Εχουν ΜΠουκώσει τα Παραθύρια της Θειάς μου.

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Εχουν ΜΠουκώσει τα Παραθύρια της Θειάς μου.

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 19 Μαρ 2011, 00:55

Καλησπερα ! Η θεια μου εχει ενα λαπτοπακι και χρησιμοποιει τα 32μπιτα Βιστα....

2.66 GHz η συχνοτητα του επεξεργαστη με 1GB RAM

Del ειναι το λαπτοπακι. Δεν μπορει να βαλει λινουξ γιατι καταρχην ειναι μεγαλη και κατα δευτερον δεν θελει

να ασχολειται πολυ με τον υπολογιστη.

ΕΠομενως θα επικεντρωθουμε στα γουιντοους ... ΤΟ λειτουργικο εχει βαρυνει αρκετα τωρα τελευταια κολληματα κτλπ.

Προσπαθησα να παιξω λιγο με την registry αλλα αρκετες τιμες ηταν ηδη ενταξει.

Πηραμε και βαση ψυξης.... ΕΚανα ελεγχο για bad sectors ... εκανα ελεγχο για ιους... ολα καλα!

Προσπαθησα να το γλιτωσω χωρις να του κανω φορματ αλλα κατι μου λεει πως δεν θα την γλιτωσει.
Βεβαια σε τι να κανω φορματ? ΟΛοι λενε φορματ και φορματ η ευκολη λυση με την μια... κολλαει ο υπολογιστης σου? Α ΟΚ φορματ.

Εχω μερικες ερωτησεις... καταρχην ειναι δυνατον να χει βαρυνει απο τις ενημερωσεις τις συσσωρευμενες??? το εχει 1 χρονο
μονο για αυτο θα εκανα φορματ... αλλα μολις ολοκληρωθει το φορματ μετα δεν θα χρειαστει να εγκαταστησω αρκετες παλι ενημερωσεις?
Παει αυτο.....

και κατα δευτερον.... μπορω να κοψω τις ενημερωσεις???? Και τι επιπτωση θα εχει αυτο στην ασφαλεια - ευσταθεια του συστηματος.

Χαλαρο θεματακι για γουιντοους..... καλο ειναι να γνωριζουμε 3-4 πραγματα και απο αυτα αν χρειαστει να βοηθησουμε... οποτε περιμενω τις γνωμες σας!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Re: Εχουν ΜΠουκώσει τα Παραθύρια της Θειάς μου.

Δημοσίευσηαπό simosx » 19 Μαρ 2011, 01:34

Το Ubuntu είναι η κατάλληλη διανομή για άτομα που δεν έχουν πολλές ανάγκες. Θα είναι καλή εμπειρία για σένα να μάθεις πως μπορείς να προωθήσεις και να υποστηρίξεις ένα χρήστη Ubuntu χωρίς πολλές γνώσεις πληροφορικής.
Είναι μεγάλο πράγμα να μπορέσεις να παράσχεις τη σωστή υποστήριξη και να έχει η απόπειρα επιτυχία.
Λέμε ότι το Ubuntu είναι εύκολο, μπορείς όμως να το αποδείξεις με τη θεία σου;
Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορούμε να βοηθήσουμε.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 19 Μαρ 2011, 01:58

+1 σ' αυτά που σου είπε ο Σίμος. Από κει και πέρα: ανασυγκρότηση δίσκου έκανες; Και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να κόψεις τις ενημερώσεις (παρότι υπάρχει εύκολος τρόπος να γίνει). Είναι που είναι τρύπιο το λειτουργικό αν κόψεις και τις ενημερώσεις θα γίνει εντελώς σουρωτήρι.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 19 Μαρ 2011, 03:09

Epirotes έγραψε:+1 σ' αυτά που σου είπε ο Σίμος. Από κει και πέρα: ανασυγκρότηση δίσκου έκανες; Και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να κόψεις τις ενημερώσεις (παρότι υπάρχει εύκολος τρόπος να γίνει). Είναι που είναι τρύπιο το λειτουργικό αν κόψεις και τις ενημερώσεις θα γίνει εντελώς σουρωτήρι.

Για ανασυγκροτηση το παω... Απλα ηθελα να βεβαιωθω οτι το λειτουργικο εχει βαρυνει απο τις ενημερωσεις.

Εχω πεισει 2 γνωστους μου να βαλουν Ubuntu. Η θεια μου δεν νομιζω.... αν και θα το προσπαθησω... αμα της βαλω και κανα καλο

διαχειριστη παραθυρων!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 20 Μαρ 2011, 01:32

Δεν πρόκειται ούτε εσύ, αλλά ούτε & η θεία σου να βγάλετε άκρη με τα window$ ΠΟΤΕ! Καλύτερα να τις περάσεις ubuntu & να ησυχάσετε όλοι. :mrgreen:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Aeron » 20 Μαρ 2011, 01:50

Άμα βαρύνουν τα παράθυρα δεν τα σώζει τίποτα παρά μόνο το format....άποψή μου.

Βάλτης ubuntu να ηρεμήσετε και οι δύο.αν βέβαια κάτσουν καλά με την μία ,που πιστεύω ότι θα κάτσουν.
Είναι παλιό το pc?εγώ σου προτείνω πάντως την 10.04. ή linux mint.....ή debian λόγω χαμηλής κατανάλωσης ram..
Τελευταία επεξεργασία από Aeron και 20 Μαρ 2011, 01:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04, linux mint 12, pclinuxos 12 σε ECS G31T-M7
Προδιαγραφές ⇛ intel core2 quad 9400 s775/2,66 │Ram: 4gb ddr2 │ nvidia geforce 9600 gt │ TFT asus 22" vw221d
Άβαταρ μέλους
Aeron
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 20 Μαρ 2011, 01:51

matthew έγραψε:Δεν πρόκειται ούτε εσύ, αλλά ούτε & η θεία σου να βγάλετε άκρη με τα window$ ΠΟΤΕ! Καλύτερα να τις περάσεις ubuntu & να ησυχάσετε όλοι. :mrgreen:

Μου φυγανε τα ματια σημερα να τις απενεργοποιησω καποιες υπηρεσιες.

Σε καποια φαση εκανα κατι ξαφνικο και εφυγαν ΟΛΕΣ.... απενεργοποιηση και ετσι

το λειτουργικο πηγαινε αερα... με 38 διεργασιες ολες και ολες να τρεχουν στο παρασκηνιο.....

φυσικα δεν επαιζε το ιντερνετ... δεν αλλαζε η γλωσσα ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ σαν τον τυπα με την μαιρουλα και το σλακγουερ που εκανε οτι να ναι εγκατασταση

και το ειχανε βαλει στα μπλογκς σαν ανεκδοτο.....

μετα τις ενεργοποιησα ξανα.... και απενεργοποιησα περιπου 10... εχει μεινει με 65 διεργασιες τωρα... παλια επαιζαν 75

απλα βαριεμαι να κατσω να ψαξω στο νετ για το τι ειναι ολες αυτες οι υπηρεσιες αν εχει κανεις καναν ετοιμο καταλογο

με τις υπηρεσιες που τρεχουν στα γουιν οταν ανοιγεις τις παραμετρους του συστηματος οκ

ειδαλλως της τραβαω και ενα φορματ και τελειωνει το θεμα.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 20 Μαρ 2011, 01:54

Aeron έγραψε:Άμα βαρύνουν τα παράθυρα δεν τα σώζει τίποτα παρά μόνο το format....άποψή μου.

Βάλτης ubuntu να ηρεμήσετε και οι δύο.αν βέβαια κάτσουν καλά με την μία ,που πιστεύω ότι θα κάτσουν.
Είναι παλιό το pc?εγώ σου προτείνω πάντως την 10.04.

το 09 το ειχε παρει... 2 χρονων μοντελο.

ΚΟιταξε το φορματ για μενα ειναι η ευκολη λυση... και σαν λυση προσπαθω να την αποφευγω.

Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ βαρυναν τα παραθυρια? Λογω συσσωρευμενων ενημερωσεων???? οι ενημερωσεις στα παραθυρα καθονται η μια πανω στην αλλη???

θελω να το καταλαβω σε βαθος γιατι σε ρωτανε και αμα δεν δωσεις μια κατατοπιστικη απαντηση νομιζουν πως θελεις να βαλεις αυτα που θες εσυ. Παντως μολις εσβησα τις υπηρεσιες και τις απενεργοποιησα..... ολα πηγαιναν ρολοι.

Θα το αφηνα ετσι αλλα δεν δουλευε το ιντερνετ και ενεργοποιουσα μια-μια μπας και το κανω να δουλεψει αλλα τιποτα.

Εχω βαλει με στικακι UBuntu και πηγαινε ρολοι.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Aeron » 20 Μαρ 2011, 02:01

Η αλήθεια είναι ότι η registry των παραθύρων καθαρά λόγω τρόπου "χτισίματος" της ,απο τις ενημερώσεις αλλά και από ένα σωρό άλλους απίθανους λόγους, έχει την τάση να κατακρημνίζεται όσο περνάει ο καιρός..
Η ανασυγκροτήσεις και όλα τα άλλα κουραφέξαλα που σου δίνουν σαν επιλογή δεν καταφέρνουν και πολλά πράγματα.Με το να απενεργοποιήσεις τις ενημερώσεις μάλλον θέτεις σε κίνδυνο το σύστημα λόγω ιών.
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04, linux mint 12, pclinuxos 12 σε ECS G31T-M7
Προδιαγραφές ⇛ intel core2 quad 9400 s775/2,66 │Ram: 4gb ddr2 │ nvidia geforce 9600 gt │ TFT asus 22" vw221d
Άβαταρ μέλους
Aeron
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 20 Μαρ 2011, 02:04

Aeron έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι η registry των παραθύρων καθαρά λόγω τρόπου "χτισίματος" της ,απο τις ενημερώσεις αλλά και από ένα σωρό άλλους απίθανους λόγους, έχει την τάση να κατακρημνίζεται όσο περνάει ο καιρός..
Η ανασυγκροτήσεις και όλα τα άλλα κουραφέξαλα που σου δίνουν σαν επιλογή δεν καταφέρνουν και πολλά πράγματα.Με το να απενεργοποιήσεις τις ενημερώσεις μάλλον θέτεις σε κίνδυνο το σύστημα λόγω ιών.

ΜΟνο η registry???? Τον κατακερματισμο του σκληρου που τον πας? ;)
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας