Νομίζατε ότι ο firefox είναι γρήγορος ε; Για διαβάστε αυτο..

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Νομίζατε ότι ο firefox είναι γρήγορος ε; Για διαβάστε αυ

Δημοσίευσηαπό ftso » 06 Ιούλ 2010, 20:42

ίσως είναι λίγο και θέμα συνήθειας, αλλά rendering διαφορετικό απο του firefox (ιδίως απο webkit engine) κουράζει τα μάτια μου πολύ γρήγορα.
επίσης εκτός του ότι συμφωνώ με τον @giannis12a, ο firefox είναι και ο πιο plugin compatible browser στο linux...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 07 Ιούλ 2010, 06:38

Επειδη προσφατα μου ετυχε ακριβως αυτο το θεμα,εχω να κανω ενα σχολιο που δεν θα αρεσει σε πολλους : ο ff του ubuntu ειναι αρκετα πιο αργος απο εναν ff σε windowz.Η διαφορα οχι μονο ειναι αισθητη,αλλα σε καποιες περιπτωσεις πετας και κανενα σιχτιρι. (ειδικα αν εμπλεκεται το flash.) Ειμαι της ταχυτητας στο browsing.Αν κανετε τη δοκιμη να καθισετε σε περιβαλλον windowz για πολυ ωρα και περασετε στο ubuntu θα καταλαβετε τι εννοω. (δεν θα ηθελα να ακουσω τα περι φλας γιατι τα γνωριζω.Ειδα διαφορα εδω στο φορουμ και σε αλλες απλες καθημερινες σελιδες.) Και στα 2 ΛΣ ομως,η δοκιμη του chrome ηταν επανασταση.Ειχα φαει γερο κολλημα.Η ανταποκριση του ηταν αμεση σε σχεση με του ff.Κατεληξα στον chromium λογω περιεργων θεματων περι EULA της google αλλα θα δοκιμασω ξηλωμα ff,κατεβασμα απο την αρχη και εγκατασταση.Αν παλι ειναι αργος,θα καταφυγω στις ρυθμισεις επιταχυνσης.Αν γι ακομη μια φορα δεν με ικανοποιει θα παω για vanilla.Οπως και να εχει,στα δικα μου ματια υπαρχουν αυτες οι διαφορες ταχυτητας απο browser σε browser στα πλαισια ανταποκρισης γιατι οι ταχυτητες που εχουμε σημερα ουτως η αλλως καθιστουν γρηγορο browsing.

ΥΓ : οχι δεν ειμαι ψυχακιας.. :lol:
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 07 Ιούλ 2010, 10:36

Δεν το καταλαβαινω, αλλα ο Epiphany Webkit δειχνει να κατεβαζει σελιδες με πολλες φωτογραφιες (data δηλαδη..) αισθητα πιο γρηγορα απο τον FF 3.5.

απο την αλλη μερια το συστημα δουλευει +5C πιο πανω μετον Epiphany...

O FF 3.5 ειναι σαφως βαρυτερος (και πιο αργος...) απο τον FF 3.0 και σαφως πιο ζεστος... Εχω τα ιδια plug-ins και στους δυο... :problem:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 07 Ιούλ 2010, 14:27

Για τον Opera τί γνώμη έχετε? Εγώ τον έχω σταθερά ως 2η επιλογή μετά τον FF. Νομίζω ότι είναι πολύ καλοδουλεμένο project και τη απόφαση τους να βάλουν Qt δικαιώνεται πανηγυρικά.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό siopi » 07 Ιούλ 2010, 17:59

Και εγώ opera υποστηρίζω,speed dial για μια ζωή(και ας το χουν και όλοι οι άλλοι),αν και δεν μπορώ να βρω ακόμα plugin για ραδιοφωνικούς σταθμούς!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστα ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Spoiler: show
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS
Προδιαγραφές ⇛ intel Pentium E5300 2x2,6Ghz │ 2GB │ 128Mb intel chipset │ Air-live usb adapter Turbo-G │19" 1440x900
Άβαταρ μέλους
siopi
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Fedil » 11 Ιούλ 2010, 15:35

εγω εχω firefox και σαν δευτερο τον chromium οχι επειδη ειναι καλος αλλα επειδη μου βγαζει μεταφρασεις με ενα κουμπι καμια φορα.
Debian 10 Buster 64bit
Intel Core i5 CPU M 430 2.27GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Dell Inc. 0JY92C - Dell Inc. Inspiron 1564
ATI Manhattan [Mobility Radeon HD 5400 Series] [1002:68e0]
eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02) ⋮ eth2: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Fedil
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 11 Ιούλ 2010, 17:53

κοιτάξτε έρχεται ο firefox 4...
και θα δούμε πολλά ακόμα στα επόμενα επεισόδια "BROWSER WARS" ...
αλλά προς θεού παιδιά ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
Προσωπικά προτείνω( πρόσφατα το άλλαξα) να βάζετε chromium αντί για google-chrome διότι ο google-chrome
κάνει μόνος του έλεγχο κάθε φορά που τον ανοίγεις και στέλνει στην μαμά google... ένα id
εντάξει δεν είναι spyware αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να μπορεί να αντιλαμβάνεται ποιός είσαι καθε φορά χωρίς
να κάνεις καν log in (βέβαια θα πείτε σιγά αφού ότως η άλλως θα κάνω log in στο gmai κλπ )
αλλά επιμένω ΟΧΙ δεν είναι το ίδιο
άλλο πράγμα να σε κάνει track από τον browser και άλλο πράγμα όταν θέλεις εσύ...
Βέβαι κοιτάξτε πόσα πολλά πράγματα μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς σε ένα site αν θέλει να σε κάνει track ( που το κάνουν ΗΔΗ)
http://www.cyscape.com/showbrow.aspx?bhcp=1
για αυτό παιδιά καλύτερα Chromium αλλιώς Firefox .
O Καλός μας open source firefox
και όπως είπα και πριν έχουμε πολλά να δούμε από τον browser wars ( ο πόλεμος των διαδικτυακών περιηγητών... ελληνιστί )

Σημείωση :
Εγώ χρησιμοποιώ 70% firefox 25% chromiumκαι 5% opera και άλλους....
καλός ο Opera αλλά είναι proprietary όποτε να πάει να να να να....
τον έχω εγκαταστήσει αλλά πραγματικά τον χρησιμοποιώ ΠΟΛΥ σπάνια!!!
πάντως όποιος θέλει μπορεί να κάνει τεστ για javascript εδώ http://dromaeo.com/
:thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 11 Ιούλ 2010, 19:12

sokoban4ever έγραψε:πάντως όποιος θέλει μπορεί να κάνει τεστ για javascript εδώ http://dromaeo.com/

Έκανα:
έγραψε:
Performance Tests 35.20runs/s (Total)
Viewing test run #109880, run on: 2010-07-11 09:01:50 by:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; el-GR; rv:1.9.2.6) Gecko/20100628 Ubuntu/10.04 (lucid) Firefox/3.6.6

Πιθανότατα παίζει ρόλο και ο επεξεργαστής / μνήμη κλπ.; Έχω ένα ΑMD64X2 χμμμμ νομίζω πενταετίας
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας