KeRber0s έγραψε:Είσαι ένας επαγγελματία που θα πεί έχεις μια επιχείρηση (μικρή μεγάλη δεν έχει και τόσο νόημα). Έχεις κάποιες επιλογές και βλέπεις ότι με το τάδε λειτουργικό αποδίδεις σωστά και το μέγιστο δυνατό, άρα επιλέγεις αυτό. Τώρα για προσωπική χρήση ναι.. επιλέγεις "το πνεύμα του ελεύθερου λογισμικού και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών".
Αν για την δουλειά μου θέλω photoshop ή Autocad όποσδήποτε θα βάλω και το αντίστοιχο λειτουργικό.
Συμφωνώ. Και γι' αυτό ανέφερα να κάνεις τη δουλειά σου εφόσον είσαι επαγγελματίας.
έγραψε:Το θέμα της παραμετροποίησης είναι πολύ συμαντικό γιατί το κάνω όπως θέλω... Έβαλα Ubuntu αν δεν με ευχαριστούσαν δεν θα τα έβαζα... Τόσο σε θέμα εμφάνισης όσο και σε θέμα λογισμικού... Γιατί να χρησιμοποιήσω κάτι το οποίο δεν το θέλω...
Είπαμε, σημαντικό το θέμα της παραμετροποίησης. Συμφώνησα και επαύξησα, γιατί να επαναλαμβανόμαστε; Το θέμα της ελευθερίας, όμως; Σημαίνει τελικά κάτι; Αν ναι, είναι υποδεέστερο των άλλων θεμάτων;
έγραψε:Οπότε ο μόνος λόγος που χρησιμοποιώ linux είναι ότι ΜΕ ΒΟΛΕΥΟΥΝ... Όχι επειδή είναι τσάμπα...
Πιστεύεις ότι το τσάμπα είναι το πνεύμα του ελεύθερου λογισμικού λοιπόν; Ότι όλο αυτό που κάνουμε εδώ μέσα και η προσφορά των χιλιάδων προγραμματιστών του KDE, του Gnome, του Kernel και των εκατοντάδων άλλων ελεύθερων προγραμμάτων είναι επειδή δεν θέλουμε απλά να πληρώσουμε;
έγραψε:Αν γινόταν το ανάποδο δηλ. τα windows (ίδια και απαράλαχτα) ήταν ΕΛΛΑΚ ενώ το linux ήταν κλειστού κώδικα (επίσης ίδια και απαράλαχτα) εσύ τι θα επέλεγες..? Εγώ πάντος linux γιατί αυτά είναι που με ικανοποιούν...!
Προσωπικά θα επέλεγα windows. Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για 'μενα πιο σημαντικό είναι αυτό που πρεσβεύει η φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού παρά μερικά βολικά φρουφρού που θα μου προσφέρει το κλειστό λογισμικό.
έγραψε:EDIT:
Όταν λέω τι σε βολεύει εννοώ τόσο από υποτήριξη (κοινότητα και άλλα) όσο και από θέμα τεχνολογικής υπεροχής.
Από θέμα τεχνολογικής υπεροχής το Linux είχε και έχει την πρωτοκαθεδρία. Σ' αυτό συμβάλλει η μέθοδος ανάπτυξής του αλλά και το ότι βασίστηκε σε σωστές βάσεις. Στην περίπτωση που ήταν τα windows ΕΛΛΑΚ και το Linux ιδιωταγές, τότε θα ήμουν απλά άτυχος καθώς θα χρησιμοποιούσα windows που θα ήταν υποδεέστερα μεν, ελεύθερα δε.