Μιας που γράφτηκαν απαντήσεις, ας πω κι εγώ πάνω κάτω τα δικά μου.
Η πρώτη μου επαφή με linux ήταν το mandrake 9.2 (το είχε δώρο κάποιο περιοδικό). Λίγο μετά είχα δοκιμάσει και το suse (νομίζω τότε δεν λεγόταν opensuse). Μετά ακολουθεί ένα μεγάλο κενό για χρόνια όπου ήμουν με windows vista και είχα ξεχάσει ότι υπάρχει το linux

(είχα κολλήσει με overclock, warezάδικα και rapidshare εκείνο το διάστημα. Είχα μαζέψει 2TB δεδομένα, από τα οποία δεν έχω τίποτα πλέον. The best waste of time ever :/ ). Η αρχή μου με το linux ξανάγινε πριν από 20 μήνες περίπου που πήρα netbook και άρχισα τις δοκιμές με το ubuntu (8.04 τότε). Μεσολάβησε ένα διάστημα αλλαγής απόψεων (μια είχα windows, μια linux), και τελικά, πριν από 2-3 μήνες αποχαιρέτησα τα windows οριστικά (και από το netbook, και από το desktop που
απέκτησα αργότερα).
Αφότου έγινε η δεύτερη αρχή με το ubuntu 8.04, δοκίμασα: Kubuntu, Xubuntu, Fedora, OpenSuse, Mandriva, Debian, Sidux, Puppy (μόνο στο netbook το τελευταίο).
Από αυτά, δεν με εντυπωσίασε το fedora κυρίως λόγω package manager (αν και υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, εμένα και στο desktop και στο netbook, αργεί. Δραματικά), το OpenSuse μου φάνηκε κάπως βαρύ, και το puppy φτωχό σε προγράμματα στο repo. Αρκετά ικανοποιημένος έμεινα από debian και sidux, γι'αυτό και κατέληξα σε debian (μέχρι στιγμής, κάθε μέρα αλλάζω γνώμη

)