RocketRAID Controller

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Re: RocketRAID Controller

Δημοσίευσηαπό ftso » 02 Ιούλ 2009, 01:21

Τον server το παρακολουθείς και τον παραμετροποιείς απο άλλο pc πανεύκολα. Είτε με webinterface αν θες είτε με ssh ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim.christou » 02 Ιούλ 2009, 12:44

Το ξερω αυτο το εχω κανει και σε ενα αλλο pc με webmin usermin kai ssh αλλα ξερεις λογο αρχης ολα νομιζω οτι ειναι δισκολα!!! θα το ξεκηνησω με ssh kai webmin και αν τυχων δεν μπορω θα βαλω gui με πεισατε!!!!

Το μονο τωρα ειναι να μου φερει το usb floppy για να δοκιμασω
jim.christou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim.christou » 02 Ιούλ 2009, 20:48

Καλησπερα σας και παλι

Δεν σας εχω καποια νεα απο το θεμα αλλα ηθελα να ρωτησω μιας και δεν εχω το usb floppy και λεω να εγκαταστησω linux ξερω τις τεραστιεσ δυνατοτητες που εχει ηθελα να ρωτησω αντι για δισκετα αν μπορο με καποιον τροπο να κανω την ιδια δουλεια με cd

στο manual λεει τα εξης
έγραψε:Linux:
# mkdosfs /dev/fd0
# mkdir -p /mnt/floppy
# mount /dev/fd0 /mnt/floppy
# tar xzvf rr222x-ubutu-8.04.tgz -C /mnt/floppy
# umount /dev/fd0

μετα κατα το installation λεει:
έγραψε:Step 4 Install Ubuntu Server Linux
Insert the driver floppy diskette in the floppy drive or insert the USB diskette in to the
USB port.
1) Start installing Ubuntu Linux by booting from the installation medium.
2) On the startup screen, for Ubuntu Server 6.10/7.04/7.10, select "Install to the hard
disk" and for Ubuntu Server 8.04/8.10, select "Install Ubuntu Server". Then press
"F6" to select "Other Options" and at the end of Boot Options, type in
"mv_sata.noprobe=1"(without quotation mark) and press "Enter" to start the
installation.

Press "ALT+F2" to switch to the shell on console 2. Type the following commands:
# mount –t vfat /dev/fd0 /floppy
# cp –r /floppy /tmp/hptdd
# umount /floppy
Unplug all USB storages from the USB port and then type:
# sh /tmp/hptdd/preinst.sh

πως μπορω να κανω τα ιδια πραγματα σε ενα cd λογικα θα πρεπει να τα κανω σε καποιο image που θα γραψω μετα???
πειτε μου οτι ειναι τοσο θαυματουργα το linux που μπορει να μην χρειαστω floppy
jim.christou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 02 Ιούλ 2009, 21:20

Παίζει να δουλέψει και με cd αλλά και με usb flash...
Βέβαια το flash είναι ποιο κοντά στις εντολές που γράφει, αλλά και εδώ διαφέρει λίγο.
Θα πρέπει να μαθεις να δουλεύεις την εντολή mount πριν ξεκινήσεις καθώς και να βρεις ποιο είναι το αντίστοιχο αρχείο του /dev/fd0 για το flash...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim.christou » 02 Ιούλ 2009, 22:25

Μπορεις να βοηθησεις καπως σε αυτο το θεμα? τι εννοεις πρεπει να μαθω δεν αρκει αυτο που λεει
Κώδικας: Επιλογή όλων
mount –t vfat /dev/fd0 /floppy

αντιστοιχα βεβαια μπορεις να μου πεις εσυ πως μπορω να το δοκιμασω? το θεμα ειναι οτι κανει αυτο "mkdosfs /dev/fd0" και το αντιστοιχο για φλασακι δεν ειναι sda sdb η κατι σχετικο>??

βοηθηστε με ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ (χωρις παρεξηγηση τα caps)
Off topic:
θελω να μπω σιγα σιγα οσο γινετε πιο βαθια στα lnx αλλα εκτος απο tutorials καλο ειναι να εχω και απευθειας επαφη με καποιους γι αυτο και ρωταω

Αν μπορειτε πειτε μου πως να προσαρμωσω τις εντολες??? δεν ξερω κ εκεινη την ωρα αν εχει ηδη φωρτωσει σκληρο. η εστω πειτε μου πως μπορω να ανακαλυψω σε πιο /dev/χχχ εχει φορτωθει...

Σας ευχαριστω ολους για την υπομονη που δειχνετε!!!
jim.christou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 02 Ιούλ 2009, 23:08

Αυτά τα κάνεις (υποθέτω και μάλλον έτσι είναι) σε οποιαδήποτε εγκατάσταση live και μη.
Είναι η προετοιμασία απλά.
Κώδικας: Επιλογή όλων
Linux:
# mkdosfs /dev/fd0
# mkdir -p /mnt/floppy
# mount /dev/fd0 /mnt/floppy
# tar xzvf rr222x-ubutu-8.04.tgz -C /mnt/floppy
# umount /dev/fd0

mkdosfs -> φορμάρει το αποθηκευτικό μέσο
mkdir -> δημιουργεί νεο κατάλογο
mount -> κάνει προσάρτηση της συσκευής (αποθηκευτικό μέσο) ώστε να δεις κτλ τα δεδομένα του
tar xzvf -> εξάγει τα αρχεία του rr222x-ubutu-8.04.tgz στον κατάλογο που δημιούργησες πριν
umount -> αποπροσαρτεί την συσκευή απο τον κατάλογο

Επιπλέον χρήσιμες εντολές:
ls -l /dev/ -> εμφανίζει σε λίστα τα περιεχόμενα του καταλόγου και στην συγκεκριμένη περίπτωση του /dev/
dmesg -> εμφανίζει τα μηνύματα του πυρήνα. Μόλις βάλεις το flashάκι θα εμφανίσει λογικά και την συσκευή. Πχ sdc (προσοχή τα partitions της συσκευής sdc έχουν ένα αριθμό στο τέλος. πχ αν έχει μόνο ένα , τότε sdc1 )
sudo fdisk -l -> εμφανίζει όλα τα μέσα αποθήκευσης καθώς και λεπτομέρειες για partitions κτλ...

Αυτά. Όπου κολλήσεις ρώτα :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim.christou » 03 Ιούλ 2009, 02:49

Και παλι Καλησπερα σας!!!!

Θα ελεγα οτι ειμαι πολυ χαρουμενος λογο του οτι καταφερε επιτελους το pc ανακαλυψει και να αναγνωρισει τον controller :thumbup: μετα απο μια αρκετα επιπονη διαδικασια αφου την μια δεν μου εβρησκε το cdrom την αλλη δεν μπορουσε να κανει copy τα αρχεια απο το flashακι τελος παντων εκανα οτι ελεγε το manual στο site της highpoint (rocketraid) αλλα οπου fd0 -> sdb1 που ειναι το flashaki

τελικα ολα πηγαιναν καλα μεχρι που ηρθε η ωρα να εγκατασταθει το GRUB το οποιο για καποιον αγνωστο λογο δεν εγκατασταθηκε!!!! :thumbdown:
τα εβαψα μαυρα :cry: και πατησα continue πηγε στο μενου και με χαρα ανακαλψα :o οτι εχει επιλογη να εγκαταστησω το LILO :thumbup: οποτε λεω οκ δεν δουλεωε το ενα θα με γλιτωσει το αλλο... ;)

ΑΜ δε που με γλιτωσαι και αυτο απετυχε να εγκατασταθει! :thumbdown:
Το παλεψα απο εδω το παλεψα απο εκει (με τις απειρες γνωσεις που εχω) αλλα δεν καταφερα τιποτα και επελεξα εκει που ελεγε continue without install GRUB or LILO
ξερω οτι αυτο σημαινει οτι δεν θα ξεκηνανε το linux

Καπου εδω ειναι που θελω τα φωτα σας!!!! τι γινετε τωρα?? :?:

Καποια στιγμη δεν μπορεσα να το συγκρατησω κατι ειπε οτι και καλα αναγνωριζε τον σκληρο ως sdc υπαρχει περιπτωση το GRUB να μπορεσε να μπει γι αυτο το λογο????
Για Βοηθηστε με σας παρακαλω!!!

Off topic:
μεχρι την κυριακη το βραδυ θα ειμαι εκτος ελλαδας αλλα μαλλον θα εχω ιντερνετ οποτε μπορειτε να μου προτεινετε λυσεις να τις συζητησουμε και οταν γυρισω Δευτερα πρωι να τις δοκιμασω!!! :D
jim.christou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 03 Ιούλ 2009, 03:09

Λογικά ο grub δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για raid.
Δεν ξέρω τι παίζει και πως μπορεί να δουλέψει...Αν googlάρεις κάτι θα βρεις ;)
Μια λύση πάντως είναι να βάλεις τον grub σε ένα flashάκι ή να κάνεις boot με την βοήθεια του CD :?
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim.christou » 03 Ιούλ 2009, 12:49

ftso έγραψε:Μια λύση πάντως είναι να βάλεις τον grub σε ένα flashάκι ή να κάνεις boot με την βοήθεια του CD :?

Για εξυγησε το μια αυτο που λες πως γινετε???
jim.christou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 03 Ιούλ 2009, 15:01

Την ώρα που επιλέγεις να εγκατασταθεί ο grub ,διαλέγεις το flashάκι.
Παρόλα αυτά δεν ξέρω πως θα δουλέψει με raid και πως πρέπει να γίνει η ρύθμιση...
Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα απο raid και ειδικά hardware.
Δεν ξέρω επίσης κατα πόσο το hardware σου υλοποιεί Raid και όχι FakeRaid!
Αν ήθελες software raid τότε υπάρχει οδηγός στο forum αλλά δεν κάνει για αυτό που θες , ή μάλλον για όπως το θες.

Περίμενε να πάρεις απάντηση απο κάποιον που γνωρίζει το θέμα καλύτερα και μην σταματήσεις το googling ;)

Αν δεις ότι δεν παίρνεις βοήθεια εδώ, γράψου και ρώτα εδώ http://lists.hellug.gr/mailman/listinfo ... reek-users
Αν δεν πάρεις και εκεί απάντηση, δεν παίζει να την βρεις αλλού στα Ελληνικά :mrgreen:

Όπως και να έχει, επέστρεψε παραθέτοντας την λύση. :)

Good luck ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές