Προβλήματα πρόσβασης σε ορισμένα site (Wind/Windows 7)  Το θέμα επιλύθηκε

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Προβλήματα πρόσβασης σε ορισμένα site (Wind/Windows 7)

Δημοσίευσηαπό eliasps » 10 Μαρ 2012, 16:13

Καλησπέρα στην κοινότητα!

Στο σπίτι υπάρχουν 3 υπολογιστές: 2 λάπτοπ όπου το ένα έχει ubuntu και το άλλο Windows 7 και ένας σταθερός με Windows 7 (που μέχρι το βράδυ θα έχει ubuntu για να μην το πετάξω από το μπαλκόνι). Το πρόβλημά μου είναι στον σταθερό υπολογιστή.

Πρόσφατα αλλάξαμε πάροχο internet-τηλεφώνου και από ΟΤΕ βάλαμε Wind λόγω καλύτερων τιμών και ίδιων υπηρεσιών. Μετά την αλλαγή αυτή, ο σταθερός υπολογιστής μπαίνει μεν κανονικά στο internet αλλά δεν λέει να φορτώσει με τίποτα ορισμένες σελίδες, σελίδες που την ίδια στιγμή που δεν φορτώνονται από τον σταθερό, φορτώνονται άνετα και γρήγορα και από τα 2 λάπτοπ. Οι σελίδες είναι:
1) Η σελίδα εγκατάστασης του google chrome
2) H hotmail.com
3) Ένα blog που παρακολουθεί η μητέρα μου.
4) Επίσης δεν συνδέεται το skype. (To msn όμως λειτουργεί)
Ενώ σε άλλες σελίδες μπαίνει γρήγορα και χωρίς πρόβλημα. Πολύ σπάνια καταφέρνει να μπει και στις παραπάνω σελίδες μετά από αρκετή ώρα.

Κοίταξα τις ρυθμίσεις ασφαλείας, το firewall των Windows κλπ και δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά.

Να τονίσω ότι ο σταθερός είναι υπολογιστής Turbo X, αγορασμένος από το πλαίσιο πριν 6 μήνες και ήδη μετράει ένα format.
Off topic:
Περίπου ένα μήνα μετά την αγορά εγκατέστησα στον υπολογιστή έναν εκτυπωτή πολύ καλό της HP αλλά δεν εκτύπωνε γιατί είχε πρόβλημα με μία διεργασία που λέγεται "ουρά εκτύπωσης". Μετά από πολλές εγκαταστάσεις (που η μία διαρκεί μισή ώρα, ενώ στο δικό μου με το ubuntu το σύνδεσα και χωρίς να κάνω τίποτα, ήταν έτοιμος και εκτύπωνε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα), δεν είδα αποτέλεσμα και έτσι αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο στο Πλαίσιο. Μου είπαν με σιγουριά ότι έχω κάνει λάθος στην εγκατάσταση και έτσι αποφάσισα να το πάω εκεί να την κάνουν εκείνοι σωστά. Την ίδια μέρα μου επέστρεψαν τον υπολογιστή με τον εκτυπωτή να λειτουργεί, έλυσαν το πρόβλημα κάνοντας format. Αν είναι δυνατόν.

Το περιστατικό με τον εκτυπωτή δεν είναι αυτό που με απασχολεί γιατί "διορθώθηκε". Το θέμα του ίντερνετ όμως με ενοχλεί πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί δεν φαντάζομαι τι μπορεί να φταίει.

Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Re: Προβλήματα πρόσβασης σε ορισμένα site (Wind/Windows 7)

Δημοσίευσηαπό simosx » 10 Μαρ 2012, 22:08

eliasps έγραψε:ένας σταθερός με Windows 7 (που μέχρι το βράδυ θα έχει ubuntu για να μην το πετάξω από το μπαλκόνι). Το πρόβλημά μου είναι στον σταθερό υπολογιστή.

Αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα είναι αν με το LiveUSB στο σταθερό, μπορείς να συνδεθείς στους δικτυακούς τόπους. Αν ναι, τότε είναι θέμα ρυθμίσεων σε Windows, και από την περιγραφή που δίνει μπορώ να φανταστώ να είναι κάποιος παράξενος ιός. Είναι παράξενο ζήτημα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 11 Μαρ 2012, 00:07

Δοκίμασες με άλλον browser ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 11 Μαρ 2012, 03:04

Είχα παρόμοιο πρόβλημα όταν αγόρασα ένα καινούργιο router. Δεν άνοιγε το gmail, το yahoo news και μερικά άλλα sites.
Πήρα λοιπόν το router «υπό μάλης» ( :P ) στον ISP μου για να δω αν φταίει η γραμμή ή αν το router δεν είναι εντάξει... και εκεί δούλευε περίφημα! Ελέγξαμε τη γραμμή στο διαμέρισμα, όλα τέλεια. Εξάλλου με το router που μου έδωσαν από τον ISP ήταν όλα μια χαρά. Αποφάσισα να επιστρέψω το καινούργιο router στο κατάστημα που το αγόρασα. Ο πωλητής με στέλνει στο support τους. Εκεί 3 τύποι με κοίταξαν περίεργα όταν τους είπα το πρόβλημα και ένας μου λέει «Για να δούμε». Κι εκεί λειτουργεί ο router. «Μια χαρά ανοίγουν όλες οι ιστοσελίδες», εγώ όμως επιμένω. «Τα δοκίμασα όλα..» του αράδιασα μερικά βήματα και ανάφερα ότι «αλλαξα και το MTU σε 1480 και 1500». «Δοκίμασε 1450 MTU, κάτι πιο χαμηλό από 1480». Πάω σπίτι και δουλεύει τέλεια με 1450 MTU, ενώ με 1480, 1490 ή 1500 μαγκώνει. Τέλος. :)

Μου ακούγεται σαν πρόβλημα α) με τη γραμμή ή β) με τη ρύθμιση των MTU πακέτων:
viewtopic.php?p=229530&http#p229530

Μπορείς να αλλάξεις το MTU στο ubuntu (θα χρειαστεί να κάνεις disable/enable το network manager ή να επανεκκινήσεις τον υπολογιστή) ή στο router (θα χρειαστεί επανεκκίνηση του router). Για το ubuntu αλλάζεις το MTU από "automatic" σε κάποια άλλη τιμή:

Άρχισε από 1450, μετά 1460, 1470,... μέχρι 1500. Δες αν έχει διαφορά.

Στο laptop με ubuntu και στο desktop (υποθέτω έχεις ubuntu τώρα; :) ) δώσε το αποτέλεσμα της εντολής:
Κώδικας: Επιλογή όλων
tracepath www.google.com

Θα δείξει πώς αλλάζουν τα MTU.

Για windows, δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά ίσως κάποια από τις εντολές να δείξει το πρόβλημα:
ping www.google.com
pathping www.google.com
tracert www.google.com
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 11 Μαρ 2012, 06:55

simosx έγραψε:και από την περιγραφή που δίνει μπορώ να φανταστώ να είναι κάποιος παράξενος ιός. Είναι παράξενο ζήτημα.

Ναι έχεις δίκαιο! Είναι παράξενο! Αφού λειτουργούσε με τον ΟΤΕ με τις ίδιες ρυθμίσεις (ίντερνετ, ασφάλεια) είναι πολύ περίεργο να μην λειτουργεί με άλλον πάροχο. :?

dim459 έγραψε:Δοκίμασες με άλλον browser ;

Προσπάθησα μέσω ίντερνετ να εγκαταστήσω chrome και firefox αλλά οι σελίδες αυτές για το download και την εγκατάσταση, μάλλον ανήκουν σε αυτές που δεν μπορούν να φορτωθούν. Έχεις δίκαιο, δεν διευκρίνισα στο αρχικό ποστ ότι όλες οι προσπάθειες έγιναν από Internet Explorer.
Off topic:
Ο I.E. μάλιστα, μου έβγαλε ένα σφάλμα όταν μπήκα μέσω αυτού,στη σελίδα του φόρουμ, το οποίο δεν διάβασα καλά, αλλά ανέφερε κάτι για προβλήματα συμβατότητας με την σελίδα! :problem:

@medigeek
Διάβασα την απάντησή σου και να σου πω την αλήθεια, κατάλαβα μεν τι εννοείς, αλλά δυστυχώς δεν έχω εμπειρία στο θέμα (MTU) και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. :P

Σωστή η υπόθεσή σου ;) ! Ο υπολογιστής τρέχει ubuntu τώρα, χωρίς κανένα πρόβλημα συμβατότητας ή οτιδήποτε (από όσο ξέρω τουλάχιστον, γιατί δεν το έχω κοιτάξει ακόμα εγώ)! Καθοδήγησα την αδερφή μου από το τηλέφωνο (μιάς και είχα φορτωμένο πρόγραμμα σήμερα) για τα βήματα της εγκατάστασης και επειδή είχα πολλά στο μυαλό μου, ξέχασα να της πω να κοιτάξει αν φορτώνονται κανονικά οι σελίδες που είχαν πρόβλημα. Oπότε δεν ξέρω ακόμα αν λύθηκε το θέμα με την αλλαγή λειτουργικού.

Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ κουρασμένος, σου γράφω από το λάπτοπ (με το ubuntu) και δεν είμαι σε θέση να ανοίξω τον σταθερό για να σου δώσω το απότελεσμα της εντολής :P . Θα στο δώσω όμως μέσα στην μέρα!

Ορίστε η επιστροφή από το λαπτοπ:
elias@HP-Pavilion-dv6:~$ tracepath www.google.com
1: hp-pavilion-dv6 0.285ms reached
Resume: pmtu 65535 hops 1 back 64

Δεν μου λένε κάτι αυτοί οι αριθμοί. :(

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Προβλήματα πρόσβασης σε ορισμένα site (Wind/Windows 7)  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό eliasps » 12 Μαρ 2012, 08:10

Καλημέρα.

Λειτουργεί κανονικά το ίντερνετ με το Ubuntu στον σταθερό τελικά. Κανένα πρόβλημα απολύτως. Περίεργο αλλά δεν το ψάχνω, ότι λειτουργεί δεν το πειράζω!
Και ο εκτυπωτής το ίδιο.

Ποιός ξέρει τι να έφταιγε, ίσως ο I.E.; Αλλά με τον ΟΤΕ λειτουργούσε.
Το πιο λογικό είναι αυτό που είπε και ο simosx, ότι μάλλον θα ήταν κανένας περίεργος ιός ή κάτι παρόμοιο.

Το θέμα λύθηκε.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ