Πώς να γίνω hacker?

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Πώς να γίνω hacker?

Δημοσίευσηαπό _sleeper » 11 Νοέμ 2010, 05:59

Να συνεισφέρω κι εγώ τον οβολό μου στο παρόν thread προσθέτωντας το εξής, που νομίζω έχει παραληφθεί: φίλε stamatiou για να γίνεις hacker χρειάζονται μόνο δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πολύ πολύ πολύ διάβασμα. Το δεύτερο είναι χρόνος. Hacker δεν πρόκειται να γίνεις σε μια βδομάδα, ούτε σε ένα μήνα, ούτε σε ένα χρόνο. Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά μου μοιάζεις για εντελώς αρχάριος χρήστης, χωρίς καμία εξοικίωση με το λειτουργικό σου σύστημα. Ξεκίνα από εκεί. Μάθε να δουλεύεις μόνο σε terminal. Μάθε τα απλά, πως γίνεται εγκατάσταση με apt-get ή πως κάνεις compile μόνος σου ένα πακέτο, τα απολύτως βασικά. Προσπάθησε να παραμετροποιήσεις το σύστημά σου, εδώ δεν είναι windows, μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Παίξε με το μηχάνημά σου. Δες τί θες να κάνεις και δοκίμασέ το. Μην κάνεις partitions με πολλά λειτουργικά, κάνε μόνο δύο: ένα για το λειτουργικό και ένα για τα data. Παίξε με το λειτουργικό μέχρι να το σπάσεις και να μην ξέρεις τί σου γίνεται. Μετά θα αναγκαστείς να ψάξεις. Θα διορθώσεις. Θα ξανασπάσεις. Και ούτω καθεξής. Θα κάνεις format ξανά και ξανά, μέχρι να μάθεις. Αν δεν λερώσεις τα χέρια σου δε θα μάθεις ποτέ. Γενιές και γενιές έτσι μεγάλωσαν.

Επίσης, παρατηρώ οτι οι φίλοι του φόρουμ σου έχουν προτείνει διάφορα αντικείμενα: νομίζω πως είναι λάθος, θα πάθεις overload, με τόση πληροφορία και στο τέλος θα βαρεθείς και δε θα κάνεις τίποτα. Όταν αναρωτιέσαι τί είναι καλύτερο να μάθεις, σου απαντώ: Ανάλογα με το τί θες να κάνεις. Για άλλο πράγμα είναι χρήσιμη η C, για άλλο η php, για άλλο η HTML5, για άλλο το aircrack. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο εκκίνησης συγκεκριμένα, απλώς βλέπεις τί είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, ρωτάς, ψάχνεις, διαβάζεις, εφαρμόζεις, μαθαίνεις.

Οπότε στην απλή ερώτησή σου "Τί πρέπει να κάνω για να γίνω hacker", η απάντηση είναι τόσο ασαφής και αόριστη όσο και η ερώτηση. Δεν υπάρχει manual του hacker, υπάρχει μόνο η περιέργεια για το πως λειτουργούν τα πράγματα.

Υ.Γ. Σου μιλάω ως πληροφορικός, αποκλειστικός χρήστης GNU/Linux πάνω από 3 χρόνια, με μανία για τα δίκτυα και την ασφάλεια συστημάτων και παρόλα αυτά απέχω έτη φωτός απ'το να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου hacker. Ούτε για αστείο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά

Primary: Kubuntu 16.10 [kernel 4.8.0-22-generic] | AMD Phenom II X4 960 | 8GB ram | Gigabyte GA-990FXA UD3 | GeForce 210 [nvidia 340.98] | 1x250GB Samsung 850EVO + 2x320GB + 1x500GB western digital

Laptop: Linux Mint 16.04 | Compaq CQ61-430EV | intel T4400 | 4GB ram | nvidia G103M 512MB | 1X500GB HD
Άβαταρ μέλους
_sleeper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 11 Νοέμ 2010, 08:09

Παιδιά ένα λεπτό, Εγώ σας ζητάω να μάθω πως να Είμαι χάκερ με όλη την έννοια....ποια Γλωσσα λέτε να μάθω η να μείνω στην Python ?
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 11 Νοέμ 2010, 08:54

stamatiou έγραψε:Παιδιά ένα λεπτό, Εγώ σας ζητάω να μάθω πως να Είμαι χάκερ με όλη την έννοια....ποια Γλωσσα λέτε να μάθω η να μείνω στην Python ?

είναι καλή γλώσσα για αρχή καλό θα ήταν να έχεις και κανα βιβλίο που να εξηγεί τι κάνει η κάθε εντολή.
Απο προγραμματισμό φαντάζομαι δεν έχεις ξανα ασχοληθεί είναι η πρώτη σου φορά.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 11 Νοέμ 2010, 18:01

Off topic:
Η C για ποιο πράγμα είναι;
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 11 Νοέμ 2010, 18:14

stamatiou έγραψε:Παιδιά ένα λεπτό, Εγώ σας ζητάω να μάθω πως να Είμαι χάκερ με όλη την έννοια....ποια Γλωσσα λέτε να μάθω η να μείνω στην Python ?

hacker για linux; hacker για windows; hacker για servers; hacker για προγράμματα; hacker για κλέψιμο ιντερνετ;
Δεν υπάρχει ορισμός "hacker για όλα". Και να το γιατί: Όπως και να το γυρίσεις, hacker = guru, άσχετα με τον τρόπο που χρησιμοποιεί τις γνώσεις (κακόβουλα / καλοπροαίρετα). Guru είναι ένα άτομο που ξέρει ένα συγκεκριμένο θέμα με κλειστά μάτια, απ' έξω κι ανακατωτά, απαντάει και λύνει κάθε πρόβλημα όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα.
Ποιο είναι το συγκεκριμένο θέμα σου; Βάλε στόχο. Μην παίζεις παιχνίδια, μην προσπαθείς να βρεις μια εύκολη λύση επειδή δεν υπάρχει άλλη από το να διαβάζεις για το στόχο σου ούτως ώστε να τον πετύχεις.

Ο _sleeper έχει αναφέρει πολύ σωστά τα ακόλουθα:
έγραψε:Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά μου μοιάζεις για εντελώς αρχάριος χρήστης, χωρίς καμία εξοικίωση με το λειτουργικό σου σύστημα. Ξεκίνα από εκεί. Μάθε να δουλεύεις μόνο σε terminal. Μάθε τα απλά, πως γίνεται εγκατάσταση με apt-get ή πως κάνεις compile μόνος σου ένα πακέτο, τα απολύτως βασικά. Προσπάθησε να παραμετροποιήσεις το σύστημά σου, εδώ δεν είναι windows, μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Παίξε με το μηχάνημά σου. Δες τί θες να κάνεις και δοκίμασέ το.

Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα, πόσο μάλλον να μάθεις ένα λειτουργικό σύστημα σε 2 βδομάδες. Δε σε έμαθαν να λύνεις εξισώσεις με άγνωστο "χ", πρώτα σε έμαθαν να λύσεις "1 και 1 κάνει 2", μετά "1 φορές το 1 κάνει 1"... χτίσε τις γνώσεις σου σταδιακά, μην περιμένεις έτοιμη λύση επειδή δεν υπάρχει. Κάτι θα πρέπει να διαβάσεις, κάτι να δοκιμάσεις, κάτι περισσότερο να μάθεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις.

Άσε τους προγραμματισμούς και μάθε πως να διαχειρίζεσαι το σύστημα. Και μια βοήθεια: δοκίμασε να βοηθήσεις άλλους χρήστες linux, διαβάζεις και μαθαίνεις πιο γρήγορα το λειτουργικό σύστημα λύνοντας προβλήματα.

Άνοιξε το τερματικό και γράψε:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
cat /etc/apt/sources.list

Παρακάτω... μάθε εντολές μόνος σου. Αφοσιωσε το χρόνο σου σ' αυτό που θέλεις να μάθεις.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nestor » 11 Νοέμ 2010, 18:28

Καλησπέρα.

Εδώ σου παραθέτω ένα λινκ με αρκετές πληροφορίες για την C programming language, Κάνε κλικ εδώ ,απο την wikipedia.
Έχεις πολλές απορίες και αυτό είναι καλό σίγουρα στην πορεία σου για να γίνεις hacker. Μάθε να αξιοποιείς τα μέσα που έχεις, και ειδικότερα για τις περισσότερες απορίες σου αν χρησιμοποιήσεις το Google θα βρεις λύσεις.
Μάθε να χρησιμοποιείς Βοοlean στην αναζήτησή σου, δλδ AND, ΟR, ΝΟΤ κλπ ώστε να παίρνεις όσο το δυνατόν πιο σχετικά αποτελέσματα απο τα εκατομμύρια που επιστρέφουν σε κάθε search που κάνεις.

Αισίως το θέμα αυτό έχει φτάσει στις 10 σελίδες και ίσως συνεχίσει για μερικές σελίδες ακόμη. Η γενική προτροπή απο όσους απαντούν είναι να διαβάσεις, και να ξεκινήσεις σιγά σιγά. Ξεκαθάρισε τι θέλεις να επιτύχεις με το γίνεις hacker.
Ρωτούσες να μάθεις για την html και απάντησες πως είναι γλώσσα σχεδιασμού ιστοσελίδων. Σωστά, αλλά μαθαίνοντας html, θα μπορείς να δεις τον κώδικα απο τον οποίο απαρτίζεται μια ιστοσελίδα, να δεις δλδ πίσω απο την εικόνα που παρουσιάζεται σε όλους μας. Εκεί μέσα μπορεί να δεις κώδικα κακογραμμένο και να σκεφτείς ένα τρόπο να τον βελτιώσεις και να προσφέρεις στην κοινότητα.

Μάθε το λειτουργικό σου. Όπως βλέπεις η κοινότητα εδώ είναι υποστηρικτική στα προβλήματα και τις αναζητήσεις μας. Μάθε τι είναι ntfs, fat32, ext4, και τι διαφορά έχουν τα αρχεία .bin, .zip, .xml, .run, .deb κλπ. :geek:

Ξεκαθάρισε μέσα σου τι θες να κάνεις; θες να προσφέρεις πίσω στη κοινότητα και να αναπτύξεις κάτι; ακόμη και να παρουσιάσεις μια λύση σε ένα πρόβλημα που έχει ένας συνάδελφος είναι ένα βήμα μπροστά.
Θες να καταφέρεις να έχεις ""δωρεάν"" (διπλά εισαγωγικά Python style 8-) ) wireless internet; για ποιο λόγο; για να ακούς πσσσςςς, ωωωωω, φσσσςςς κλπ;
Θα πας και θα πεις στον ιδιοκτήτη του δικτύου που κράκαρες "ξέρεις, άλλαξε κωδικό ή ακόμη καλύτερα γύρνα το σε WPA κλπ, γιατί είσαι ευάλωτος σε κάποιον που απλά κατεβάζει μια διανομή με 2 εργαλεία και σου ρίχνει την ταχύτητα;"

Θα ξαναπώ μάθε όσο το δυνατόν πιο πολλά σχετικά με το αντικείμενο που θες να ασχοληθείς. Δεν είναι ανάγκη να μάθεις προγραμματισμό σήμερα. Πρέπει να μπεις και στη λογική του προγραμματιστή. Είναι κάτι αξιοζήλευτο, και το οποίο δεν έχω επιτύχει αν μπορώ να μιλήσω για εμένα. Μάθε όμως.
Δεν υπάρχει μάνουαλ για να γίνεις hacker. Αν υπήρχε κάποιος μέσα σε αυτές τις 10 σελίδες θα σου είχε απαντήσει RTFM και θα το είχαν λήξει εκεί το θέμα. Έχεις στη διάθεσή σου το internet, την μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια που είναι άμεσα διαθέσιμη στον καθένα. Με πληροφορίες για τα πάντα. Η πληροφορία είναι εκεί. Η χρήση της είναι που θα σε καθορίσει.

Έχω αρχίσει και πλατιάζω με αυτό το θέμα μου φαίνεται, και να είσαι σίγουρος πως δεν είναι προσωπική επίθεση ή διάθεση για αρνητική κριτική. Ο γραπτός λόγος είναι δύσκολο να μεταφέρει και το ύφος του λόγου μας. :)
Off Topic
@medigeek, μάλλον το ίδιο πράγμα γράψαμε εν παραλλήλω.. :roll:
An Open Source ViewMy Facebook
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Σχεδόν Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 32 bit σε Αcer Aspire 5315
Προδιαγραφές ⇛ Celeron M530 │ 2GB │Intel X3100 │ Atheros WiFi │Realtek onboard Audio │ TFT 15.4"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 64 bit σε Desktop PC
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom 64Bit 9850 Quad Core │ 4GB │nVidia 9800GTX │ Asus Crosshair 1│Realtek onboard Audio │ LG W2442PA
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nestor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 11 Νοέμ 2010, 18:36

Για να μάθω για λινουξ είναι καλό αυτο Βιβλίο;
http://www.papasotiriou.gr/product.gboo ... 681&deid=0
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό amoked2015 » 12 Νοέμ 2010, 04:24

Φιλαράκι...τσέκαρε τον τυπά από κάτω! Εχεις πολλά να μάθεις απ αυτόν αν θες να γίνεις χάκερ.
http://www.youtube.com/watch?v=tGvHNNOLnCk
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Βρεφική ας πούμε ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: π.χ. Ubuntu 10.04 gigabyte GA-MA770-DS3
Προδιαγραφές ⇛ AMD 4*2.3 │ 2gb ram 1066Mhz │ GeForce 8600 GT] │ Κάρτα Ήχου : on board │ TFT : 20" - 1680 x 1050
Άβαταρ μέλους
amoked2015
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό _sleeper » 12 Νοέμ 2010, 04:30

stamatiou έγραψε:Off topic:
Η C για ποιο πράγμα είναι;

Η C είναι μια γλώσσα προγραμματισμού, όπως και άλλες εκατοντάδες. Προφανώς κι έχει ιδιαιτερότητες και διαφορές, δυνατά και αδύνατα σημεία, αλλά το ζητούμενο για σένα αυτή τη στιγμή είναι να καταλάβεις έννοιες όπως αλγόριθμος, πρόβλημα, επίλυση. Το πως θα λύσεις το πρόβλημα σου δεν έχει καμία σχέση με τη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσεις.

stamatiou έγραψε:Για να μάθω για λινουξ είναι καλό αυτο Βιβλίο;
http://www.papasotiriou.gr/product.gboo ... 681&deid=0

Δεν το έχω δει, αλλά φαντάζομαι πως θα έχει αρκετό υλικό σε command line. Νομίζω, όμως, πως η κοινότητα είτε η ελληνική είτε η international έχει άπειρο υλικό πάνω σε αυτά τα θέματα.

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια περνάω στην επίθεση:

Άσκηση Νο1: Ψάξε και βρες με πόσους και ποιούς τρόπους μπορείς να εγκαταστήσεις ένα πακέτο στο ubuntu σου. Hint: Τί είναι πακέτο?
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά

Primary: Kubuntu 16.10 [kernel 4.8.0-22-generic] | AMD Phenom II X4 960 | 8GB ram | Gigabyte GA-990FXA UD3 | GeForce 210 [nvidia 340.98] | 1x250GB Samsung 850EVO + 2x320GB + 1x500GB western digital

Laptop: Linux Mint 16.04 | Compaq CQ61-430EV | intel T4400 | 4GB ram | nvidia G103M 512MB | 1X500GB HD
Άβαταρ μέλους
_sleeper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 12 Νοέμ 2010, 05:07

Φίλε μάθε πως λειτουργούν οι υπολογιστές.
Θα σου κάνω ένα παραλληλισμό για να μπείς στο πνεύμα .
Το να ξέρεις να χαλάσεις ένα αμάξι πχ να τρυπήσεις τα λάστιχα απαιτεί να ξέρεις ελάχιστα πράγματα.
Το να ξέρεις ότι άμα βάλεις νερό στην ντεπόζιτο της βεντζίνης πρέπει πάλι να ξέρεις λίγα.
Το να ξέρεις ότι μπορείς να βάλεις ένα λεμόνι στην εξάτμιση και για αυτό κάτι ίσως πρέπει να ξέρεις ...
Επίσης το να βάλεις περισσότερα οκτάνια στο ντεπόζιτο θέλει κάποιες γνώσεις......
και πολλά άλλα ...
έτσι και το cracking πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον όσα χρειάζεσαι για να καταστρέφεις...
Όμως για να φτιάξεις ένα αμάξι πρέπει να ξέρεις πολλά περισσότερα...
και ακόμα καλύτερα για να διορθώσεις ένα αμάξι κάνοντας τα δικά σου "κόλπα" θέλει να εχεις πάθος και μεράκι ...
και εμπειρία...
Η δημιουργία η διάγνωση και η βελτιστοποιήση είναι που κάνουν το χάκερ ξεχωριστό....
όχι η καταστροφή αυτή καθε αυτή ( η καταστροφή δεν είναι τίποτα ίσως πέρα από λίγη εμπειρία ή ίσως αναγκαίο κακο...)
Ξεκίνα σε παρακαλώ να διαβάζεις και μην γεμίζεις το post με ερωτήσεις .
Οι ερωτήσεις πρίν σου δημιουργήθούν ουσιαστικές απορίες είναι μόνο για να κοροιδέυεις τον ευατό σου και κατε ' επέκταση
και τους άλλους....
Ξεκίνα φίλε και άσε τα πολλά λόγια ... όσο γίνεται... ;)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας