Αρχαία Ελλήνικά σε Η/Υ

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Αρχαία Ελλήνικά σε Η/Υ

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 25 Μαρ 2010, 01:31

Ακούω τώρα τελευταία κάποιους να λένε ότι η microsoft ασχολείται με τα αρχαία ελληνικά και ότι έχει επενδύσει κάμποσα εκκατομύρια στην έρευνα αυτή.
Επίσης λένε ότι τα αρχαία έχουν σχέση με τους αριθμούς δηλαδή ο Η/Υ μπορεί να καταλάβει τα αρχαία χωρίς compiler.
ισχύουν όλα αυτά ή είναι μύθος :?:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Re: Αρχαία Ελλήνικά σε Η/Υ

Δημοσίευσηαπό c7p » 25 Μαρ 2010, 02:15

Το ότι η microsoft ασχολείται με τα αρχαία ελληνικά το έχω ακούσει εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον κατά την γνώμη μου είναι φήμες. Παρόλο που δεν έχω πολλές γνώσεις επί του θέματος, μου φαίνεται γελοίο να καταλαβαίνει ο υπολογιστής γλώσσα ανθρώπινη, με το 0 και το 1 δουλεύει ο υπολογιστής και όχι με γράμματα πόσο μάλλον λέξεις. Καλά αυτό με τον compiler καλύτερα να μην το σχολιάσω :mrgreen: :P

φίλε Χάρη δεν βρίσκω κάποιο λόγο να επενδύσει η ms χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Διεθνής γλώσσα είναι σήμερα τα αγγλικά, οι περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού χρησιμοποιούν αγγλικές λέξεις (όχι την αγγλική γλώσσα αλλά αγγλικές λέξεις) και σύμβολα, όλα τα σημερινά προγράμματα βασίζονται σε αυτές τις γλώσσες προγραμματισμού, αξίζει το κόστος ;
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 25 Μαρ 2010, 02:35

c7p έγραψε:Το ότι η microsoft ασχολείται με τα αρχαία ελληνικά το έχω ακούσει εδώ και 5 χρόνια τουλάχιστον κατά την γνώμη μου είναι φήμες. Παρόλο που δεν έχω πολλές γνώσεις επί του θέματος, μου φαίνεται γελοίο να καταλαβαίνει ο υπολογιστής γλώσσα ανθρώπινη, με το 0 και το 1 δουλεύει ο υπολογιστής και όχι με γράμματα πόσο μάλλον λέξεις. Καλά αυτό με τον compiler καλύτερα να μην το σχολιάσω

Όσο για αυτό θα το μάθουμε λίαν συντόμως από το πανεπιστήμιο του Sunderland :wave:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lingas » 25 Μαρ 2010, 04:46

Μπα, ένα hoax της σειράς είναι... (το θυμάμαι τουλάχιστο απο το 2005 να κυκλοφορεί στο net).
όπως και το παρόμοιο, παλιότερα για την apple και το 'Hellenic Quest'.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Python, php ┃ Αγγλικά: βέρι μπέστ
    Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 - Gnome classic σε Vaio fe31h
    Προδιαγραφές ⇛ T5500 │ RAM 2GB │ NVIDIA Geforce Go 7400 │Intel_3945
    Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 desktop
    Προδιαγραφές ⇛ Amd Athlon II X2 250 │ RAM 2GB │ Ati Radeon HD 3000 │ LG M2262d 22''
lingas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 29 Μαρ 2010, 00:35

xaris2335 έγραψε:Ακούω τώρα τελευταία κάποιους να λένε ότι η microsoft ασχολείται με τα αρχαία ελληνικά και ότι έχει επενδύσει κάμποσα εκκατομύρια στην έρευνα αυτή.
Επίσης λένε ότι τα αρχαία έχουν σχέση με τους αριθμούς δηλαδή ο Η/Υ μπορεί να καταλάβει τα αρχαία χωρίς compiler.
ισχύουν όλα αυτά ή είναι μύθος :?:

Πρόκειται για διαδόσεις ελαφρόμυαλων, που για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν έχουν σχέση με την εταιρία που αναφέρεις.
Τα περί σχέσης της αρχαίας ελληνικής ή οποιασδήποτε άλλης φυσικής γλώσσας με ... compiler, είναι ανάξιο να το συζητάμε καν!

Ειδικά για την παρόμοια ανοησία ονόματι "Hellenic Quest", όπως ορθά αναφέρει παραπάνω ο lingas,
διάβασε λεπτομέρειες στο άρθρο της βικιπάιδειας
http://el.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest
και την απάντηση της επίκουρης καθηγήτριας Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσως Κιντή στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=54515
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας