Να συνεισφέρω κι εγώ τον οβολό μου στο παρόν thread προσθέτωντας το εξής, που νομίζω έχει παραληφθεί: φίλε stamatiou για να γίνεις hacker χρειάζονται μόνο δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πολύ πολύ πολύ διάβασμα. Το δεύτερο είναι χρόνος. Hacker δεν πρόκειται να γίνεις σε μια βδομάδα, ούτε σε ένα μήνα, ούτε σε ένα χρόνο. Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά μου μοιάζεις για εντελώς αρχάριος χρήστης, χωρίς καμία εξοικίωση με το λειτουργικό σου σύστημα. Ξεκίνα από εκεί. Μάθε να δουλεύεις μόνο σε terminal. Μάθε τα απλά, πως γίνεται εγκατάσταση με apt-get ή πως κάνεις compile μόνος σου ένα πακέτο, τα απολύτως βασικά. Προσπάθησε να παραμετροποιήσεις το σύστημά σου, εδώ δεν είναι windows, μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Παίξε με το μηχάνημά σου. Δες τί θες να κάνεις και δοκίμασέ το. Μην κάνεις partitions με πολλά λειτουργικά, κάνε μόνο δύο: ένα για το λειτουργικό και ένα για τα data. Παίξε με το λειτουργικό μέχρι να το σπάσεις και να μην ξέρεις τί σου γίνεται. Μετά θα αναγκαστείς να ψάξεις. Θα διορθώσεις. Θα ξανασπάσεις. Και ούτω καθεξής. Θα κάνεις format ξανά και ξανά, μέχρι να μάθεις. Αν δεν λερώσεις τα χέρια σου δε θα μάθεις ποτέ. Γενιές και γενιές έτσι μεγάλωσαν.
Επίσης, παρατηρώ οτι οι φίλοι του φόρουμ σου έχουν προτείνει διάφορα αντικείμενα: νομίζω πως είναι λάθος, θα πάθεις overload, με τόση πληροφορία και στο τέλος θα βαρεθείς και δε θα κάνεις τίποτα. Όταν αναρωτιέσαι τί είναι καλύτερο να μάθεις, σου απαντώ: Ανάλογα με το τί θες να κάνεις. Για άλλο πράγμα είναι χρήσιμη η C, για άλλο η php, για άλλο η HTML5, για άλλο το aircrack. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο εκκίνησης συγκεκριμένα, απλώς βλέπεις τί είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, ρωτάς, ψάχνεις, διαβάζεις, εφαρμόζεις, μαθαίνεις.
Οπότε στην απλή ερώτησή σου "Τί πρέπει να κάνω για να γίνω hacker", η απάντηση είναι τόσο ασαφής και αόριστη όσο και η ερώτηση. Δεν υπάρχει manual του hacker, υπάρχει μόνο η περιέργεια για το πως λειτουργούν τα πράγματα.
Υ.Γ. Σου μιλάω ως πληροφορικός, αποκλειστικός χρήστης GNU/Linux πάνω από 3 χρόνια, με μανία για τα δίκτυα και την ασφάλεια συστημάτων και παρόλα αυτά απέχω έτη φωτός απ'το να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου hacker. Ούτε για αστείο.

| Προγραμματισμός: