Πώς να γίνω hacker?

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Πώς να γίνω hacker?

Δημοσίευσηαπό pulsar » 17 Δεκ 2010, 11:47

Φίλε μου stamatiou. Για αρχή αν το stamatiou είναι το κανονικό σου επώνυμο, σταμάτα να το χρησιμοποιείς σε φορουμ. Ρωτάς για θέματα ασφαλείας. Ξεκίνα πρώτα να προστατεύεις τον εαυτό σου.

Αναφορικά με τους υπολογιστές, ξεκινα να διαβάζεις μία γλώσσα όποια θέλεις, python θα έλεγα εγώ αλλά δεν είναι δεσμευτικό και για αρχή γράφε ότι μαθαίνεις στο σχολείο στα μαθηματικά, σε πρόγραμμα.

Λειτουργικό σύστημα. Κάνε κλικ παντού και όποια λέξη δεν ξέρεις ψάχνε την. Τι είναι αυτό το usr/bin, deb, rpm, τι διαφορά έχει το home από το υπόλοιπο file structure.

Δίκτυα. τα αφήνεις για αργότερα όταν θα έχεις προχωρήσει λίγο στη python, μετά διαβάζεις για τα πρωτόκολα επικοινωνίας, μαζί με socket programming οπότε και αρχίζεις να παίζεις στήνωντας στο μηχάνημά σου εικονικά server - client.

Είσαι 12 χρονών και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι το μυαλό σου το οποίο είναι μακράν καθαρότερο και δυνατότερο σε σχέση με όλους όσους σου απάντησαν, συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

Τα παραπάνω σε καμία περιπτωση δεν τα γράφω ως γνώστης του είδους αφού ούτε καν προέρχομαι από το χώρο των υπολογιστών. Απλά ασχολούμαι με υπολογιστές από τότε που φορτώναμε παιχνίδια από κασσέτα στους commodore και η ταχύτητα του επεξεργαστή στους 8086 ήταν 4MHz και υπήρχε το κουμπί turbo... :lol:

Θυμάμαι τον εαυτό μου να ρωτάω τι είναι internet και μετά από καιρό θυμάμαι να στήνω εταιρικό δίκτυο καθορίζοντας permissions και να ρυθμίζω το firewall καθαρά από την ανάγκη να το κάνω.

Ξεκίνα διάβασμα, αλλάξτε τον τίτλο του παρόντος σε "...Είστε πιο έξυπνοι από ένα δωδεκάχρονο...?" και εδώ μέσα θα ρωτάς ότι θέλεις από το πιο απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο.

Τελειώνοντας επαναλαμβάνω ξεκίνα να προστατεύεις τον εαυτό σου. ΠΟΤΕ μη δίνεις κανένα στοιχείο σου (όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση, κ.λπ.) στο internet ούτε καν με προσωπικό μήνυμα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Μέτρια (Python, Lisp, Fortran) ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon 64bit +2000 │ 1,5Gb │ PNY NVidia GeForce 512Mb │ .......... │ LG 17" 1280x1024
Άβαταρ μέλους
pulsar
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πώς να γίνω hacker?

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 18 Δεκ 2010, 06:54

Καλά τα λέει ο φίλος μας ο pulsar!
Και νομίζω πως κάπου εδώ πρέπει να τελειώνει αυτό το thread.
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας