Καλησπέρα στην κοινότητα!
Στο σπίτι υπάρχουν 3 υπολογιστές: 2 λάπτοπ όπου το ένα έχει ubuntu και το άλλο Windows 7 και ένας σταθερός με Windows 7 (που μέχρι το βράδυ θα έχει ubuntu για να μην το πετάξω από το μπαλκόνι). Το πρόβλημά μου είναι στον σταθερό υπολογιστή.
Πρόσφατα αλλάξαμε πάροχο internet-τηλεφώνου και από ΟΤΕ βάλαμε Wind λόγω καλύτερων τιμών και ίδιων υπηρεσιών. Μετά την αλλαγή αυτή, ο σταθερός υπολογιστής μπαίνει μεν κανονικά στο internet αλλά δεν λέει να φορτώσει με τίποτα ορισμένες σελίδες, σελίδες που την ίδια στιγμή που δεν φορτώνονται από τον σταθερό, φορτώνονται άνετα και γρήγορα και από τα 2 λάπτοπ. Οι σελίδες είναι:
1) Η σελίδα εγκατάστασης του google chrome
2) H hotmail.com
3) Ένα blog που παρακολουθεί η μητέρα μου.
4) Επίσης δεν συνδέεται το skype. (To msn όμως λειτουργεί)
Ενώ σε άλλες σελίδες μπαίνει γρήγορα και χωρίς πρόβλημα. Πολύ σπάνια καταφέρνει να μπει και στις παραπάνω σελίδες μετά από αρκετή ώρα.
Κοίταξα τις ρυθμίσεις ασφαλείας, το firewall των Windows κλπ και δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά.
Να τονίσω ότι ο σταθερός είναι υπολογιστής Turbo X, αγορασμένος από το πλαίσιο πριν 6 μήνες και ήδη μετράει ένα format.
Off topic:
Περίπου ένα μήνα μετά την αγορά εγκατέστησα στον υπολογιστή έναν εκτυπωτή πολύ καλό της HP αλλά δεν εκτύπωνε γιατί είχε πρόβλημα με μία διεργασία που λέγεται "ουρά εκτύπωσης". Μετά από πολλές εγκαταστάσεις (που η μία διαρκεί μισή ώρα, ενώ στο δικό μου με το ubuntu το σύνδεσα και χωρίς να κάνω τίποτα, ήταν έτοιμος και εκτύπωνε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα), δεν είδα αποτέλεσμα και έτσι αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο στο Πλαίσιο. Μου είπαν με σιγουριά ότι έχω κάνει λάθος στην εγκατάσταση και έτσι αποφάσισα να το πάω εκεί να την κάνουν εκείνοι σωστά. Την ίδια μέρα μου επέστρεψαν τον υπολογιστή με τον εκτυπωτή να λειτουργεί, έλυσαν το πρόβλημα κάνοντας format. Αν είναι δυνατόν.
Το περιστατικό με τον εκτυπωτή δεν είναι αυτό που με απασχολεί γιατί "διορθώθηκε". Το θέμα του ίντερνετ όμως με ενοχλεί πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί δεν φαντάζομαι τι μπορεί να φταίει.
Καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.