Όχι, βασικά δεν ήταν απάντηση, απορία ήταν.
Κατ' αρχάς δεν έχω ιδέα για την εφαρμογή, δεν ξέρω καν τι είναι.
Ένα αποθετήριο φτιάχνεται για μια συγκεκριμένη διανομή, αν μεν είναι επίσημο (της διανομής) υποτίθεται ότι οι συντηρητές της διανομής ελέγχουν τη συμβατότητα των πακέτων και την πληρότητα των εξαρτήσεών τους, αν δε είναι ανεπίσημο, υποτίθεται ότι αυτή τη δουλειά την κάνει όποιος ανεβάζει πακέτα σε αυτό (όπως καταλαβαίνεις, υπάρχει ήδη μια φθίνουσα πορεία αξιοπιστίας).
Εσύ τώρα προσθέτεις ένα αποθετήριο, το οποίο όχι απλώς είναι εξωτερικό αλλά προορίζεται και για άλλη διανομή.
Επειδή το ubuntu βασίζεται στο debian και παίρνει τα πακέτα του βασικώς από το unstable branch, είναι αρκετά πιθανό λογισμικό που τραβάς από ένα αποθετήριο σαν αυτό να δουλέψει, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.
Γιατί ένα πακέτο για να εγκατασταθεί, έχει προαπαιτούμενη την ύπαρξη άλλων προεγκατεστημένων και άλλων υποψηφίων προς εγκατάσταση και μάλιστα κάποιων εκδόσεών τους (πχ όχι μικρότερη από τη χ και όχι μεγαλύτερη από την ψ).
Αν κατά το χρόνο της εγκατάστασης αυτή η λογική των εξαρτήσεων δεν ικανοποιείται απόλυτα, τότε απλά δεν θα στο εγκαταστήσει, θα σου βγάλει σχετικό error.
Αν μεταγενέστερα συμβεί αυτό υπάρχουν δύο περιπτώσεις, η μια είναι απλά να πάψει να δουλεύει η εφαρμογή και να σου αφήσει και μερικά broken packages, η άλλη μέσω των ενημερώσεων να διαπιστώσεις μια ωραία πρωία ότι σου έχει ξηλώσει την μάνα του και τον πατέρα του από πακέτα και μετά να τρέχεις.
Εν αντιθέσει με τα windows (και νομίζω το bsd) όταν μια εφαρμογή εγκαθίσταται στο linux δεν έρχεται πακεταρισμένη ας πούμε σε ένα αρχείο .exe, το οποίο περιέχει μέσα και όλες τις απαιτούμενες βιβλιοθήκες για να δουλέψει, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με σωρεία εγκαταστάσεων ομοειδών βιβλιοθηκών, διαφόρων εκδόσεων που κάνουν το σύστημα βαρύ και απαραίτητη την ύπαρξη registry. Αντιθέτως κάθε τι υπάρχει μια φορά στο σύστημα και το χρησιμοποιούν όλες οι εφαρμογές. Αυτό έχει το πλεονέκτημα της ταχύτητας, αλλά το μειονέκτημα ότι δεν μπορούμε να εγκαθιστούμε όποια έκδοση εφαρμογής μας κάτσει στην κούτρα, αφού υπαρχει έντονη αλληλεξάρτηση, γι αυτό άλλωστε οι εφαρμογές των συστημάτων μας αναβαθμίζονται κι αυτές μαζί με το λειτουργικό.
Κατ' ουσίαν λοιπόν αυτός που ελέγχει τι μπαίνει και πότε στα αποθετήρια, κάνει μια από τις σημαντικότερες δουλειές στο linux και τα διάφορα σπασίματα και κρασαρίσματα οφείλονται σε δική του αβλεψία.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής. Όταν για παράδειγμα το debian λέει "stable" το εννοεί, μόνο που αυτό έχει το κόστος ότι το λογισμικό είναι αρκετά παλαιότερο, αφού υπάρχει η ανάγκη να ελέγχονται οι εξαρτήσεις εξονυχιστικά πριν μπουν μέσα.
Αν ακολουθήσουμε την ορολογία του, με την οποία χαρακτηρίζει τις εκδόσεις του stable, testing, unstable και experimental, όπως σου είπα το ubuntu παίρνει πακέτα βασικά από την unstable.
Τέλος πάντων, πάλι αερολογώ, μιας και το θέμα είναι πως θα εγκαταστήσεις την εφαρμογή.
Θα ξεκίναγα από error που σου βγάζει τρέχοντας:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install apache2-mpm-itk
για να δω εκεί τι error βγάζει και δεν το εγκαθιστά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.