Project Folding@home

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Project Folding@home

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 10 Αύγ 2011, 20:30

To folding@home είναι ένα πρότζεκτ του πανεπιστημίου του Στανφορντ στο οποίο μπορεί να συμβάλλει ο καθένας μας με την υπολογιστική δύναμη του προσωπικου μας υπολογιστή.Το πρότζεκτ έχει ως σκοπό τη μελέτη της αναδίπλωσης πρωτεινών ώστε να κατανοηθεί πώς προκαλούνται λάθη στο DNA που οδηγούν στην εμφάνιση ασθενειων όπως ο καρκίνος και το Alzheimer.Η μελέτη αυτή απαιτει τεράστια υπολογιστική δύναμη και εμείς μπορούμε να διαθέσουμε την υπολογιστική δύναμη του υπολογιστή μας(όταν δεν τον χρησιμοποιούμε ή και ενώ τον χρησιμοποιούμε) για να βοηθήσουμε στο project αυτό.Συνολικά 429.000 χρήστες διεθνώς συμβάλλουν στο πρότζεκτ αυτο και πιστεύω ότι καλό θα ήταν να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε και να προσπαθούμε να διαδώσουμε σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται το project αυτό.Για να συμβάλλετε πρέπει να εγκαταστήσετε έναν client στον υπολογιστή σας.Αξίζει να συμβάλλουμε αν σκεφτεί κανείς ότι η ανακάλυψη της θεραπείας κάποιων ασθενειων είναι στα χέρια μας....

Περισσότερα εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Folding@home

και ακόμη περισσότερα στο επίσημο σάιτ του project εδώ http://folding.stanford.edu/English/Main
και στα ελληνικά http://folding.stanford.edu/Greek/Main

Επειδή και εγώ ακόμα δεν έχω πολυκαταλάβει πως γίνεται η εγκατάσταση του client αλλά και επειδή νομίζω ότι θα ήταν καλό να προωθήσουμε το project αυτό μέσω του σάιτ,ας προσφερθεί κάποιος που γνωρίζει καλύτερα το θέμα να κάνει έναν οδηγό εγκατάστασης του client στον υπολογιστή μας. :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Project Folding@<abbr title='Ο κεντρικός φάκελος του τρέ

Δημοσίευσηαπό the_eye » 10 Αύγ 2011, 22:34

Μήνυμα από την ομάδα συντονιστών και διαχειριστών του φόρουμ
Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενημερώνουμε τα μέλη του φόρουμ, για το ποιες εφαρμογές είναι ιδιοταγείς/κλειστού κώδικα και ποιες είναι καθαρά Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ). Για τον λόγο αυτό, τονίζεται ότι το παρόν νήμα, έχει ως θέμα μια εφαρμογή που δεν είναι ΕΛ/ΛΑΚ. http://fsfe.org/

Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Re: Project Folding@<abbr title='Ο κεντρικός φάκελος του τρέ

Δημοσίευσηαπό evolgen » 11 Αύγ 2011, 01:11

Το χρησιμοποιώ κοντά τρία χρόνια, αλλά η ομάδα που ήμουν διαλύθηκε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και βαρέθηκα να ανεβάζω μόνος μου το ranking της ομάδας. :P Προς το παρόν τρέχω περισσότερο boinc, αλλά αν φτιάξουμε καινούρια ομάδα, είμαι μέσα! ;)

Αυτό το διάστημα χρόνο για να γράψω οδηγό δεν έχω, αλλά υπάρχουν εξαιρετικοί οδηγοί στο foldingforum.org
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας