Εντελώς φιλικά ένα πρότυπο Firewall  Το θέμα επιλύθηκε

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Re: Εντελώς φιλικά ένα πρότυπο Firewall

Δημοσίευσηαπό aliento » 08 Σεπ 2009, 14:29

Ήθελα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για να καταλάβω τι παίζει με τις επιθέσεις σε linux , να μπω λίγο στο σκεπτικό και να δώσω ιδέες.
Δεν ήξερα ότι είναι τόσο ισχυρά το linux πριν με τα windows είχα το zonealarm και κουραζόμουν να πατάω OK στα alerts για επιθέσεις. Τώρα με το linux έβαλα το GUI firestarter και δεν έχω δεχτεί καμία επίθεση ούτε καν προσπάθεια για επίθεση. Επίσης ούτε για τα trojan αλλά ούτε για το ότι δε κολάι ιούς ήξερα.
Αλλά σε τόσο παγωνιά ο πιγκουίνος δε μπορεί να προσβληθεί από τίποτα 8-)
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Σχετικό | Προγραμματισμός: php | Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 maverick meerkat 32bit

Ubuntu, προφέρεται / ubuntu / , είναι μια ηθική ή ανθρωπιστική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην πίστη των ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η λέξη έχει την προέλευσή της στις γλώσσες Μπαντού της Νότιας Αφρικής. Το Ubuntu θεωρείται ως μια κλασσική έννοια της Αφρικής
aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 08 Σεπ 2009, 15:05

Ναι είναι ισχυρό και αρκετά , άλλα όπως είπα ποιο πάνω έχει να κάνει τι σερβίρεις σαν υπηρεσίες προς τα έξω .
Εάν δεν έχεις τίποτα δεν έχεις φόβο από επιθέσεις .
Έχει και το Firestarter και διάφορα άλλα άλλα όλα κάνουν την ίδια δουλεία .
Ουσία είναι όταν βάζεις κάτι και ανοίγεις πόρτα θα φανεί και προς τα έξω .
Πόρτες για υπηρεσίες έχουν ένα περιορισμό σε νούμερα , και δεν χρειάζεται να παίζεις με αυτές .
Τώρα εάν ανοίγεις και στο σύστημα και στο ρούτερ τότε φαίνεται και προς τα έξω .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aliento » 08 Σεπ 2009, 15:46

Apache έχω για να φτιάχνω php εφαρμογές αλλά μόνο για localhost δε νομίζω από μόνο του να άνοιξε θύρα το xampp προς τα έξω.
Μετά τις συστάσεις είδα τις οδηγίες και έβαλα κωδικό στο ftp μόνο .
Χαμένος είμαι λίγο αλλά ξέρω τα βασικά, γιαυτό έβαλα και το firestarter τουλάχιστον να βλέπω τη γίνετε :wtf:
Γνώσεις ⇛ Linux: Σχετικό | Προγραμματισμός: php | Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 maverick meerkat 32bit

Ubuntu, προφέρεται / ubuntu / , είναι μια ηθική ή ανθρωπιστική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην πίστη των ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η λέξη έχει την προέλευσή της στις γλώσσες Μπαντού της Νότιας Αφρικής. Το Ubuntu θεωρείται ως μια κλασσική έννοια της Αφρικής
aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εντελώς φιλικά ένα πρότυπο Firewall  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό linuxman » 08 Σεπ 2009, 16:16

aliento έγραψε:Apache έχω για να φτιάχνω php εφαρμογές αλλά μόνο για localhost δε νομίζω από μόνο του να άνοιξε θύρα το xampp προς τα έξω.
Μετά τις συστάσεις είδα τις οδηγίες και έβαλα κωδικό στο ftp μόνο .
Χαμένος είμαι λίγο αλλά ξέρω τα βασικά, γιαυτό έβαλα και το firestarter τουλάχιστον να βλέπω τη γίνετε :wtf:

Ναι άνοιξε σίγουρα , για αυτό το λόγο καλά έκανες που έβαλες .
Μην χάνεσαι :D εδώ υπάρχουν πάντα άτομα πρόθυμοι να βοηθήσουν και απλά πριν κάνε αναζήτηση μπορεί να έχουν ήδη λυθεί απορίες σαν τις δικές σου .
Καλό διάβασμα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό WAR10CK » 03 Οκτ 2009, 18:57

Φίλε μου με το FireStarter πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα. Μου σταμάτησε 7 DDoS μέχρι τώρα και κάμποσες επιθέσεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλά ┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.10 32bit Karmic Koala, WindowsXP Home Edition
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 3.06GHz │RAM 2GB │ Graphic Card: GeForce9600GT Coolpipe 512MB │HDD: 250GB Ubuntu - 80GB WindowsXP Home - 500GB Generic Usage │Screen: TFT 17'

While seeking for revenge, dig two graves -- one for yourself.
Άβαταρ μέλους
WAR10CK
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 06 Οκτ 2009, 14:36

έγραψε:Aν θέλεις να κάνεις πατέντες και να μη φοβάσαι αν θα έχει πρόβλημα με hackers - trojan κλπ (που ούτως ή άλλος δεν έχεις με το linux)

Μην το λες με σιγουριά πολλά Linux box είναι owed και με αυτό τον τρόπο μπορούν να εγκατασταθούν κακόβουλο λογισμικό!

Παλι για σένα φίλε ένα καλό FIREWALL ΕΙΝΑΙ ΤΟ παν δοκίμασε και με iptables κιολας που είναι πλήρως παρεμετροποιήσιμο και ελάγχει πακέτο-πακέτο την κυκλοφορία. Ακόμα να θυμάσε ποτέ δεν είσαι 100% σιγουρος για την ασφάλεια ενός server. Πάντα να ανανεώνεις το firewall με νέες πολιτικές και κανόνες και τα συχνά updates. Ακόμα δοκίμασε τα fail 2 ban και το knokd.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές