Πρόβλημα με Apache και Virtual hosts

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

Πρόβλημα με Apache και Virtual hosts

Δημοσίευσηαπό apostolos_ » 20 Μαρ 2009, 00:42

Εγκατέστησα τον Apache 2 στο ubuntu μου 8.10. Έκανα και account στο dyndsn.org hostname <myhost>.dyndns.org.

Προσπαθώ να καταλάβω πως ακριβώς δουλεύουν οι Virtual hosts. Aφου ρύθμισα και του ρούτερ για dyndns.org θέλω να κάνω τον apache να εμφανίζει συγκεκριμένη ιστοσελίδα όταν κάποιος ζητάει τo Url <myhost>.dyndns.org. Eκανα λοιπον ένα αρχειο στο οποίο έχω κάνει την εξής
Κώδικας: Επιλογή όλων

<VirtualHost *>
ServerName <myhost>.dyndns.org.
ServerAdmin webmaster@localhost

DocumentRoot /var/www/<myhost>.dyndns.org.
<Directory />
Options FollowSymLinks
AllowOverride None
</Directory>
<Directory "/var/www/<myhost>.dyndns.org. ">
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
AllowOverride None
Order allow,deny
allow from all
</Directory>
</VirtualHost>

Το αρχειο το ονόμασα <myhost>.dyndns.org και το τοποθέτησα στο sites-available ενώ έτρεξα και την εντολή a2ensites <myhost>.dyndns.org για να φτιάξει το link και a2dissite default για να απενεργοποιήσω το default.
Στον φάκεο <myhost>.dyndns.org έχω βάλει μια δικιά μου index.html. Αυτό που θέλω είναι όταν κάποιος βάλει την <myhost>.dyndns.org στον browser να βλέπει την index.html πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει μέχρι στιγμής αλλά βγαίνει η κλασική που λέει It works!Εάν βάλ <myhost>.dyndns.org/index.html παίρνω την δικια μου.
Δεν έχω καταλάβει κάτι με τους Virtual host?

Moλις διαπίστωσα ότι ο σερβερ δουλεύει οπως θέλω....ο δευτερος υπολογιστής όμως στο δίκτυο δεν βλέπει το index που θέλω...αλλα το it works!
Επίπεδο Γνώσεων: Μέτριο/Προγραμματισμός: Ναι/Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 9.10 32-bit ext4
Amd Turion 64 x2 1,8ghz/2 GB/ATI Radeon X1200/Wireless card:Realtek 8187B(internal usb)
Webcam: Chicony Electronics Co., Ltd USB 2.0 Camera(internal)
apostolos_
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με Apache και Virtual hosts

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Μαρ 2009, 13:33

Δες εδώ παραδείγματα http://howtoforge.com/howtos/apache έχει πολλά .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με Apache και Virtual hosts

Δημοσίευσηαπό apostolos_ » 20 Μαρ 2009, 15:02

Thx το κοιτάω τώρα...αν και τελικά δουλεύει απλά δεν έπρεπε να κάνω ανανέωση.....Για την ώρα δουλεύει όπως το θέλω....Πάω για ψάξιμο!!
Επίπεδο Γνώσεων: Μέτριο/Προγραμματισμός: Ναι/Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 9.10 32-bit ext4
Amd Turion 64 x2 1,8ghz/2 GB/ATI Radeon X1200/Wireless card:Realtek 8187B(internal usb)
Webcam: Chicony Electronics Co., Ltd USB 2.0 Camera(internal)
apostolos_
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές