στήσιμο serverakiou  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Re: στήσιμο serverakiou

Δημοσίευσηαπό fakelwmenos » 22 Ιούλ 2009, 15:26

το θέμα είναι οτι εγω ΔΕΝ θελω να το απενεργοποιήσω απο το ρούτερ, και είπα μήπως ειναι πιο χρήσιμο απο τον server. :P

στατική στο δίκτυο του σπιτιού, δηλ. μια 192.168.χ.χ ή στατική απο τον ISP ...? :)
Άβαταρ μέλους
fakelwmenos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 22 Ιούλ 2009, 19:17

Εάν θέλεις πρόσβαση στον server μόνο από το τοπικό σου δίκτυο, τότε δίνεις μια στατική ip όπως προανέφερες... Εάν θέλεις και πρόσβαση στο server εκτός τοπικού δικτύου, τότε μπορείς να αποκτήσεις μια στατική ip μέσω dyndns: http://www.dyndns.com/
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grimm » 22 Ιούλ 2009, 20:50

fakelwmenos έγραψε:γιατί να απενεργοποιήσω το dhcp απο το ρούτερ και να το ενεργοποιήσω στο pc που "προσπαθώ" να κάνω server?

Ο λόγος που βρίσκω είναι ένας όλος κι όλος αλλά πολύ σημαντικός:
Η χαρά της μάθησης!

Αν μιλήσουμε για περιβάλλον παραγωγής, έχω να σου πω και άλλα!
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fakelwmenos » 24 Ιούλ 2009, 16:38

λοιπόν, επιστροφή στο πρόβλημα μου...

ο σερβερ που λεω στην πρώτη σελίδα δεν εχει ethernet, αλλα wirelless...

πληκτρολογώντας

sudo iwlist wlan0
βλέπω οτι βρίσκει το δίκτυο του σπιτιού μου. (σημ. το δίκτυο ειναι κρυπτογραφιμένο με wpa)

me sudo ifup wlan0 έχω :

DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 11
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 12
no DHCPOFEERS recieved.
No working leases in presistent database - sleeping.

έχω πειράξει ενα σωρό φορές το /etc/network/interfaces.conf αλλα άκρη ακόμα δεν βρήκα.

ουσιαστικά η κάρτα δικτύου λειτουργεί, βρίσκει το δίκτυο του σπιτιού, αλλα λογω wpa (?) δεν μπορει να συνδεθει...

ξερει κανείς τπτ?

edit: δοκίμασα το live cd desktop παρόλο που έκανε μισή ώρα αναγνώρισε το δίκτυο, πήρε κανονικά ip και συνδέθηκε internet...
edit 2: απενεργοποιώντας το wpa συνδέθηκα κανονικά....ενεργοποιώντας το, πάλι no DHCPOFFERS recieved....
Άβαταρ μέλους
fakelwmenos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 28 Ιούλ 2009, 10:10

Για να πω την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί με ασύρματη σύνδεση σε ubuntu server... Δεν το βρίσκω αξιόπιστο για server...

Λογικά όμως αφού έχεις προστασία wpa θα πρέπει να δώσεις (σε κάποια ρύθμιση προφανώς) την λέξη κλειδί που έχεις δώσει στο wpa... Αλλιώς και να το βρίσκει το ασύρματο, δεν θα μπορεί να συνδεθεί...

Ένα γρήγορο googling που έβγαλε αυτό:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=202834
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fakelwmenos » 05 Οκτ 2009, 04:42

λοιπόν, το πρόβλημα λύθηκε :P

το σύνδεσα με καλώδιο :)
Άβαταρ μέλους
fakelwmenos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 05 Οκτ 2009, 09:11

Η χαρα της μαθησης!!!... :D :D :D

Απ' ο,τι καταλαβα, χρησιμοποιεις το server μονο για αναγκες του LAN σου. Τι αναγκες εξυπηρετει; Ποιος ο ρολος του;

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fakelwmenos » 09 Οκτ 2009, 21:46

όχι Μακημ, είχα σκοπό να το κάνω web server +ftp για τις ανάγκες μου, αλλά απλά πρόλαβα να το συνδέσω με το ρούτερ. το θέμα είναι οτι δεν πρόλαβα να ανοίξω όλα τα ports που χρειάζονταν για απομακρυσμένη διαχείρηση στο ρούτερ, και τώρα που βρίσκομαι εξωτερικό, δεν μπορώ να κάνω τπτ. 8α επανέλθω όμως τον δεκέμβρη που (νομίζω) πως θα το κάνω να δουλέψει :)

το πρόβλημα, αν διάβασες όλο το thread το έλυσα με τον τρόπο "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι" :P καθώς ήταν πολύ εκνευριστικό αλλα και τονωτικό στα νεύρα :P να το κάνω να δουλέψει :)

όσο για τις ανάγκες του σέρβερ, έλεγα για αρχή να μάθω πως λειτουργούν τα πράγματα, επειδή είναι ωραίο να ξέρεις πως δουλεύει κάτι, και μετά web server, ftp server και ό,τι πραγματικά φανταζόμουν. που θα μου πάει, ο τολμών νικά... :)

filika,
fakelwmenos :)
Άβαταρ μέλους
fakelwmenos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές