Χτίζω ένα σάιτ σε 7.2. Νομίζω ότι έχω διαβάσει αρκετά και κάνω μια καλή προσπάθεια, αλλά βέβαια το θέμα είναι τεράστιο και μπορείς συνέχεια να βελτιώνεσαι. Στα πρώτα βήματα είμαι. Ωστόσο, ενώ έχω λύσει αρκετά βασικά (για αρχάριο) θέματα και καθημερινά προσθέτω & συμπληρώνω το σάιτ, δεν έχω κατορθώνει να λύσω μια απορία που με κρατάει πίσω.
Επειδή ξέρω ότι αρκετοί εδώ χρησιμοποιούν drupal θα θέσω την απορία μου και βλέπουμε. Δοκίμασα να κάνω εγγραφή και στο ελληνικό φόρουμ, αλλά δεν έλαβα ποτέ το μέιλ με το συνθηματικό (unable to send mail, απαντάει).
Η απορία:
Έχω (λόγου χάρη) μετά το Home Menu δημιουργήσει δύο menu ακόμα, φερ' ειπείν Ειδήσεις και Απόψεις. Εννοώ «μετά» (--) και όχι κάτω από το home (----). Έτσι, βλέπω τρία «ταμπ-άκια» στη σειρά, Home, Ειδήσεις, Απόψεις.
Ας πούμε λοιπόν ότι έχω ετοιμάσει και τρία άρθρα τα Α (node/1), B (node/2) & Γ (node/3).
Φυσικά, όταν τα ανεβάσω, τα summaries τους θα είναι στην home page με την αντίστροφη σειρά που τα ανέβασα. Τέλεια ως εδώ.
Θέλω τώρα το σάιτ μου να λειτουργεί ως εξής: Εφόσον (παράδειγμα) το άρθρο Α είναι Είδηση, να το αντιστοιχήσω στο menu tab Ειδήσεις και όταν κάνω κλικ εκεί να βλέπω το summary του. Αντίθετα, βλέπω όλο το άρθρο.
Πιο σημαντικό: Εφόσον τα άρθρα Β και Γ είναι Απόψεις, θέλω επίσης όταν κάνω κλικ στο menu tab Απόψεις, να βλέπω τα δύο summaries, το ένα κάτω από το άλλο. Όπως δηλ. η home page, εδώ όμως να είναι μόνο τα άρθρα που είναι Απόψεις. Γενικότερα, σε κάθε menu tab να αντιστοιχώ τα άρθρα που θέλω.
Αντίθετα, τι κατορθώνω να κάνω: Αν αντιστοιχήσω με το path node/2 το άρθρο Β στο ταμπ Απόψεις, και κατόπιν το άρθρο Γ στο ίδιο ταμπ, θα εμφανιστεί δεύτερο ταμπ, που θα λέγεται πάλι Απόψεις! Και το καθένα θα έχει από ένα άρθρο, αντί να είναι και τα δύο στις Απόψεις!
Με δυο λόγια, δεν κατορθώνω (α) να αντιστοιχήσω πχ. πέντε άρθρα σε ένα menu που βρίσκεται ΔΙΠΛΑ στο home menu και (β) να βλέπω και τα πέντε ως summaries (και μόνο εφόσον κάνω κλικ πάνω τους, να διαβάσω ολόκληρο το άρθρο).
Προφανώς έχω μια... σοβαρή έλλειψη στην κατανόηση της δομής του drupal, οπότε αν μπορείτε να υποδείξετε κάτι...