Αλλαγή ονόματος του WIFI μου

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Re: Αλλαγή ονόματος του WIFI μου

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 30 Νοέμ 2010, 11:04

Μάριος Ζηντίλης έγραψε:Τέτοια είναι η περίπτωση του dsldevice.lan, επειδή οι υπολογιστές στο εσωτερικό στέλνουν αιτήματα DNS στο ρουτεράκι, υπάρχει η δυνατότητα για ορισμό τέτοιων ονομάτων τομέα. Αν η συσκευή επιτρέπει ορισμό τέτοιων ρυθμίσεων, μπορείτε να βάλετε στατικές εσωτερικές διευθύνσεις IP στα συστήματά σας, και να τα ονομάσετε κάτι σαν marios.lan, το-πισί-της-γιαγιάς.lan, το-iPad-του-παππού.lan.

σε εμένα δεν έχει τέτοια επιλογή έτσι ήταν δεν έκανα απολύτως καμιά ρύθμιση.
βέβαια υπάρχει και αυτό που μπορείς να βάλεις λίνουξ στο ρούτερ σου αλλά δεν υποστηρίζουν όλα τα ρούτερ πχ το δικό μου δεν υποστηρίζει. :cry: :cry:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spiros7 » 30 Νοέμ 2010, 20:18

xaris2335 έγραψε:
kikirikou έγραψε:

Και κάτι τελευταίο πως είσαι συνδεδεμένος ενσύρματα ή ασύρματα :?:
Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να είσαι ακριβής στις απορίες σου.
πχ. είμαι συνδεδεμένος ασύρματα και δεν ξέρω να μπαίνω ούτε στο ρούτερ ούτε να αλλάξω το όνομα του δικτύου μου τι πρέπει να κάνω;
Φιλικά πάντα και χωρίς παρεξήγηση. :thumbup: :wave:

προφανως και ειμαι ασυρματα συνδεδεμενος για να λεω πως μπορω να αλλαξω το ονομα του wifi...
Εικόνα

Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μεσαία
Λειτουργικό: Ubuntu 10.10 σε Compaq Presario CQ60 | Προδιαγραφές ⇛ amd sempron si-42 2.10GHz │ RAM 2GB │NVidia GeForce 8200m │
Άβαταρ μέλους
spiros7
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kikirikou » 30 Νοέμ 2010, 20:34

xaris2335 έγραψε:

kikirikou έγραψε:
Και κάτι τελευταίο πως είσαι συνδεδεμένος ενσύρματα ή ασύρματα :?:
Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να είσαι ακριβής στις απορίες σου.
πχ. είμαι συνδεδεμένος ασύρματα και δεν ξέρω να μπαίνω ούτε στο ρούτερ ούτε να αλλάξω το όνομα του δικτύου μου τι πρέπει να κάνω;
Φιλικά πάντα και χωρίς παρεξήγηση. :thumbup: :wave:

Κάπου χαθήκαμε στο copy-paste γιατί εγώ δεν είπα τίποτα τέτοιο :P

spiros7 έγραψε:προφανως και ειμαι ασυρματα συνδεδεμενος για να λεω πως μπορω να αλλαξω το ονομα του wifi...

αυτό δεν είναι προφανές γιατί το όνομα δικτύου υπάρχει ακόμα κι αν εσύ συνδέεσαι ενσύρματα :!:

Όπως και να'χει αν κατάφερες να λύσεις το πρόβλημά σου πάτα το πράσινο τικ στην δημοσίευση που σε βοήθησε για να βοηθήσεις και άλλους με την ίδια απορία :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: το παλεύω ┃ Προγραμματισμός: θεωρία ┃ Αγγλικά,Γερμανικά: Μέτρια
Laptop:
Spoiler: show
Acer Aspire 5715Z (ο Λάζαρος)(πολύ plug and pray κατάσταση)
Λειτουργικά ⇛ Ubuntu 11.04
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: Intel Pentium dual-core 1.86GHz │ Ram:1GB DDR2 │ Κάρτα γραφικών: Mobile Intel 252MB Accelerator X3100 │Οθόνη: 15.4" WXGA (8ms/220-nit)

Links: Οδηγός προς Νεοεισερχομένους|Δέντρο διανομών(χρονολογικά)|γλωσσάρι
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kikirikou
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kikirikou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spiros7 » 30 Νοέμ 2010, 21:06

kikirikou έγραψε:
αυτό δεν είναι προφανές γιατί το όνομα δικτύου υπάρχει ακόμα κι αν εσύ συνδέεσαι ενσύρματα :!:

Όπως και να'χει αν κατάφερες να λύσεις το πρόβλημά σου πάτα το πράσινο τικ στην δημοσίευση που σε βοήθησε για να βοηθήσεις και άλλους με την ίδια απορία :thumbup:

ναι αλλα wifi ονομαζεται μονο η ασυρματη συνδεση...wireless

δεν εχω αρκετο χρονο να δοκιμασω το πιθανοτερο ειναι να δοκιμασω το σ\β
Εικόνα

Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μεσαία
Λειτουργικό: Ubuntu 10.10 σε Compaq Presario CQ60 | Προδιαγραφές ⇛ amd sempron si-42 2.10GHz │ RAM 2GB │NVidia GeForce 8200m │
Άβαταρ μέλους
spiros7
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές