗΘΕΙΑ: xampp+joomla

Δημοσίευσηαπό spirounias » 14 Νοέμ 2009, 02:29

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ APACHE,MYSQl KAI PHP KAI XAMPP KAI JOOMLA. ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΚΡΗ:
α) Ο APACHE ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ VAR\WWW KAI ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟΝ BROWSER: HTTP://LOCALHOST/, MOY ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ: IT WORKS
ΟΚ! ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΟ XAMPP ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΔΩ, ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ /OPT ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ FILESYSTEM ΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΕΔΩ, ΓΡΑΨΩ ΠΑΛΙ: HTTP://LOCALHOST/XAMPP, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΣΤΟΝ /VAR/OPT ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ Ο Η ΣΕΛΙΔΑ INDEX TOY APACHE ΤΡΕΧΕΙ. ''ΤΡΕΧΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ Η MYSQL.'"

β) ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ JOOMLA, ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ /VAR/WWW

ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΕΧΩ ΚΟΛΗΣΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ PORTAL ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕΣΩ JOOMLA.
spirounias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ: xampp+joomla

Δημοσίευσηαπό c7p » 14 Νοέμ 2009, 02:50

Δες τα

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1173496
http://www.youtube.com/watch?v=-CsDoEPJg4U

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=43&t=7457

:!: :!: Ο apache δεν έχει εγκατασταθεί στο VAR\WWW (πρόσεχε πότε χρησιμοποιείς "/" και "\", στο σύστημα αρχείων του linux χρησιμοποιείται το "/" αντι για το "\" που χρησιμοποιείται στα windows), απλώς στον κατάλογος /var/www/ τοποθετείς τα αρχεία που θέλεις να είναι προσβάσιμα από ένα bowser (αν και δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα).

Μου φαίνεται πως δεν έγινε (σωστά) η εγκατάσταση του xampp ούτε του joomla (δες του παραπάνω υπερσύνδεσμους).
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 14 Νοέμ 2009, 04:57

@spirounias
Καλώς ήλθες στο forum
φτιάξε τα γράμματα και κάνε τα μικρά

Καλύτερα είναι να βάλεις τον apache την mysql και την phpmyadmin
από τα repositories .
Δεν θα δυσκολευτείς περισσότερο πέρα από το να κάνεις
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 14 Νοέμ 2009, 04:59

@spirounias
Καλώς ήλθες στο forum
please φτιάξε τα γράμματα και κάνε τα μικρά .

Κατά την γνώμη μου καλύτερα είναι να βάλεις τον apache την mysql και phpmyadmin
από τα repositories .
Δεν θα δυσκολευτείς περισσότερο πέρα από το να κάνεις
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install apache2 κλπ κλπ
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 14 Νοέμ 2009, 11:33

Το xampp λειτουργεί ανεξάρτητα... Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις ξεχωριστά τα apache, mysql, php... Αφού στα δίνει το xampp αυτά απευθείας!!!

Το xampp είναι η εύκολη εκδοχή γι' αυτούς που θέλουν ένα web server χωρίς να χρειάζεται να εγκαθιστούν τα apache, mysql, php στον υπολογιστή/server τους... Αν και μου αρέσει η δύσκολη οδός γιατί οι γνώσεις που αποκτάς είναι πολύτιμες.

Με λίγα λόγια:
-Αφού έχεις μπει στη διαδικασία εγκατάστασης των apache, mysql, php και σου βγάζει τη σελίδα "It works!" τότε δεν χρειάζεσαι το xampp... Έχεις ήδη web server...
-Εάν πάλι επιμένεις να χρησιμοποιήσεις το xampp, καλό θα ήταν να απεγκαταστήσεις τα apache, mysql, php και να ακολουθήσεις αναλυτικά τις οδηγίες του: http://www.apachefriends.org/en/xampp-linux.html

Και πάλι, θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις την δύσκολη οδό, της εγκατάστασης web server στο ubuntu, μιας και έχεις κάνει την αρχή (στην ουσία ήδη έχεις web server από τη στιγμή που σου βγάζει το μήνυμα "It works!")...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές