Υπηρεσιες Ηλεκτρονικου Ταχυδρομειου και Ασφαλεια.

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Υπηρεσιες Ηλεκτρονικου Ταχυδρομειου και Ασφαλεια.

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 04 Μαρ 2011, 21:16

Αφενος ανοιγω αυτο το θεμα επειδη ψαχνομαι πανω στις συγκεκριμενες υπηρεσιες... και αφετερου για να δω ποσο ασφαλεις ειμαστε.... η πιστευουμε οτι ειμαστε.
Προσφατα παρατηρησα πως στο μειλ μου στο γιαχου αν πας κατω κατω και κανεις κλικ στο πεδιο ΠΛηρεις επικεφαλιδες μεσα εκει θα δεις καπου και την IP του SMTP διακομιστη. Του διαδκομιστη δηλαδη με τον οποιον ερχομαστε σε επαφη κατα την λειτουργια της αποστολης καποιου μηνυματος ηλεκτρονικου ταχυδρομειου προς καποιον αλλον SMTP διακομιστη του παραληπτη.

Ηθελα να το κοιταξω ακομη πιο βαθεια ομως το ζητημα περα απο την θεωρια και αρχισα να κανω ping & nmap ελεγχο σε αυτους τους SMTP καθως και στις αρχικες τους σελιδες.... Πχ του ΓΙαχου αλλα και του Τζι μειλ. Διαπιστωθηκε σε πρωτη φαση πως στο ΓΙαχου στον κεντρικο του web που παμε να βαλουμε τα στοιχεια μας για την εισοδο στον λογαριασμο μας... δεν διαθετει https υπηρεσια.. αντιστοιχα του Τζι μειλ διαθετει και εκει... επισης μετα στον SMTP και των 2 ειδα φυσικα ενεργοποιημενες τις https και δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως παιζει σε αυτη την περιπτωση....

ΠΙο συγκεκριμενα... οταν εγω στελνω καποιο μηνυμα στον διακομιστη SMTP για να το δει ο αλλος μετα που θα του το στειλει στον δικο του διακομιστη και θα κανει ανακληση με καποιο POP / IMAP κτλπ η κινηση μεσα εδω ειναι κρυπτογραφημενη? Η μπορει καποιος που θα παρεμβληθει να κλεψει τα μειλς? :eh:

ΕΙναι ενα θεμα που θελει ψαξιμο νομιζω... πειτε τις αποψεις σας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Re: Υπηρεσιες Ηλεκτρονικου Ταχυδρομειου και Ασφαλεια.

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Μαρ 2011, 21:37

Θέλει όντως ψάξιμο. :problem: :geek: Εγώ αυτό που βλέπω απ' αυτά που γράφεις είναι το το gmail είναι ασφαλέστερο από το yahoo, κάτι που είναι ήδη πασίγνωστο νομίζω. ;) Από εκεί και πέρα 100% ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο. Αν ο άλλος θέλει να υποκλέψει το ηλ. ταχυδρομείο σου θα βρει τρόπο να το κάνει. Εγώ αυτό που κάνω είναι να βάζω ισχυρούς κωδικούς (το μέγιστο που επιτρέπει ο κάθε παροχέας, 32 χαρακτήρες αν θυμάμαι καλά στο yahoo και 42 ή 43 στο gmail) ώστε να μην σπάνε εύκολα. ;) :thumbup: :wave:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 04 Μαρ 2011, 22:23

Epirotes έγραψε:Θέλει όντως ψάξιμο. :problem: :geek: Εγώ αυτό που βλέπω απ' αυτά που γράφεις είναι το το gmail είναι ασφαλέστερο από το yahoo, κάτι που είναι ήδη πασίγνωστο νομίζω. ;) Από εκεί και πέρα 100% ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο. Αν ο άλλος θέλει να υποκλέψει το ηλ. ταχυδρομείο σου θα βρει τρόπο να το κάνει. Εγώ αυτό που κάνω είναι να βάζω ισχυρούς κωδικούς (το μέγιστο που επιτρέπει ο κάθε παροχέας, 32 χαρακτήρες αν θυμάμαι καλά στο yahoo και 42 ή 43 στο gmail) ώστε να μην σπάνε εύκολα. ;) :thumbup: :wave:

Ναι αυτο βασικα θα ηταν ενα καλο hacking project. Το να μπορεσεις να βρεις τα bugs & τα κενα σε μια τετοια υπηρεσια και μετα να ειδοποιησεις με καποιο τροπο τον χρηστη. Εχεις δικιο ειναι πασιγνωστο και μενα δεν μου πηρε αρκετο χρονο να το καταλαβω... με 4-5 εντολες. Οι 32 χαρακτηρες που βαζεις ειναι ASCII πεζα κεφαλαια? Η χρησιμοποιεις και μιξη με ειδικους χαρακτηρες & αριθμους ? ΣΟυ εχει περασει απο το μυαλο να χωσεις μια εφαρμογη σκριπτ στον λογαριασμο σου που να μπλοκαρει μετα απο 3 αποτυχημενες προσπαθειες του επιτιθεμενου με dictionary?

Τελος αν καποιος θελει να δει αν ειναι active η υπηρεσια του μπορει να πινγκαρει τον SMTP διακομιστη του ειτε με την λογικη διευθυνση ειτε με το ονομα τομεα για να δει μετα αν λειτουργει και η επιλυση ονοματων οπως ειχα δειξει και στον οδηγο που ανεβασα πριν καποιες μερες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Μαρ 2011, 22:46

Είναι μίξη με ειδικούς χαρακτήρες & αριθμούς, ώστε να σπάει πιο δύσκολα. Όχι, αυτό με το σκριπτ δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, διότι απλά δεν το κατέχω το άθλημα. Αλλά κοντά 18 χρόνια τώρα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το ταχυδρομείο, δηλ. να έχει όντως μπει κάπως και να τα κάνει μπάχαλο. ;)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 04 Μαρ 2011, 23:14

Epirotes έγραψε:Είναι μίξη με ειδικούς χαρακτήρες & αριθμούς, ώστε να σπάει πιο δύσκολα. Όχι, αυτό με το σκριπτ δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, διότι απλά δεν το κατέχω το άθλημα. Αλλά κοντά 18 χρόνια τώρα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το ταχυδρομείο, δηλ. να έχει όντως μπει κάπως και να τα κάνει μπάχαλο. ;)

Ακριβως η μιξη ειναι ενα πολυ δυνατο εργαλειο στα χερια μας εφοσον ανεβαζει την πολυπλοκοτητα.
Μια χαρα ειναι οπως μου το περιγραφεις... Το σκριπτακι το εριξα στο παιχνιδι κυριως για περαιτερω βαθος
στους προβληματισμους και εκμαθηση!!
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας