Και εγώ ξαναλέω, κάνε την σύγκριση, στο λίνουξ όττι πρόβλημα προέκυπτε ήταν γρήγορα διαθέσιμη η λύση σε όλους. Στα windows αντιθέτως πολύς κόσμος έμενε καθηλωμένος σε μια έκδοση που είχε πρόβλημα και η microsoft είτε καθυστερούσε να λύσει είτε δεν σκόπευε να λύσει καθόλου.
Επίσης στο λίνουξ είχες στην διάθεσή σου πολλαπλά εικονικά τερματικά. Αν για παράδειγμα κολλούσε το tty1 (πράγμα πολύ πιο απίθανο από το να κολλήσουν τα windows) μπορούσες να πατήσεις Ctrl+Alt+F2 και να μπεις σαν tty2 και να καταφέρεις αν είσαι αρκετά ικανός ακόμα και να ξεκολλήσεις και το tty1. Για να αναγκαστείς πραγματικά σε επανεκκίνηση έπρεπε να καταφέρεις να κολλήσεις όλα τα εικονικά τερματικά. Την ίδια στιγμή η πολλαπλοί χρήστες στα windows 9x (που περιλαμβάνουν από τα 95 μέχρι και τα περιβόητα millenium) ήταν ουσιαστικά μόνο κατ όνομα. Έπρεπε να έχεις NT για υπάρχει κάποια ουσία στούς πολλαπλούς χρήστες και πρώτη φορά με τα windows 2000 ένιωσε ο κόσμος κάποια ασφάλεια. Τα δε XP όταν πρωτοβγήκαν και για αρκετά χρονάκια είχαν πλήθος προβλημάτων, ουσιαστικά έπρεπε να περιμένει κάποιος τα windows server 2003 για να έχει κάτι και πάλι κατώτερο τού λίνουξ..
Δες τα στατιστικά στο
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp το 2004 υπήρχε ακόμα κόσμος που είχε κολλήσει στα windows 95
το 2006 υπήρχε ακόμα κόσμος που είχε κολλήσει στα παλιά windows NT
το 2008 υπήρχε ακόμα κόσμος κολλημένος στα windows 98
το 2010 υπήρχαν ακόμα κολλημένοι στα 2000
Σήμερα υπάρχουν ακόμα κολλημένοι στα Win2003 (όταν η microsoft ουσιαστικά τα έχει αντικαταστήσει με τα Win2008) και τα XP έχουν ακόμα μεγάλη μερίδα τού κόσμου (όταν η microsoft δεν τα υποστηρίζει πλήρως εδώ και ένα χρόνο)
Δεν αμφιβάλω ότι κάποιοι διατηρούν το παλιό λάπτοπ τους με Kubuntu 8.04 (γιατί δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το KDE3) αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετική κατάσταση ειδικά με τα παλιά NT τα 2000 και τα 2003 τα οποία για να τα έχει ο κόσμος σημαίνει ότι επιζητούσε ασφάλεια (είμαι καλός και υποθέτω αυτοί που είχαν 9x δεν επιζητούσαν ασφάλεια)
Όταν εντοπίστηκε και διορθώθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα πόσοι λινουξάδες πιστεύεις ότι παρέμειναν στον παλιό πυρήνα; Η δική μου άποψη είναι πιθανότατα κανείς. Ειδικά εκείνη την εποχή που λίνουξ δεν έβαζε ο κάθε άσχετος. Πόσοι παρέμειναν με τα παλιά ΝΤ; (και όσοι είχαν ΝΤ λογικά τούς ένοιαζε, δεν τα είχαν για πλάκα)