@the_eye
Χωρίς να θέλω να έρθω σε κόντρα με την ιδεολογία του GNU/Linux και τους κανόνες του φόρουμ θα ήθελα να πω την γνώμη μου η οποία έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα με αγνό ενδιαφέρον στον προγραμματισμό.
@jimakosceid
Τυχαίνει να ασχολούμαι εδώ και λίγο καιρό με προγραμματισμό στο IOS και ετοιμάζω μία εφαρμογή.
Η γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται λέγεται objective-C και είναι ένας συνδιασμός της C, της C++ και περιέχει και στοιχεία της Smalltalk.
H Apple έχει δώσει στο internet διάφορα δωρεάν βιβλία

προκειμένου να μάθεις την γλώσσα (πάλι καλά που δεν άνοιξε η Αpple εκδοτικό οίκο να βγάλει ΚΑΙ από τα βιβλία λεφτά

) αλλά σε όλα στην αρχή τους αναγράφεται το εξής: Το βιβλίο απευθύνεται σε έμπειρους γνώστες της γλώσσας C. Και όντως έτσι είναι.
Το SDK για ανάπτυξη εφαρμογών σε iPhone (και iPad), ονομάζεται Xcode και όπως ανέφερε ο headless, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο σε Mac υπολογιστές από Snow Leopard και νεότερα OS Χ.
Εγώ γνώριζα πολύ καλά την C και με υπομονή και διάβασμα έμαθα την obj-C πιστεύω αρκετά καλά. Δεν είναι δύσκολη γλώσσα. Όμως για να ασχοληθείς με αυτήν πρέπει να έχεις αρκετή εμπειρία στην C. Σίγουρα ακόμα και με εμπειρία δεν θα την μάθεις από την μιά μέρα στην άλλη.
Όσο για τα γραφικά, όλα είναι μέσα στο Χcode το οποίο μπορώ να πω είναι αρκετά εύχρηστο και ενδιαφέρον, εφόσον το μάθεις.
Σου προτείνω να κάτσεις να ασχοληθείς αρκετά με τη C και τη C++, όχι μόνο για να μάθεις αργότερα την obj-C αλλά κυρίως γιατί είναι πολύ ωραίες γλώσσες και οι δύο κατά τη γνώμη μου. Όταν αποκτήσεις ευχέρεια, τότε ασχολήσου και με την obj-C και το Xcode.