Καλησπερα συμφορουμιτες,
η ερωτηση μου και οι αποριες μου περι αυτου ειναι για ακαδημαικους λογους κυριως.
Εστω οτι εχουμε εναν server,θεωρητικα απεριοριστων δυνατοτητων. Εστω επισης οτι τρεχουμε εκει πανω ενα service οπως το webs.com ή το shopify.com οπου ο καθε χρηστης μπορει να αξιοποιησει το service που προσφερει η καθε σελιδα και να το προβαλει χρησιμοποιωντας το δικο του domain,χωρις φυσικα ο ιδιος να μπλεκεται με servers,storage κλπ. Απλα βαζει το domain του και διαμορφωνει το front end της σελιδας του.
Οποτε,στην εφαρμογη μας κι εμεις εχουμε ας πουμε την δυνατοτητα αυτη,δηλαδη οταν ο χρηστης μας χρησιμοποιει το service μας,εχει την δυνατοτητα να το προβαλει στο δικο του domain. Για να μιλαμε πιο συγκεκριμενα,εστω οτι εχουμε το shopify,οποτε ο καθε χρηστης μας εχει το eshop του με το domain το δικο του.
Αυτο,τεχνικα πως υλοποιειται? Δηλαδη,δημιουργειται στον apache για καθε χρηστη ενας VirtualHost? Αυτο μου φαινεται αδυνατον,επειδη οκ στους 20 χρηστες θα ειναι ενταξει,ομως στους 10.000 πχ χρηστες δεν θα ζοριζεται πολυ ο apache?
Με αλλα λογια,οταν εγω παω στο shopify και φτιαχνω το δικο μου e-shop και το βαζω να εμφανιζεται στο domain μου,τι γινεται απο πισω,τεχνικα πως υλοποιειται αυτο?
Ο,τι links κλπ εχετε που θα μπορουσαν να μου φανουν χρησιμα,ευπροσδεκτα.Επισης να αναφερω οτι μιλαμε παντα για linux server με χρηση apache2. (Αν δεν κανει αυτο για αυτη την δουλεια,πειτε μου τι εναλλακτικες θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν).
Ευχαριστω εκ των προτερων, ~κωστας