ark@s έγραψε:Sorry, ίσως να μην κατάφερα να αποδόσω σωστά το ύφος μου στον γραπτό λόγο και να σε μπέρδεψα. Δεν είπα ότι δεν περιέχει όλα αυτά που λες. Το αντίθετο μάλιστα. Δεν είπαμε κάτι διαφορετικό επ'αυτού
Απλώς, η απορία μου ήταν γιατί θεωρείται "απαγορευτικό" να περάσει κάποιος ένα ένα apache, php, mysql και phpmyadmin και αντι αυτών να περάσει το xampp? Επειδή με το xampp το μηχάνημα παίζει τον ρόλο του webserver όταν το θέλει ο χρήστης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το μηχάνημα έχει συνέχεια αυτή την ιδιότητα? Σε ρωτάω για να δω αν κατάλαβα σωστά και δεν εχω σκοπό να αμφισβητίσω τα όσα λες.
Απαντώ απλά .
Εάν πραγματικά θες να καταλάβεις τι σημαίνει ένας WebServer LAMP = Linux+Apache+Mysql+PHP θα πρέπει να το στήσεις κανονικά σαν Server .
Άλλο μηχάνημα μικρό όχι μεγάλο και με 256 RAM φτάνει , να μην έχει γραφικό περιβάλλον , ούτε καν οθόνη μετά από εγκατάσταση , ούτε πληκτρολόγιο .
Έχει γίνει εγκατάσταση και μετά είτε κονσόλα , είτε web over Webmin .
Τότε θα καταλάβεις πως και τι λειτουργεί , πως γίνεται διαχείριση , πως φορτώνεις σελίδες , πως διαχειρίζεται βάση δεδομένων , πως προστατέψεις με Firewall τι να ανθήσεις να περνά και από που .
Αυτή είναι και λογική ενός Server LAMP .
Σε απλό προσωπικό Η/Υ να φορτώνεις όλα αυτά που προφανώς θα το κάνει για ορισμένο διάστημα νομίζω ότι είναι ανώφελο και ενοχλεί ορισμένες φορές μιας και είναι Desktop PC και δεν παίζει ρόλου του Server .
Server LAMP δεν πρέπει να έχει γραφικό περιβάλλον .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr