Πρόταση για κινητό τηλέφωνο με linux-based λειτουργικό  Το θέμα επιλύθηκε

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Πρόταση για κινητό τηλέφωνο με linux-based λειτουργικό

Δημοσίευσηαπό eliasps » 08 Μαρ 2012, 00:11

syd έγραψε:Το n900 που έχω εδώ και 2 χρόνια είναι πραγματικά λινουξάδικο κινητό. Το maemo βασίζεται σε debian, έχει διαχειριστή πακέτων apt-get. Κατεβάζοντας το easy debian έχεις τη δυνατότητα να έχεις στην οθόνη σου ένα κανονικό debian lxde περιβάλλον και μάλιστα να τρέχεις εφαρμογές όπως iceweasel, icedove, gimp, openoffice.

Μου άρεσε αρκετά το λειτουργικό του N900, αλλά δεν μου άρεσαν κάποια τεχνικά θέματα που είχε. Παράδειγμα, θυμάμαι ότι η οθόνη λειτουργούσε μόνο landscape, αυτό με ενοχλούσε πολύ. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το πειράξεις.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Re: Πρόταση για κινητό τηλέφωνο με linux-based λειτουργικό  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό syd » 09 Μαρ 2012, 00:05

eliasps έγραψε:
Μου άρεσε αρκετά το λειτουργικό του N900, αλλά δεν μου άρεσαν κάποια τεχνικά θέματα που είχε. Παράδειγμα, θυμάμαι ότι η οθόνη λειτουργούσε μόνο landscape, αυτό με ενοχλούσε πολύ. Εκτός και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το πειράξεις.

Αυτά είναι παρελθόν. Με τις αναβαθμίσεις της κοινότητας έχουν βελτιωθεί πολλά πράγματα και το το κινητό μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ portrait και landscape σε όλες τις οθόνες (μενού, εφαρμογές, desktop κτλ.)
Γνώσεις ⇛ Linux: /Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: π.χ. Ubuntu 11.10 σε Acer aspire 5630
Προδιαγραφές ⇛ Intel duo core t5500 │ 2GB │ Intel 950│ SB Live! 24 ext │ 15" 1280x800
syd
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας