vsftp Προσθήκη χρηστών, email server ... σε ubuntu 12.04

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

vsftp Προσθήκη χρηστών, email server ... σε ubuntu 12.04

Δημοσίευσηαπό saranick » 11 Αύγ 2014, 15:39

Καλησπέρα σε όλους.
Προσφατα νοικιασα ενα vps server (με 256 mb ram, ubuntu 12.04) για να εγκαταστήσω πάνω σ αυτόν τις ιστοσελίδες μου.
όλα καλά μέχρι εδώ, εγκατέστησα το wordpress το joomla το eclass εν πάση περιπτώσει οτι άλλο χρειαζόμουν. Στην προσπάθεια να αλλάξω θεμα (template) στο wordpress μου ζητάει ftp.
Οπότε εγκατέστησα το vsftpd (ακολουθώντας μάλιστα και κάποιους οδηγούς που βρήκα στο forum).
o vsftpd λειτουργεί κανονικά για ανώνυμους χρήστες.
Το προβλημά μου είναι οτι χρειάζομαι το ftp για να συνδέομαι σε ένα συγκεκριμένο φάκελο (ειδικά για τη δική μου περίπτωση σε φάκελο μέσα στο wordpress) και βέβαια όχι ως ανώνυμος.
Πως μπορώ να εγκαταστήσω, ftp χρήστες οι οποίοι να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένο φάκελο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ν. Σαραφακης
Ν. Σαραφάκης (me)
Επίπεδο γνώσεων: (Μαθηματικά: άριστα, αλλά δεν μετράει), dos(το αναφέρω γιατί έχει κάποια σχέση με το terminal του linux), windows(ικανοποιητικά αλλά δεν γουστάρω), linux (ελάχιστα αλλά γουστάρω)|Προγραμματισμός: Λίγο basic λίγο fortran, λίγο περισσότερο pascal και Delphi.

Ο υπολογιστής μου.
lenovo netbook: Μνήμη 2gb Επεξεργαστής Intel® Atom™ CPU N270 @ 1.60GHz × 2 Λειτουργικό: puppy linux
HP-Pavilion-11-x360-PC : Μνήμη 4gb Επεξεργαστής: Intel® Pentium(R) CPU N3540 @ 2.16GHz × 4 Λειτουργικό: Ubuntu 20.04.1 LTS
saranick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: vsftp Προσθήκη χρηστών, email server ... σε ubuntu 12.04

Δημοσίευσηαπό saranick » 19 Αύγ 2014, 20:38

Κάποια βοήθεια;
Δεν υπάρχει αραγε κανείς που να εχει χρησιμοποιήσει το vsftpd;
Ν. Σαραφάκης (me)
Επίπεδο γνώσεων: (Μαθηματικά: άριστα, αλλά δεν μετράει), dos(το αναφέρω γιατί έχει κάποια σχέση με το terminal του linux), windows(ικανοποιητικά αλλά δεν γουστάρω), linux (ελάχιστα αλλά γουστάρω)|Προγραμματισμός: Λίγο basic λίγο fortran, λίγο περισσότερο pascal και Delphi.

Ο υπολογιστής μου.
lenovo netbook: Μνήμη 2gb Επεξεργαστής Intel® Atom™ CPU N270 @ 1.60GHz × 2 Λειτουργικό: puppy linux
HP-Pavilion-11-x360-PC : Μνήμη 4gb Επεξεργαστής: Intel® Pentium(R) CPU N3540 @ 2.16GHz × 4 Λειτουργικό: Ubuntu 20.04.1 LTS
saranick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές