AirCrack Help

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

AirCrack Help

Δημοσίευσηαπό DJJohnny » 01 Δεκ 2010, 13:59

Γειά σας είμαι νέος στο forum και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες για να κάνω έναν έλεγχο στο ασύρματο δίκτυο μου μέσο του aircrack να δώ άμα τελικά "σπάει"
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.10 NetBook Edition σε Asus EeePC-1000H
Προδιαγραφές ⇛ CPU Intel Atom 1.60 GHz │RAM 1GB │ Κάρτα Γραφικών: Intel Mobile 945GM │ Κάρτα Ασύρματη: RaLink RT2860 │ Κάρτα Bluetooth: Broadcom Bluetooth 2.1 │ Κάρτα Ήχου: Intel N10/ICH 7 Family High Definition Audio │ Οθόνη & Ανάλυση: 1024 x 600
Άβαταρ μέλους
DJJohnny
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: AirCrack Help

Δημοσίευσηαπό simosx » 01 Δεκ 2010, 14:10

DJJohnny έγραψε:Γειά σας είμαι νέος στο forum και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες για να κάνω έναν έλεγχο στο ασύρματο δίκτυο μου μέσο του aircrack να δώ άμα τελικά "σπάει"

Το ερώτημά σου δε σχετίζεται με τη διανομή Ubuntu και τυπικά θα έπρεπε να την κάνεις στην ενότητα περί τεχνολογίας.
Ελπίζω κάποιος συντονιστής να το διορθώσει.

Η χρήση της διανομής Ubuntu με το aircrack δεν είναι τόσο εύκολη, και αυτό έχει να κάνει με την επιλογή των οδηγών (drivers) για το ασύρματο δίκτυο καθώς και τη λειτουργία του NetworkManager.

Είναι καλύτερο να απευθυνθείς αλλού, όπως το ελληνικό περιοδικό Total Haker, στο http://www.kepik.gr/
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 01 Δεκ 2010, 15:12

Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα!

Τα ακόλουθα αποτελούν προσωπική μου άποψη και δεν εκφράζουν την ομάδα συντονιστών/διαχειριστών.

@ DJJohnny: Θα σε συμβούλευα να κάνεις μια αναζήτηση κι εδώ στο φόρουμ αλλά και στο google. Δεν νομίζω ότι συνάδει με τον σκοπό της κοινότητας να προσφέρει οδηγίες πως να σπάσουμε ένα δίκτυο wi-fi. Δεν αμφισβητώ ότι πρόθεσή σου είναι ο έλεγχος του δικού σου δικτύου, αλλά το πρόβλημα είναι ότι άμα μάθεις πως σπάει το δίκτυό σου μπαίνεις στον πειρασμό να σπάσεις κι άλλα δίκτυα. Συν ότι με τις ίδιες οδηγίες θα μπορεί κάποιος κακόβουλος να προβεί σε εγκληματικές πράξεις κι εμείς ως κοινότητα να θεωρηθούμε συνένοχοι, επειδή του προσφέραμε απλόχερα βοήθεια. Για το δίκτυο σου: τα πάντα σπάνε, το ζήτημα είναι πόσο εύκολα ή δύσκολα και τα πάντα εξαρτώνται από την μέθοδο προστασίας (wep/wep2, wpa/wpa2) και τον κωδικό που χρησιμοποιείς που θα πρέπει να είναι ισχυρός, δηλ. άνω των 8 χαρακτήρων με χρήση όλων των χαρακτήρων (γράμματα, αριθμοί και ειδικοί χαρακτήρες).
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό testz0r » 01 Δεκ 2010, 15:24

ψαξε στο google.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ ...
Προδιαγραφές ⇛ Intel celeron 2.4 ghz ┃ HD IDE 160 gb ┃ DDR RAM 2 gb ┃ Linksys WUSB54GC (ralink rt73)
Άβαταρ μέλους
testz0r
babeTUX
babeTUX

IRC: testz0r
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 01 Δεκ 2010, 15:34

Νομίζω ότι είναι εύκολο να το κάνεις και με ubuntu. Με backtrack είναι πιο εύκολο, αλλά αν εγκαταστήσεις το airplay θα είναι το ίδιο πιστεύω:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install airplay

αυτά που σου γράφω ισχύουν για WEP, για WPA δεν ξέρω ακόμα τι γίνεται
Αφού εγκαταστήσσεις το airplay ανοίγεις ένα τερματικό και δίνεις:

Νομίζω ότι είναι εύκολο να το κάνεις και με ubuntu. Με backtrack είναι πιο εύκολο, αλλά αν εγκαταστήσεις το XXXXX θα είναι το ίδιο πιστεύω:
sudo apt-get install XXXXX

αυτά που σου γράφω ισχύουν για WEP, για WPA δεν ξέρω ακόμα τι γίνεται
Αφού εγκαταστήσσεις το XXXXX ανοίγεις ένα τερματικό και δίνεις:
XXXXX

κράτα το όνομα XXXXX και χρησιμοποιήσέ το στις επόμενες εντολές
αν θες να φτιάξεις XXXXX για να μην μπορούν να σε εντοπίσουν αν σε πάρουν χαμπάρι κάνε αυτά:
Spoiler: show
XXXXX
,
XXXXX
XXXXX
--XXXXX
XXXXX
Λογικά το XXXXX δεν θα είναι εγκατεστημένο οπότε πριν τα κάνεις αυτά τρέξε
sudo apt-get install XXXXX

μετά δώσε
XXXXX
και μετά από λίγο πάτα XXXXX για να σταματήσει η διεργασία. Από αυτά που θα δεις κράτησε το XXXXX (φαίνονται) και χρησιμοποίησέ τα στην παρακάτω εντολή (στις παρενθέσεις)
XXXXX

Στο XXXXXγράφεις ότι θέλεις.
Μετά ανοίγεις ένα νέο τερματικό, χωρίς να κλείσεις το προηγούμενο και γράφεις
XXXXX

αν αυτό ολοκληρωθεί επιτυχώς (συνήθως εγώ εκεί κολάω γιατί δεν ολοκληρώνεται επιτυχώς) τρέξε
XXXXX

μετά ανοίγεις ένα τρίτο τερματικό και γράφεις
XXXXX

όπου XXXXX γράφεις αυτό που είχες γράψει πριν.
μπορεί να χρειαστεί να περάσει κάμποση ώρα για να σου βγάλει αυτή η εντολή τον κωδικό.
μετά μόλις τελειώσεις θα σου εμφανίσει τον κωδικά του δικτύου!!!

όπου filename γράφεις αυτό που είχες γράψει πριν.
μπορεί να χρειαστεί να περάσει κάμποση ώρα για να σου βγάλει αυτή η εντολή τον κωδικό.
μετά μόλις τελειώσεις θα σου εμφανίσει τον κωδικά του δικτύου!!!

Δεν επιτρέπεται η παράθεση λιστών εντολών που να μπορουν να χρησιμοποιηθουν αυτούσιες για την παραβιαση συστημάτων χωρις την αδεια του ιδιοκτητη τους. Αυτό που επιτρέπεται είναι η θεωρητικη συζήτηση τεχνικών λεπτομερειών για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας μεθόδων παραβίασης με σκοπό την καλύτερη προστασία μας από τέτοιους κινδυνους. Χωρις την παραθεση, προγραμματων, εντολων κλπ.

EDIT: sorry, αλλά δεν διάβασα τα προηογούμενα post και δεν ήξερα ότι δεν θέλατε/επιτρέπετε να πω τον τρόπο!! Πάντος τον τρόπο τον διάβασα από το Linux Format που είναι περιοδικό για Linux....
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας