Κάτι στα μέτρα της!!!!!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Κάτι στα μέτρα της!!!!!

Δημοσίευσηαπό minios67 » 09 Απρ 2012, 13:44

Γεια σας φίλοι μου. Είμαι παλιός χρήστης Linux, κυρίως του Ubuntu. Με το ερώτημα μου θέλω να βοηθήσω τη γυναίκα μου στο γραφείο της. Είναι η μοναδική υπάλληλος σε οργανισμό εγγείων βελτιώσεων, και στο γραφείο της έχει ΧΡ. Ο υπολογιστής της δεν εκκινεί από στικάκι. Δεν θέλω να της προσάψουν οποιαδήποτε αλλαγή στον υπολογιστή, οπότε θα προτιμούσα να δουλεύει Linux από CD. Θα ήθελα λιπών ένα προσαρμοσμένο CD για χρήση γραφείου. Ελληνικό περιβάλλον, οι περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης και εγκατάστασης εξαφανισμένες-καταχωνιασμένες, Libre Office, MS fonts, Firefox ή και chrome, οι σημειώσεις και το calculator, όλα αυτά στην επιφάνεια εργασίας σε κλειδωμένες θέσεις. Ελαφρύ σαν πούπουλο, ένα ωραίο θεματάκι ως wallpaper, και τέλος. Ζητάω πολλά;;!!!! Πως μπορώ να το έχω; Μπορώ να το φτιάξω;;;!!! Μπορείτε να με βοηθήσετε;;;!!!!
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Κάτι στα μέτρα της!!!!!

Δημοσίευσηαπό OPanos » 09 Απρ 2012, 14:29

Kαλησπέρα,
ίσως αυτό να σε καλύψει

viewtopic.php?f=14&t=20239
Linux: Στο Δημοτικό ┃ Προγραμματισμός: Μπα ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
Laptop :
Arch x64

Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 3943 MiB ‖ Acer JE70_HR - Acer Aspire 7750G
Catalyst-12.8.1 [AMD Radeon HD 6600M Series] [1002:6741]
Netbook
Arch x64-[XFCE4]
Intel Atom CPU N455 1.66GHz ‖ RAM 983 MiB ‖ Hewlett-Packard 148A - HP Mini 110-3100
Άβαταρ μέλους
OPanos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Κάτι στα μέτρα της!!!!!

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 09 Απρ 2012, 14:40

Επίσης, μπορείς να κάνεις μια εγκατάσταση με όποιο Linux θέλεις σε ένα USB stick και να την τρέχεις από εκεί.
Για το θέμα
minios67 έγραψε:Ο υπολογιστής της δεν εκκινεί από στικάκι.
η λύση λέγεται Εκκινηση Η/Υ μεσω usb-stick ανευ υποστηριξης απο το BIOS
Στο τελευταίο post υπάρχει link για την τελευταία έκδοση του Plop Boot Manager.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας