Cisco-CCNA

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Cisco-CCNA

Δημοσίευσηαπό giwrgoss » 15 Αύγ 2011, 01:09

Παίδες καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα όσο αφορά το course ccna που προσφέρει η Cisco.
Mόλις τελειώσα το σχολείο και ασχολούμαι γενικότερα με υπολογιστές και αυτό σκοπεύω να σπουδάσω. Άκουσα από μερικούς που έχουν αυτό το certificate πως είναι ένα σημαντικό όπλο για την εύρεση δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα. Είμαι από Κύπρο και τώρα είμαι στρατό, έτσι έχω 2 χρόνια να ασχοληθώ αποκλειστικά με το συγκεκριμένο course.

Kατ'αρχήν η πρώτη μου απορία είναι για τα μαθηματα και αν δηλαδή είναι αναγκαία ή μπορώ και μόνος μου με διάβασμα να τα βγάλω πέρα. Πιστεύω πως έχω καλές γνώσεις στο αντικείμενο γενικότερα (όχι τόσο σε networks). Έχω τελειώσει το gce του computing από το Cambridge.
Επίσης αν όντως μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνος μου θα ήθελα σας παρακαλώ να μου προτείνετε κάποια βιβλία για να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καταλληλότερα για τις εξετάσεις.
έχω ψάξει και βρεί στο ebay το παρακάτω βιβλίο.
http://cgi.ebay.com/CCNA-640-802-Exam-Certification-Library-NEW-/180656339964?pt=US_Nonfiction_Book&hash=item2a0ff4fbfc
Aν έχω καταλάβει σωστά αυτό λογικά θα πρέπει να είναι το βιβλίο το οποίο προτείνει/εκδίδει η cisco. Είναι καλό ή υπάρχουν και καλύτερα (ή μπορεί και να συνδυάσω κάποια βιβλία) ;;;

Επίσης χρειάζομαι μια διευκρίνιση. Στη σελίδα εδώ http://www.cisco.com/web/learning/le3/le2/le0/le9/learning_certification_type_home.html εκεί που λέει CCNA Exams & Recommended Training αναγράφει πως υπάρχουν δύο τρόποι για να εξασφαλίσεις το δίπλωμα. Είτε μέσω το subject 640-802 CCNA είτε μέσω των 640-822 ICND1 και 640-816 ICND2. Αν έχω διαβάσει καλά, τα δυο αυτά subject ήδη συμπεριλαμβάνονται στο πρώτο. Η διαφορά είναι πως στην πρώτη επιλογή θα δώσω και τα δύο subjects ταυτόχρονα ενώ στην δεύτερη επιλογή θα δώσω πρώτα το ICND1 και μετά το ICND2;; Δεν το πολυκατάλαβα. Και επίσης θα σας παρακαλούσα να μου διευκρινίσετε για το ΠΩΣ δίνονται οι εξετάσεις. Για παράδειγμα το ICND1 και ICND2 χωρίζονται σε modules. Θα δίνω εξετάσεις για κάθε module ξεχωριστά ή θα δώσω το ICND1 και ICND2 ολόκληρα;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη αν ήμουν κουραστικός :)
1 Γνώσεις → Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Java, Assembly┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά
2 Λειτουργικό → Dual Boot--Windows 7 64bit/Ubuntu 11.04 64bit
3 Προδιαγραφές → CPU: Intel Core 2 Quad 2.66GHz ┃RAM 4 GB
4 Κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce 9600 GT
5 Δίκτυα: Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
giwrgoss
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας